– 

Most, hogy újra megszinglisedtem, óvatos léptekkel ugyan, de elkezdtem randizgatni. Az ember azt gondolná, hogy negyven évvel, töménytelen élettapasztalattal és jó pár első randival a hátam mögött majd marha flottul fog menni az ügylet. Hát... nem így van sajnos. Az első találkozó akkor is rémisztő, ha öreg vagy, mint az országút, és tapasztaltabb, mint egy bordély madame-ja. Vagy ha nem így van, akkor meg nem érdemes elmenni – szerintem. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor az embert épp a vesztőhelyre kíséri a csuklyás hóhér. Hiszen – lássuk be – kiválasztani azt a ruhát, amiről nem sugárzik a kétségbeesett próbálkozás, de azért pár fokkal csinosabb a „pont leszarom, mi lesz” kategóriánál, belőni azt a frizurát és sminket, ami még épp „frissnek és természetesnek” hat (muhaha, ez negyven felett, mondjuk, egy laza kétórás művelet) nagyobb kihívás, mint rávenni egy férfit, hogy karácsonyi ajándékot vásároljon az anyósának.

És akkor még a kötelezően izzadó tenyérről, a harmadik sörig tartó – kínosan béna – diskurzusokról ne is beszéljek, ezek a „milyen-zenét-szeretsz?”-től a „szabadidőmben-állatokat-preparálok”-ig terjednek... Ezek után képzelheted, milyen megkönnyebbüléssel olvastam a múltkor a Redditen a felhasználók válaszait arra a kérdésre, hogy „Mi volt a legjobb első randis tipp, amit valaha kaptál?” Egyrészt irtó klassz volt látni, hogy másoknak sem egy fáklyásmenet az igaz szerelem után kutató kivégzés műfaja, másrészről viszont egyik-másik tippet még így, vén fejjel is igazán hasznosnak találtam.

Íme, a legjobbak:

1.

„Mindketten idegesek lesztek, és ezért mindketten hülyeségeket fogtok összehordani az első randin. Inkább csináljatok belőle viccet, és ne hagyjátok, hogy ezek irányítsák az estét.”

2.

„A nagymamám tanácsa: Csak kurvák és kalózok viselnek pirosat.”

(Remélem, ezt a cikket a Szentesi majd nem olvassa el...)

3.

„Anyám észrevétele: Ha azt tervezed, hogy randizol valakivel, először nézd meg a szüleit. Tedd fel magadnak a kérdést: tényleg azt akarod, hogy belepiszkítsanak a génállományodba?”

4.

„Első randin ne vacsorázni menjetek. Unalmas, viszont olyan érzést kelthet, mint egy állásinterjú kajával megspékelve.”

5.

„Ne dugd meg a szobatársadat. Vagy a húgát.”

6.

„Apám nézete: Bármit megkaphatsz... de nem kaphatsz meg mindent.”

7.

„Legyen zsánered, de ezt inkább útmutatónak használd, mint kötelező érvényű szabálynak.”

8.

„Soha nem fogod megbánni, ha valakit elhívsz randizni. Azt azonban szinte biztos, hogy meg fogod bánni, ha nem hívod el. Persze az simán előfordulhat, hogy aki igent mondott, arról később kiderül: gyakorló elmebeteg és tönkrevágja az életedet, de ez egy totál más történet.”

9.

„A lányok nem szeretik a seggfejeket. A magabiztosságot szeretik. A seggfejség azonban lehet a túlzott magabiztosság egyik tünete.”

10.

„Tanulj meg elengedni!”

11.

„Kezeld úgy az első randit, mintha csak egy új barátra akarnál szert tenni, próbáld az egésznek a szexuális vonatkozását figyelmen kívül hagyni, és akkor sokkal nyugisabb lesz a hangulata. Ezt a szabályt csak a legvégén szoktam megszegni egy jó éjt puszival, hogy a másik is lássa: érdekel a dolog.”

12.

„Minden olyan csajnak, aki nagy pánikban van, hogy minél hamarabb legyen pasija, meg férjhez menjen, egy apró tanács a Bibliából: „Rúth türelmesen várta párját, Boázt.” Úgyhogy miközben várjátok a magatok Boázát, semmiképp se állapodjatok meg annak rokonaival: Csóró-ázzal, Bén-ázzal, Hazug-ázzal, Hűtlen-ázzal, Seggfej-ázzal, Részeges-ázzal, Semmirekellő-ázzal, Házas-ázzal, Lusta-ázzal, a harmadunokatestvérétől, Megver-áztól pedig mindenképp tartózkodjatok! Várjátok türelmesen a ti Boázotokat, és gondoskodjatok róla, hogy tiszteljen titeket.”

13.

„Nyugi, a nők sem tudják, mit akarnak.”

14.

„Ha a csaj állandóan a telóján lóg, amikor veled van, de az üzeneteidre csak órák múlva válaszol, akkor, cimbi, sajnos nem te vagy az esete.”

15.

„Unokatesóm tanácsa: Ne kerülgesd a forró kását, és ne csak célozgass a csajnak homályosan arról, hogy bejön neked. Menj oda, és mondd meg kerek perec. Még akkor is messze jobban fog becsülni téged azoknál a férfiaknál, akik nem voltak elég tökösek ahhoz, hogy leszólítsák, ha nemet mond.”

16.

„Légy önmagad! Ha nem jön be a másiknak a valóság, akkor hosszú távon neked sem fog működni a dolog.”

17.

„Ne mocskold az exeidet, és ne randizz olyannal, aki így csinálja!”

18.

„Ha valakit piedesztálra emelsz, azzal arra kényszeríted, hogy lenézzen rád.”

19.

„Figyeld meg, hogyan bánik az étterem személyzetével. Sokat meg lehet tudni egy ember személyiségéről abból, hogyan bánik a pincérrel.”

20.

„Ha valaki zavaros jeleket küld, az általában nemet jelent. Vagy alapból zavaros a természete, vagy az élethelyzete, vagy simán megbízhatatlan. Ezekben az esetekben legjobb, ha lekoccolsz.”

21.

„Az a nő irtó szexi volt. Hogy klasszisokkal jobb, mint te? Fiam. Hagyd, hogy a nők maguk találják ki, miért nem akarnak veled dugni. Nem kell megtenned helyettük.”

22.

„Ha valakit rózsaszín szemüvegen át nézel, akkor az összes piros figyelmeztető zászló csak sima zászlónak fog tűnni.”

 Fiala Borcsa

Forrás: ITT

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/DavideAngelini