Takács Dalma

Takács Dalma újságíró és művészetterapeuta, időnként szerkesztő. Legszívesebben lélektani és kulturális témákról ír, de leköti minden, aminek köze van az utazáshoz, a mentett kutyákhoz, az emberi jogokhoz, a mentális egészséghez, a punkzenéhez, vagy a Fragolában kapható nutellás fagyihoz. Egy napra szívesen lenne Uma Thurman a Kill Billben.

Takács Dalma cikkei

Összesen: 162 db cikk

„Mindig úgy gondoltam: nem szégyen a gyerekedtől tanulni” – Takács Dalma és édesapja beszélgetése

WMN Life – 2024. június 12. – TD

Takács Dalma azt mondja, neki az édesapja a legjobb barátja. A közelgő apák napja apropóján beszélgetett vele apaságról, apa-lánya kapcsolatról, gyereknevelésről.

Egy ideális világban minden kisgyerek felteheti otthon a szexualitással kapcsolatos kérdéseit

KI VELE! – 2024. június 9. – TD

Jó lenne, ha minden gyerek védett, biztonságos környezetben találkozna először a szexualitás kérdéskörével, egy olyan világban azonban, ahol két kattintással elérhető a pornó, ez már-már utópisztikus elképzelés. Ellenben rengeteget segíthet a helyzeten, ha van a háttérben egy prüdériától mentes, nyitott és szerető szülői háló, amiben szabad kérdezni.

A botox nem az ördög találmánya – sőt, kellő tudatosság mellett az önbizalmunkat is javíthatja

WMN Life – 2024. június 7. – TD

Míg 2000-ben kevesebb mint évi 800 000 injekciót szúrtak be, a legfrissebb kutatások szerint ez a szám mára 4-5 millióra ugrott. De miért van az, hogy sokan még mindig rosszallóan néznek arra, aki tű alá fekszik? Valóban önbizalomhiánya van annak, aki a kezelést választja? Végső soron kinek akar megfelelni a botoxoltató: a társadalomnak vagy saját magának?

A kerámiák segíthetnek az önelfogadásban, az anyává válásban, a belső sárkány megszelídítésében

Kult – 2024. június 3. – TD

Ha egy szóval kéne jellemeznem Parázs Biankát, valószínűleg holtversenyben nyerne a „teremtés” és a „kíváncsiság”. De kezdjük az elején.

Tájékozódás: az őserdőben lakó gyerekek, az északi népek és a gamerek a legjobbak benne – de miért?

WMN Life – 2024. június 2. – TD

Míg vannak emberek, akik akár egy őserdő közepén is eltalálnak A-ból B-be, más az egyenes utcán is eltéved. De vajon min múlik mindez?

< 1 2 3 4 5 6 7 >