WMN szerkesztőség cikkei

Összesen: 2966 db cikk

Mert mi is rászorulunk a rászorulókra – Gondolatok arról, mit tanulhatunk a hajléktalanoktól

WMN Life – 2024. február 27. – WMN

Egy személyiségfejlődés fázisai, amelynek hatására barátság született egy eleinte szkeptikus, elzárkózó nő, és egy őszinte, szeretetteljes hajléktalan férfi között.

Ha a gyerek nem marad meg a nagyszülőknél, rokonoknál – Családlátogatás könnyek nélkül

WMN Life – 2024. február 27. – WMN

Egyre több család küzd azzal, hogy a távolba szakadt gyerekek alig ismerik a nagyszüleiket, rokonaikat, ezért aztán nem szívesen mennek hozzájuk a szünidőben vagy akár csak egy-egy éjszakára. Mit lehet tenni ilyen helyzetekben? Íme, a pedagógiai szaktanácsadó véleménye.

„Ne az arcomon lévő foltra, hanem a szemembe nézzetek!” – Hemangiómával élni

WMN Life – 2024. február 27. – WMN

Száz csecsemőből egy-kettő hemangiómával, azaz burjánzó érdaganattal a testén születik, amely leggyakrabban vörös vagy lila folt, esetleg duzzanat. Két fiatal nő, akinek az arcán található az elváltozás, arról mesél, milyen az élete a hemangiómával, és hogyan viszonyulnak hozzájuk mások.

Egy transz fiatal a megszállt Herszonban: „Azt vettem észre, hogy nem figyelek a valóságra”

WMN Ügy – 2024. február 24. – WMN

Ma két éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Hogyan hatott a háború a szexuális és nemi kisebbségekre? „A 22 éves Makszim Csernov közel kilenc hónapot élt a megszállt Herszonban, az mentette meg, hogy alig ment ki a lakásból. Az LMBTQ-közösség más tagjainak nem volt ekkora szerencséjük.” Marina Bakijeva ukrán újságíró riportját Vonnák Diána fordításában olvashatjátok.

Amennyire lenyűgöző, éppolyan riasztó: a tökéletes partner (olvasói novella)

VIM – 2024. február 21. – WMN

„Nem érti ő maga sem, hogy elképesztő műveltsége, vonzó intelligenciája, és letaglózó zsenialitása mellett miért nem volt még kapcsolata, és én sem értem. Immár ketten nem értjük.”

< 1 2 3 4 5 6 7 >