WMN KNYHA
WMN Fesztivál 2025.03.08 - Veled vagyunk 10 éve, gyere velünk tovább! Vedd meg a jegyed!
WMN KNYHA

Zsurek, wuzetka, poncsek – lengyel gasztrokörkép három recepttel

WMN KNYHA – 2024.12.01. – FB

Mondjuk, miket érdemes kipróbálni, ha Lengyelországba sodor az élet, illetve miket és hogyan tudsz te is elkészíteni otthon! Kis lengyel gasztrokörkép, tatár bifsztek, pierogi és sült fehér csokoládéval ízesített fehérrépapürével kísért kacsamell recepttel, egy Michelin-ajánlással büszkélkedő varsói étterem séfjének útmutatásai alapján.

„Életem első kristálygombáját a Blaha-aluljáróban vettem egy nénitől”

WMN KNYHA – 2024.10.28. – CSA

A kombucha, a vízikefir és a gyömbérsör otthon is könnyen készíthető, ráadásul egészséges világtrend. Farkas Fruzsina a Michelin-csillagos SALT étterem korábbi sommelier-je fermentálásról, kombucháról, vízikefirről és gyömbérsörről mesél.

„Így lett teljes festés a lekvárfőzésből” – Kabaré a konyhában

WMN KNYHA – 2024.10.27. – CSA

Vannak az átlagos konyhai balesetek – és vannak azok, amikor egy kabaréjelenetben találod magad, mert valami pukkan, robban, esik, törik… Te meg kínodban csak röhögsz. Vagy nem…

Bereczki Szilvia: az erdélyi ember halottak hete előtt káposztát savanyít (recepttel)

WMN KNYHA – 2024.10.27. – BSz

Az erdélyi ember novembertől decemberig a pincébe jár, hogy slagjával belefújjon a káposztalébe. Érdekes figurának tűnik ilyenkor: mivel küldetést teljesít, messziről elkerüli a boroshordóját, kidülled a szeme, megtelik az arca levegővel, és úgy fújja a sós-savanyú vizet, mintha csak trombitálna odalent. Leginkább pityókászsákok, csüngő szalonnák és télire eltett befőttek között. Jó hidegben.

Jozefa megveti a rutint – Gasztronovella amerikai Cobb-salátarecepttel

WMN KNYHA – 2024.10.22. – FB

Egy nő, aki ki nem állhatja a monotóniát. Férfiak hada, akik megpróbálják levenni a lábáról, de aztán belezuhannak a szokások medvecsapdájába. Egy fess úr, aki tele van meglepetéssel. Egy farkaséhes étteremtulajdonos és egy kipucolt frigó. Végül egy kaliforniai saláta, ami meghódította a világot.

Két édesség Margaret Mitchell szülőföldjéről: fahéjas csigapalacsinta, barackos cobbler

WMN KNYHA – 2024.10.07. – FB

A dán fahéjas csiga szerelembe esett az amerikai palacsintával, a kettő keverékéből pedig valami egészen csodás dolog került ki! De ha ez nem lenne elég, hoztunk neked egy parádés őszibarackos édességet is, ami abból az államból származik, ahonnan az Elfújta a szél írója, Margaret Mitchell is!

Bereczki Szilvia: Margit nénje-féle székelykáposzta, honvágy ellen (recepttel)

WMN KNYHA – 2024.10.06. – BSz

Mivel a honvágyam csak az otthonról hozott ízektől enyhül, ezúttal székelykáposztát főzök. Margit nénje-félét, de magyar fogást Magyarországon – és egy kicsit büszke is vagyok, hogy kezdek „beilleszkedni”. Bár a magyar fogásomnak még mindig otthoníze van, de ezt nézzétek el nekem.

Nagyanyánk csodalevesétől az 5 elemes konyháig

WMN KNYHA – 2024.09.28. – BAE

A leves egy igazi kulináris ölelés, belülről kifelé melegít. Az ember nemcsak jóllakott, de „belakott” is lesz tőle, ahogy minden porcikáját átjárja a levesben rejlő életerő. Nagymama gyöngyöző húslevesétól az 5 elemes konyháig arra voltam kíváncsi, mire taníthatnak minket a levesek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >