WMN KNYHA
WMN KNYHA

A kulináris liberalizmus jeles példánya: spenótos-túrós börek (recepttel)

WMN KNYHA – 2024.03.09. – FB

Olvasás előtt érdemes egy kis partedlit a nyakba akasztani a kicsorduló nyál végett…

Az emlék nevezetű fűszer hatása a legerőteljesebb – Udon leves recepttel

WMN KNYHA – 2024.03.02. – FB

Neked mi az az íz, amiről mindig egy szép emlék jut eszedbe?

A bugyogó sajtszósz, ami nemcsak ízélményt ad, de még közösségépítésre is alkalmas: a fondü

WMN KNYHA – 2024.02.27. – TF

Már Homérosz is írt a fondüről… vagy legalábbis valami olyasmiről. Utánajártunk a svájci nemzeti étel eredetének és változatainak.

A zsidó gasztró és a kóser étkezés olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől

WMN KNYHA – 2024.02.14. – SE

Mitől lesz kóser egy alapanyag, egy edény vagy egy tűzhely? És tényleg igaz, hogy a kóser ételek egészségesebbek? Simon Eszter beszélgetése Fűszeres Eszter gasztrobloggerrel és Preiszler Dániel étteremvezetővel.

A város, ahol igazán élvezetes (l)enni – Borcsa megkóstolta Isztambult

WMN KNYHA – 2024.02.09. – FB

Mitől lesz fehér a vízzel hígított raki? Iható-e a csapvíz? Miért egyen óvatosan desszertet a vegetáriánus? Kis török kajakörkép.

A németek „pizzája” a gasztronómia töréstesztbábuja (Recepttel!)

WMN KNYHA – 2024.01.17. – FB

Fiala Borcsa Németországban járt, és elleste, hogyan készítik a kis büfékben a Flammkuchent. Isteni finom!

„Ez, fiam, oly egyszerű, hogy magad is megcsinálhatod” – Arany János marcafánkja (recepttel!)

WMN KNYHA – 2024.01.14. – FB

A Parnasszuson ezt a fánkot eszik! Edd te is, ma már meg is sütheted:

Realista január: kedvenc spórolós receptjeink

WMN KNYHA – 2024.01.12. – CSA

Kommentben jöhetnek a ti tippjeitek, receptjeitek!

< 1 2 3 4 5 6 7 >