Bereczki Szilvia cikkei

Összesen: 5 db cikk

Évente akár 1200 madarat is befogadnak – Kovács Klára és a Tollas Barát Madármentés története

WMN Life – 2024. április 9. – BSz

Kovács Klára családjában a dédszülőkig visszamenőleg mindenki sérült madarakat mentett a Balatontól a Dunáig. A szakértő elmondja, mire figyeljünk oda, ha sérült(nek tűnő) madárral találkozunk.

A várostól távol, egy erdőben találta meg lelki békéjét Izabella, akit kutyák védenek és vadak látogatnak

WMN Life – 2024. április 7. – BSz

Biscontini Izabella bár városi lánynak született, amint tehette, beköltözött a Csíkszereda melletti erdőbe, ahol az egész élete a természetközeliségről, a tökéletes harmóniáról szólhat.

„Én sem mondom az utcán az embereknek, hogy menjenek el fogorvoshoz, mert csálé a fogsoruk” – interjú Tomaskó Bernadett testpozitív-aktivistával

WMN Life – 2024. április 4. – BSz

„Azt hisszük, következmények nélkül szapulhatjuk a másikat. Csak abba nem gondolunk bele, hogy mások életét ezzel elviselhetetlenné tesszük” – mondja Tomaskó Bernadett plus size modell, aki az interjúban azt is elmeséli, neki miért nem volt szinte soha gondja a testével, és milyen pusztító károkat okozott az a rövid időszak, amikor meg igen.

A belga férfi, aki igazi erdélyi gazda lett, és ízes gyimesi tájszólással beszél – Jonas Mertens története

WMN Life – 2024. március 31. – BSz

Ismerd meg Jonas Mertenst, a belga gazdát, aki miután bejárta a világot, Erdélyben találta meg igazi otthonát: gyimesi ember tanította beszélni, magyar és román nő szeretni, a sok-sok idős gazda és gazdasszony pedig az életre nevelte. Hajómérnökből lett parasztember, aki mindennél jobban ragaszkodik „szülőföldjéhez”, annak hagyományaihoz és természetkímélő mezőgazdaságához.

Jukka Sinnemäki: „A finn oktatás legnagyobb előnye, hogy a tanároknak teljes autonómiájuk van”

WMN Suli – 2024. március 27. – BSz

Ismerjétek meg Jukka Sinnemäkit, a világ egyik legjobb pedagógusát, aki nem fél megmutatni a diákjainak az esendőségét, nem hisz a magolásban, új módszert dolgozott ki a matektanulásra, minden gyereket egyéniségként kezel, és a magyar oktatási rendszerről is kiforrott véleménye van.

< 1 >