Júzer
Júzer

Az igazi dr. Doolittle: a mesterséges intelligencia, ami lefordítja neked a kutyaugatást

Júzer – 2024.06.28. – MD

Az eredetileg emberi beszédre tervezett MI-modellek kiképezhetők az állati kommunikáció dekódolására, ami új utakat nyithat meg szőrös barátaink megértésében. Ez pedig nemcsak az ember–kutya kapcsolat minőségét javíthatja, hanem a négylábúak jóllétét is, hiszen így még kielégítőbben gondoskodhatunk a szükségleteikről.

Digitális transzba kerülve görgetünk, és huss, eltelt fél óra! – mi történik ilyenkor az agyunkban?

Júzer – 2024.04.10. – MD

Egy átlagos munkavállaló óránként 13 percet tölt a közösségi médián, az appokról érkező értesítések, figyelemelterelések pedig évente mintegy 650 milliárd dollár bevételkiesést jelentenek az Egyesült Államokban működő cégek számára. Persze a produktivitás csökkenése csak egy szelete a problémakörnek – a kényszeres görgetést a mentális egészségünk és az emberi kapcsolataink is megsínylik.

Dobnád a pasidat, mert nem pucol neked narancsot? – TikTok-tesztek, amik növelik a kapcsolaton belüli egyenlőséget

Júzer – 2024.03.07. – MZS

Rogyásig van a TikTok párkapcsolati tesztekkel, úgyhogy jogosan merül fel a kérdés: érnek ezek bármit, vagy időpocsékolás minden ilyen videó?

Soha nem voltunk még ennyire magányosak – de megoldás-e erre, ha chatbotokkal esünk szerelembe?

Júzer – 2024.01.31. – MZS

Ahogy a technológia egyre inkább képes utánozni az érzelmeinket, elkerülhetetlen, hogy az emberek kötődni kezdjenek a mesterségesintelligencia-alapú partnereikhez. De forradalmasíthatja-e az MI a szerelmet és a kapcsolatokat, és képes-e valóban gyógyítani a magányt?

Nemi erőszak a metaverzumban: miért nem hagyhatjuk figyelmen kívül, mi történik a virtuális térben?

Júzer – 2024.01.17. – MZS

A brit rendőrség szexuális támadás ügyében nyomoz a metaverzumban, az áldozat pedig hasonló pszichés traumát élt át, mint az, akit fizikailag megerőszakoltak. De lehet-e ránk ekkora hatással az online tér, és mit tehetünk az ottani veszélyekkel szemben? Mózes Zsófi járta körül a témát.

Csetelni az elhunyt szeretteinkkel – a „digitális feltámasztás” többé nem fikció

Júzer – 2024.01.12. – MZS

Digitálisan életre kelni a halálunk után: sokak (rém)álma. Lehet, hogy a közeljövőben erről is végrendelkeznünk kell?

Már 160 millió felhasználója van a Threadsnek, mégsem tudjuk, mire is kéne alkalmazni

Júzer – 2024.01.03. – KC

December közepe óta nálunk is elérhető a Twitter, vagyis az X vetélytársának szánt Threads, de egyelőre homály fedi, mit is kellene vele kezdeni.

„Addig kell tanulnunk, amíg van rá mentális kapacitásunk” – kamaszok és idősek egymást segítik az online világ megértésében

Júzer – 2023.12.20. – PZs

A Netrevalók program keretében középiskolások és nyugdíjasok segítik egymást az online térben való eligazodásban, immár 24 fővárosi könyvtárban. Az egyik alkalomra mi is ellátogattunk.

< 1 2 3 4 5 6 7 >