Júzer
Júzer

Soha nem voltunk még ennyire magányosak – de megoldás-e erre, ha chatbotokkal esünk szerelembe?

Júzer – 2024.01.31. – MZS

Ahogy a technológia egyre inkább képes utánozni az érzelmeinket, elkerülhetetlen, hogy az emberek kötődni kezdjenek a mesterségesintelligencia-alapú partnereikhez. De forradalmasíthatja-e az MI a szerelmet és a kapcsolatokat, és képes-e valóban gyógyítani a magányt?

Nemi erőszak a metaverzumban: miért nem hagyhatjuk figyelmen kívül, mi történik a virtuális térben?

Júzer – 2024.01.17. – MZS

A brit rendőrség szexuális támadás ügyében nyomoz a metaverzumban, az áldozat pedig hasonló pszichés traumát élt át, mint az, akit fizikailag megerőszakoltak. De lehet-e ránk ekkora hatással az online tér, és mit tehetünk az ottani veszélyekkel szemben? Mózes Zsófi járta körül a témát.

Csetelni az elhunyt szeretteinkkel – a „digitális feltámasztás” többé nem fikció

Júzer – 2024.01.12. – MZS

Digitálisan életre kelni a halálunk után: sokak (rém)álma. Lehet, hogy a közeljövőben erről is végrendelkeznünk kell?

Már 160 millió felhasználója van a Threadsnek, mégsem tudjuk, mire is kéne alkalmazni

Júzer – 2024.01.03. – KC

December közepe óta nálunk is elérhető a Twitter, vagyis az X vetélytársának szánt Threads, de egyelőre homály fedi, mit is kellene vele kezdeni.

„Addig kell tanulnunk, amíg van rá mentális kapacitásunk” – kamaszok és idősek egymást segítik az online világ megértésében

Júzer – 2023.12.20. – PZs

A Netrevalók program keretében középiskolások és nyugdíjasok segítik egymást az online térben való eligazodásban, immár 24 fővárosi könyvtárban. Az egyik alkalomra mi is ellátogattunk.

Janosov Milán: Az agykutatástól a Trónok harcán át a városfejlesztésig, adatokkal válaszolok meg kérdéseket

Júzer – 2023.12.19. – MD

A fizikusból lett hálózatkutató olyan szórakoztató témákban is látványos térképeket készít, mint a fantasysorozatok, a foci vagy a hollywoodi színészek házasságai. Nemrég Budapest dallamát hozta létre összesített telefonos aktivitási adatok felhasználásával, és a vizuálból látszik: mi, benne élők adjuk a város színét, ritmusát. Interjú Janosov Milánnal.

Irigylem őt, amiért képes ott lenni, ahol és amiben éppen van – Krajnyik Cintia a nagymamájával beszélgetett

Júzer – 2023.11.29. – KC

Mi a véleménye egy közel nyolcvanéves nagymamának a mai mobilozó fiatalokról? És mit tanulhat tőle a negyvenöt évvel fiatalabb unokája?

Tudjuk, hogy ki mit tud rólunk? – Tartsuk biztonságban az adatainkat a neten is

Júzer – 2023.11.12. – PZs

Te vajon mindent megteszel az adataid védelméért? Lehet, hogy már nem dőlsz be a csaló SMS-eknek és e-maileknek, amikben gyanús linkekre kell kattintani, de van még mire figyelni.

< 1 2 3 4 5 6 7 >