Kult
Kult

Macskák, éjszakai zabálás és kerek fenekek… – Vagány plakátok születnek egy inspiráló női összefogás nyomán

Kult – 2021.05.16. – MK

Egy izgalmas projekt, amely nemcsak a fiatal női képzőművészek érvényesülését segíti, de fontos társadalmi ügyeket is támogat:

„Csalok, de jól csinálom!” – Rodolfo varázslatos élete és halála

Kult – 2021.05.16. – KAd

Gálvölgyi Eszter mesélt nekünk két éve a nagypapájáról, a híres bűvészről, aki épp 110 éve született!

„Az érdekelt, hogyan képes egy pici emberi lény elpusztítani a szerelmet” – Beszélgetés Ashley Audrain íróval A szív sötétjéről

Kult – 2021.05.16. – FB

Egy anya, akinek furcsa, néha kifejezetten ijesztő gyereke születik, legalábbis ő úgy érzi, hogy valami veszélyeset hozott a világra. Ashley Audrain A szív sötétje című, feszültséggel teli regényében fontos kérdéseket tesz fel az anyasággal és a nőiességgel kapcsolatban. Az íróval Fiala Borcsa beszélgetett.

„Ezt örököltük: nem törünk össze, nem maradunk a padlón, akármi történjék is” – Interjú dr. Vigh Andreával, a Zeneakadémia rektorával

Kult – 2021.05.15. – CSA

„A nőket még mindig inkább a tolerancia jellemzi, és én toleráns is vagyok, aki azonban észérvekkel meggyőzhető. Ez viszont nem jelenti azt, hogy hajlanék, mint a nád: egy erős tölgyfa vagyok” – mondja magáról dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, aki Magyarország első női rektoraként történelmet írt. A magyar klasszikus zene napjának apropóján beszélgettünk vele, szokásához híven elképesztően érdekes dolgokat mesélt: például, hogy miért volt ajánlott hárfázniuk a nőknek a középkorban.

Sikerült leválnia híres és zseniális apukájáról – Sofia Coppola 50 éves

Kult – 2021.05.14. – GyD

Korunk egyik kiemelkedő rendezője, aki azt bizonyítja, hogy nemcsak hangosan, erőből lehet kivívni az elismerést a nőknek, hanem érzékenységgel, finomsággal, tehetséggel is.

Molnár Lamos Krisztina: Minden napot úgy élni, mintha az lenne az egyetlenegy nap, az egyetlenegy élet

Kult – 2021.05.13. – MLK

„Felkészülve lenni a halálra nem azt jelenti, hogy az ember félelemben él. Mindössze csak annyit jelent, hogy nem hiszi végtelennek ezt az életet.”

Senki sem menthet meg minket saját magunktól – Megnéztük a Spirál című filmet

Kult – 2021.05.13. – GyD

Hányszor kell elkövetnie az embernek ugyanazokat a hibákat, amíg végre tanul belőlük?

Nem bezárul: kitárul! – Gondolatok James Hollis Az élet második fele című könyvének kapcsán

Kult – 2021.05.12. – KAd

Miért olyan bűvös szám a negyven? Miért félnek ettől a születésnaptól sokan? Mi a baj a B oldallal? Hogyan élhető értelmesen az élet, kiszállva a „versenyszférából”?

< 1 2 3 4 5 6 7 >