WMN Life
WMN Life

Vendégségben a gyerek – a playdate írott és íratlan szabályai

WMN Life – 2024.05.27. – ZKB

Mi a játszópartik etikettje? Ki hív meg kit és hova? Mi van, ha a gyereket szívesen látjuk, de a szülővel nem akarunk udvariaskodni? Mi legyen a testvérekkel? És mi a teendő, ha a gyerekünk a vendégség alatt leveri a négy generáción át őrizgetett, háborús viharterületekről szoknyába varrva kicsempészett kedvenc családi nippet?

Az állatvilágnak köszönhetően dől meg minden, amit a patriarchátusról gondoltunk

WMN Life – 2024.05.27. – MZS

Annak ellenére, hogy sem a történelem, sem a biológia nem bizonyítja, hogy ez mindig is a férfiak világa lett volna, az, hogy a patriarchátusra egyetemes és elkerülhetetlen berendezkedésként gondolunk, mélyen gyökerezik kultúránkban.

„Anyám nem merte kimutatni, hogy engem is szeret” – Csilla története

WMN Life – 2024.05.27. – FB

HoCsi, azaz Horváth Csilla útja az alkoholbeteg apa által megnyomorított gyerekkortól a nehéz iskolai időszakon és a fiatalon anyává váláson át a szívességi lakásig. Ismerd meg a történetét!

A kutatások szerint jobb sofőrök a nők, mégis több előítélettel találkoznak

WMN Life – 2024.05.26. – TF

A kutatások azt igazolják, hogy a nők balesetmentesebben és óvatosabban közlekednek, és még a parkolásban is jobbak, mint a férfiak. A tapasztalat mégis azt mutatja, hogy a férfi sofőrökben jobban bízunk, és ők maguk is magabiztosabbak a vezetési képességeiket illetően.

Szexuális és társasági élet kizárólag az online térben – Az erősödő paraszociális kapcsolatok nyomában

WMN Life – 2024.05.26. – SzHA

„Sok extremitáson kell túlesnünk, míg elérjük az arany középutat” – mondja Guld Ádám médiakutató, kommunikációs szakember az egyre erősödő paraszociális kapcsolatokról és azok hatásairól.

A „40 órás munkahét” ritkán áll meg 40 óránál, mi mégis napról napra feláldozzuk magunkat érte

WMN Life – 2024.05.26. – MZS

Elképesztő hajtásban éljük az életünket: az Y generáció tagjainak 73 százaléka heti 40 óránál többet dolgozik, egynegyedük 50 óránál is többet, és közel egyharmaduknak kettő vagy több munkahelyen is helytáll.

Dr. Bánki György az Elviszlekben: Amíg azt hisszük, mindent kibírunk, nem tudunk fejlődni

WMN Life – 2024.05.25. – TD

Dr. Bánki György szerint egy olyan országban élünk, ahol a családi traumák nincsenek befogadva, nincs olyan rendszerünk, ahol ezek a sebzettségek, fájdalmak felszívódhatnának. Lehetséges, hogy a társadalmi kereteken több múlik, mint az egyéni önismereten? Többek között ilyen kérdésekről beszélt a pszichiáter az Elviszlek magammal legújabb részében.

„Képzelődsz, fiam” – Így nevelj bizonytalan, szorongó embert a gyerekedből!

WMN Life – 2024.05.24. – KAd

„Rosszul emlékszel.” „Nem mondtam ilyet, már megint élénk a fantáziád.” Népszerű manipulációs technika megkérdőjelezni a másik emlékeinek, érzéseinek valóságát – ez az úgynevezett „gaslighting” vagy gázlángeffektus, ami nagyon gyakran fordul elő szülő-gyerek viszonylatban, és erős hatást gyakorolhat a személyiség alakulására.

< 1 2 3 4 5 6 7 >