WMN Ügy
WMN Ügy

Vannak, akik arról döntenek, esznek-e, vagy fűtenek

WMN Ügy – 2022.12.02. – INK

Szakértői tippek, hogyan spórolhatunk a fűtés költségein, miként őrizhetjük meg otthonunk melegét, és hogyan segíthetünk egymásnak:

Szabó Anna Eszter: Ezt a mocskot mind magunkon hordozzuk

WMN Ügy – 2022.12.01. – SzAE

Sokan nem értik, miért most állnak elő szexuális bántalmazások túlélői az évekkel, évtizedekkel korábbi traumájukkal. Nem egyszerű kérdés, de szerzőnk az Azt mondta című Weinstein-film kapcsán a saját élményén keresztül elmeséli, hogyan is működik ez.

Tényleg beidézi a bíróság a gyerekeket a szülők válásakor?

WMN Ügy – 2022.11.30. – GySz

Egy uniós előírás miatt augusztustól a bíróságok értesítést küldenek minden olyan gyereknek, akinek a szülei válnak (vagy más olyan perben állnak, ami a szülői felügyeletet érinti). A valódi odafigyelés azonban nem pipálható ki sablonlevelekkel. Szülők, válás, vita, bíróság, gyerekek bevonása – mi van az új szabály mögött?

Mit érezhet egy ember, ha rásütik: úgy fest, mint egy drogos?

WMN Ügy – 2022.11.29. – SzÉ

Káros a koplalás? És valaki mást a heroinistákhoz hasonlítani, az mi?

„Az áldozatok véréből dühöt és reményt emelünk ki” – Irániak a forradalomról

WMN Ügy – 2022.11.28. – MD

„Én nem tanultam politikatudományokat. De anya vagyok, és sosem fogom megbocsátani nekik, hogy gyerekeket ölnek” – mondta az iszlám rezsimről az egyik résztvevő. Budapesten élő irániakkal beszélgettünk.

Még bőven van hova fejlődnünk, mire valódi egyenlőségről beszélhetünk

WMN Ügy – 2022.11.26. – NyL

73 évvel ezelőtt mondta ki a magyar parlament, hogy a nőket nem érheti többé hátrányos megkülönböztetés a nemük miatt, de hogy ebből mennyi valósult meg, és a parlament ma hogyan gondolkodik erről a kérdésről – azt Nyáry Luca foglalja össze nektek.

Tovább dagad a botrány a Balenciaga-kampány körül

WMN Ügy – 2022.11.25. – KC

Mindig meghökkentő azokat a botrányokat figyelemmel kísérni, melyek egy-egy multinacionális céghez vagy divatóriáshoz köthetők, hiszen ilyenkor jogosan merül fel bennünk a kérdés: mégis hogyan mehetett át egy-egy elhibázott ötlet, bántó poén, kétértelmű utalás annyi döntéshozón keresztül. Főleg, ha szadomazo macikról és gyermekpornográfiához köthető iratokról van szó egy kampányban.

Az erőszak felszámolása a csend megtörésével kezdődik

WMN Ügy – 2022.11.25. – MZS

Magyarországon jelenleg is negyedmillió nő él bántalmazó kapcsolatban, hetente egy nővel pedig végez korábbi vagy jelenlegi partnere. Bár egyre többet tudunk az erőszak természetéről, a túlélőnek messze nem csak a bántalmazójával kell megküzdenie, ha szabadulni akar a kapcsolatból.

< 1 2 3 4 5 6 7 >