WMN Ügy
WMN Ügy

Mintha túlélőként ki kellene érdemelnünk a jogot, hogy higgyenek nekünk! – A bántalmazottakkal szembeni előítéletekről

WMN Ügy – 2022.08.17. – MZS

Mózes Zsófi elvégezett egy képzést, és most önkéntesként vesz részt egy nők jogaiért küzdő civil szervezet munkájában. Segélyvonalas hívásoknál segít túlélőknek, akik az ország legkülönbözőbb pontjairól telefonálnak, mindannyian más és más élethelyzetben vannak. Közös bennük, hogy egytől egyig hálásak, amiért valaki ítélkezés nélkül meghallgatja őket, és hisz nekik. Miről árulkodik ez?

„Mindannyian meghalunk, ha megsérül az atomerőmű” – Fotóriport Zaporizzsja környékéről

WMN Ügy – 2022.08.16. – WMN

Európa legnagyobb atomerőműve a zaporizzsjai. A világ aggódva figyeli a körülötte dúló háborút. Elek Krisztián fotóriportját láthatjátok a helyszínről:

Ami kívülről tökéletes, belül sokszor fájdalmas, romlott – Visszaélések a tánc világában

WMN Ügy – 2022.08.10. – WMN

„Hajlamosak vagyunk más mércét használni azokkal a gyerekekkel, akik már fiatalon nagyon kemény munkával komoly fejlődést és eredményeket érnek el. Fontos annak tudatosítása, hogy a jövőbeni sikerek érdekében ne áldozzuk fel az egészséges és boldog gyerekkorukat” – gyerekpszichológus vendégszerzőnk a tánc világában tapasztalt visszaélésekről és azok megelőzéséről:

Ízléstelen magamutogatás vagy szokatlan kommunikációs stratégia? – Olena Zelenszka a híveit is megosztotta a Vogue címlapján

WMN Ügy – 2022.08.09. – MZS

„A Vogue címlapjára kerülni nagy megtiszteltetés és a világ sok sikeres és prominens emberének álma. Az egyetlen dolog, amit mindannyiuknak kívánok, hogy ez ne az országukban dúló háború miatt történjen meg” – kommentálta az ukrán first lady az interjút.

Augusztusban még legális mindent kiszámlázni katásként? – Gyakorlati tanácsok egy adótanácsadótól

WMN Ügy – 2022.08.08. – TF

Lehet legálisan „előre” számlázni augusztusban még katásként? Kinek éri meg az átalányadózás? Mi van azzal, akinek 150 nap felszámolni a katás cégét – addig nem lesz számlaképes? Adótanácsadóval mentünk végig a katatörvény változásának a következményein különböző valós helyzetekben a bújtatott foglalkoztatástól a gyed mellett vállalkozásig.

Szabó Anna Eszter: Attól, hogy nem olvasunk híreket, még nincs minden rendben körülöttünk

WMN Ügy – 2022.08.07. – SzAE

Persze, el lehet határolódni a hírektől, a politikától, társadalmi problémáktól, de vajon milyen áron? Lehet-e a belső békénk fontosabb, mint a gyerekeink jövője?

Van rá észszerű magyarázat? – 77 éve érte atombomba-támadás Hirosimát

WMN Ügy – 2022.08.06. – WMN

Az amerikaiak azért kezdték kiemelten kutatni a maghasadást, mert féltek, hogy a náci Németország előbb fejleszt atomfegyvert, mint ők. Ennek lett a következménye az erődemonstrációból ledobott első atombomba… majd miután Japán ezek után sem akart békét kötni, a második. Amit egyébként majdnem egy másik városra dobtak le. Kérdésfelvetések és lehetséges magyarázatok a Hirosimát ért atombomba-támadás évfordulóján.

A bántalmazott LMBTQ-gyerekek nemcsak a bántalmazó, hanem a hazai rendszer áldozatai is

WMN Ügy – 2022.08.06. – KÁA

Egy magyar felmérés szerint az LMBTQ-gyerekek több mint 80 százalékát éri verbális zaklatás az iskolákban, de a szekálás és akár erőszakba torkolló bántalmazás más csoportokat sem kerül el az oktatási intézményekben. De kinek a védelmére számíthatnak a gyerekek: a túlterhelt tanárokéra vagy a szellemként felbukkanó, szintén túlterhelt iskolapszichológusokéra, akiknek sokszor csak az önszorgalmukon múlik a szakmai tudásuk tágítása?

< 1 2 3 4 5 6 7 >