Both Gabi

Both Gabi, alias Gabianyu, a WMN legidősebb munkatársa. A magazin megalapítása után egy hónappal csatlakozott a csapathoz olvasószerkesztőként. Főként gyerekkönyvajánlókat ír, de interjúkat is készít. Az irodalom és az oktatás a szívügye. Szeret szeretni.

Both Gabi cikkei

Összesen: 434 db cikk

Haumann Péter: Hosszan voltak jó éveim

Kult – 2024. május 28. – BG

Két éve halt meg Haumann Péter: 2022. május 28-án ment el hosszú betegség után. A hiánya azóta is fájdalmas, azonban a szerepei és a gondolatai szerencsére örökké velünk maradnak. Both Gabi szemezgetett a korábbi interjúiból.

Presser Gábor: Nem rajongok a nagy hacacárékért

Kult – 2024. május 27. – BG

Presser Gábor neve fogalom hazánkban. A művész ma ünnepli 76. születésnapját, ebből az alkalomból pedig Both Gabi korábbi cikkét hoztuk el.

Lebegni ég és föld között – Miért olyan jó hintázni?

WMN Otthn – 2024. május 25. – BG

Soha senkivel nem találkoztam még, aki ne szerette volna azt az összetéveszthetetlen érzést, amit a hintázás és az azzal járó könnyű lebegés jelent. Ennek talán az lehet az oka, hogy mindanyiunkban felidéződik az az ősélmény, amikor még az anyukánk hasában lebegtünk, a magzatvíz biztonságos közegében.

Háborúról, haragról és félelemről is lehet beszélni a gyerekekkel – és ezek a mesekönyvek segíthetnek ebben

Kult – 2024. május 24. – BG

Igazi ünneppé varázsolhatjátok a gyereknapot, ha maradandó ajándékot kapnak a kicsik és a kicsit nagyobbak is. Most hat vadonatúj gyerekkönyvet ajánl Both Gabi, amelyek egészen biztos, hogy nem porosodnak majd a könyvespolcon, mert újra és újra érdemes kézbe venni mindegyiket.

Réber László: Három vonallal is el lehet mesélni a világot – 104 éve született a híres illusztrátor

Kult – 2024. május 21. – BG

Az egyszerűség nagymestere a világ egyik legzárkózottabb embere volt. Még Janikovszky Évával is szigorúan magázódott, pedig több mint húsz könyvet készítettek együtt. „Réber László nem volt Laci” – mondta róla Balassa Anna, aki a Móra Kiadó egykori szerkesztőjeként, majd főszerkesztőjeként dolgozott.

< 1 2 3 4 5 6 7 >