WMN Egszsg
WMN Egszsg

Kis vitamintöri: az istenek haragjától a lázongó tengerészeken át a rizsevő tyúkokig

WMN Egszsg – 2024.05.21. – FB

Talán sosem tudjuk meg, mi fán terem a vitamin, ha egy holland katonaorvos ugyanazon a koszton tartja a csirkéket, mint a közlegényeket.

Farfekvéses babát hüvelyi úton szülni? Lehetséges!

WMN Egszsg – 2024.05.20. – KK

Nem az a cél, hogy mindenáron elkerüljék a császármetszést, hanem az, hogy indokolatlanul ne történjen meg – vallják a Flór Ferenc Kórházban. Nekik köszönhetően már Magyarországon is megszülethetnek hüvelyi úton a farfekvéses kisbabák.

A sztóma nem szégyen, hanem esély: a test erejét, gyógyulásra való képességét jelképezi

WMN Egszsg – 2024.05.19. – WMN

Testpozitivitás ide vagy oda, vannak olyan egészségi állapotok, amikről még mindig nem beszélünk eleget. 15 ezer sztómás ember él ma Magyarországon. Egyikük arról mesél, hogyan éli meg a helyzetét, és mi segítene a betegeknek, amit csak ritkán kapnak meg.

A bél is lehet szomorú? – az emésztési problémák gyökere gyakran magzati és gyerekkorban keresendő

WMN Egszsg – 2024.05.18. – SE

A bél–agy tengely születésünk pillanatától (sőt tulajdonképpen az anyaméhben lévő létezésünk pillanatától) egy életre beprogramozódik, ugyanakkor a berögzült áramkörök felülírhatók.

Egy kamasz lány csak tablettát íratna, de az egészségügyi rendszer máris traumatizálja

WMN Egszsg – 2024.05.17. – MZS

Létezik ma olyan egészségügyi ellátás Magyarországon, amire nyugodt szívvel rábízná magát az ember? Amihez nem a kiszolgáltatottság és a kényszer érzése társul – legyen szó páciensről vagy a szektorban dolgozóról? A Beutaló nélkül sehova című film pontos látlelet a magyar egészségügyről.

A nagy pelenkaháború: eldobható vagy mosható legyen? – mennyi pluszmunka és -pénz a környezetbarát megoldás?

WMN Egszsg – 2024.05.14. – SzAE

A mostani generáció szemétbe került pelenkáival még a mi ük-ük-ük-ük-ükunokáink is kénytelenek lesznek együtt élni. De vajon milyenek a környezetbarát megoldásként alkalmazható modern, mosható pelusok? Valóban drágábbak? Sok időbe telik a tisztításuk?

Ezer betegből kettővel több maradna életben, ha női orvos kezelné őket

WMN Egszsg – 2024.05.09. – MZS

A férfi orvosok nagyobb valószínűséggel utasítják el a nők fájdalmát és tüneteit, ami így nagyobb eséllyel vezet téves diagnózishoz és rosszabb orvosi ellátáshoz.

Elmondhatom-e a főnökömnek, hogy szorongok? – Mentális betegséggel a munkahelyen

WMN Egszsg – 2024.05.07. – WMN

„Egyheti tépelődés után közöltem vele: még mindig beteg vagyok, és az orvos nem tudja megmondani, mikor leszek jobban. A főállásomba ekkora már visszamentem. A valódi okot – ekkorra már kiderült a generalizált szorongásom – nem mondtam el neki. Mondjuk ki: hazudtam.”

< 1 2 3 4 5 6 7 >