Z. Kocsis Blanka cikkei

Összesen: 108 db cikk

Ha a pár válik, az a baráti körre és a családra is kihat – de ki mellé illik állni ilyenkor?

WMN Life – 2024. június 20. – ZKB

A szakítás vagy válás sosem csak az érintett felek számára hoz változást. A közös gyerekeken túl ugyanis a rokonok, a barátok, a kollégák is „válnak”. De vajon lehet-e jó viszonyban maradni az ex-anyóssal, megőrizhetők-e a közös barátok?

Nem ritka, hogy egy nő ötven felett jön rá, mi az, ami számára igazán jó az ágyban

WMN SZEX – 2024. június 19. – ZKB

Ahogy egy nő reprodukciós készsége csökken, úgy romlik az értéke a randipiacon – legalábbis ettől félnek sokan 50 felett, és ez a negatív sztereotípia terjeng a köztudatban is. Pedig egyes kutatások szerint épp ebben az életkorban kezdődik meg az igazán felhőtlen szexuális élet – még ha egy picit több figyelmet és párbeszédet is igényel.

A férfi szabad, a nő szabados: még mindig megítélik, ha váltogatja a partnereit, és kísérletező az ágyban

WMN Life – 2024. június 11. – ZKB

A „slut era” – szabad fordításban „ribanckorszak” – angolszász kultúrkörben elterjedt kifejezés, a „hot girls summer” és az amerikai filmekből ismert „ami Vegasban történik, az ott is marad” női, modern kori megfelelője. Az(ok) az időszak(ok) egy nő életében, amikor függetlenként, kötöttségek és szégyenérzet nélkül, szabadon éli meg saját szexualitását. Ahogy az elnevezés is mutatja, súlyosan stigmatizált jelenségről van szó.

„A kövér nők odaadóbbak az ágyban” – a mérgező előítéletek még mindig velünk élnek

WMN Life – 2024. június 10. – ZKB

A testpozitív hozzáállás nem a túlsúly idealizálását jelenti. Hanem azt, hogy mit gondolunk, mit mondunk, mennyit engedünk meg magunknak másokkal szemben. Z. Kocsis Blanka nap mint nap tapasztalja, hogy még mindig rengeteg mérgező előítélet él a túlsúlyos nőkkel kapcsolatban. Különösen a szex terén.

„Hisztinek” látszik, de nem az – mi az a leolvadás (meltdown), és hogyan érdemes szülőként kezelni?

WMN Life – 2024. június 4. – ZKB

Hogyan legyünk asszertívek és segítőkészek, ha azt látjuk, hogy a gyerekünk épp elveszti a kontrollt? Mit tegyünk, ha kiborult gyereket és látszólag tehetetlen szülőt látunk? Ennek járt utána Kulcsár György neuropedagógus segítségével Z. Kocsis Blanka.

< 1 2 3 4 5 6 7 >