WMN Ünnp
WMN Ünnp

A hamis vámpírkultusz csak ártott Erdélynek – A „valódi” Drakula nyomában

WMN Ünnp – 2024.05.26. – BSz

Azt hihetnénk, hogy a Drakula-történetnek egész Románia örül, mert évente rengeteg turistát csalogat az országba. A vámpírt megihlető vajda azonban fájdalmas pont a román kultúrában, mert ahelyett, hogy az igazságos hőst látná benne a világ, egy kegyetlen zsarnok hírét viszi tovább.

„Hol a szörny? A nyúl mögött? Nem! A nyúl az!” – A hátborzongató húsvéti nyuszis képek nyomában

WMN Ünnp – 2024.03.30. – SzAE

Vannak fotók, amiket egy horrorfilm plakátján is erős túlzásnak éreznénk. Húsvét idején a legdurvább halloweeni rémálmokat is felülmúló fényképek kezdenek terjedni a közösségi oldalakon, amiken kicsi gyerekek vérfagyasztó, ember nagyságú nyulak társaságában szereznek – szemmel láthatóan – életre szóló traumákat.

Mérföldkő a nővé válás útján: a 15 éves latin-amerikai lányok ünnepe, a quinceañera

WMN Ünnp – 2024.02.21. – TÉZS

Mesebeli elemekkel átszőtt szép szokás a quinceañera, vagy drága szülinapozás, egyfajta sweet fifteen a sweet sixteen helyett? És mi van azokkal a lányokkal, akik máshogy képzelik el a női létet? Mexikói, kolumbiai és brazil ismerőseivel beszélgetett Trembácz Éva Zsuzsanna.

„Nem kaptam semmit karácsonyra, velem senki nem törődik”

WMN Ünnp – 2023.12.29. – TF

Veletek előfordult már, hogy nem várt benneteket ajándék a fa alatt? Tényleg az a megoldás, hogy vegyen magának, és csomagolja be az ajándékát, aki ebben nem számíthat a szeretteire?

Betartani az újévi fogalmakat? – kutatók árulták el, mi a titok

WMN Ünnp – 2023.12.26. – FR

A legtöbben január közepén morzsolódnak le, és adják fel újévi fogadalmaikat. Pedig ma már van tudásunk arról, hogyan lehet nagyobb eséllyel tartós változásokat elérni. Többet ésszel, mint (akarat)erővel!

Kwanzaa: a szeretet, a gondoskodás és a közösségi szellem ünnepe

WMN Ünnp – 2023.12.26. – PZs

Egy 34 halálos áldozattal járó zavargás hívta életre az afrikai diaszpóra ünnepét, amely nem a karácsonyt helyettesíti, és vallástól függetlenül mindenki ünnepelheti

„Ha valaki karácsonykor kéri meg a párja kezét, az belül egy kicsit bizonytalan”

WMN Ünnp – 2023.12.26. – ZKB

Jó ötlet a lánykéréssel rögtön a nagy trakta után, a fél család szeme láttára előrukkolni? – Ezt gondolják menyasszonyok, egy esküvőszervező, egy gyűrűkészítő, és ezt mutatja a statisztika:

Hány bőrt lehet még lehúzni róla? – Ezt a 9 dolgot biztos nem tudtad George Michael Last Christmas című daláról

WMN Ünnp – 2023.12.25. – FB

Akár hiszed, akár nem, volt, aki ezzel az ünnepi dallal terrorizálta a hallgatóságát.

< 1 2 3 4 5 6 7 >