WMN Life
WMN Life

Egyszerre hétköznapi és misztikus tudás – tévhitek és igazságok a két- és többnyelvű gyerekekről

WMN Life – 2023.05.31. – SzHA

Hogyan hat a két- vagy többnyelvűség a gyerekek beszédfejlődésére, logikai és matematikai készségeire, identitására? Érintett családokkal és dr. Navracsics Judit nyelvészprofesszorral beszélgetett Széles-Horváth Anna.

Már külön élek, pénzt keresek, de a szüleim támogatására van szükségem – akkor most felnőtt vagyok?

WMN Life – 2023.05.30. – WMN

Ki számít „teljes értékű” felnőttnek? Aki betöltötte a tizennyolcat? Aki elköltözött otthonról, aki dolgozik, akinek gyereke van? Vendégszerzőnk, Simon Eszter izgalmas nyomozásba kezdett pszichológusok, családtagok segítségével.

Kreatívnak lenni azt is jelenti, hogy minden egyes nap készek vagyunk újjászületni

WMN Life – 2023.05.30. – MD

A kreativitásnak számos elmélete van a pszichológiában. Az egzisztencialista gondolkodók például azt mondják, életünk egyik legnagyobb feladata, hogy teremtményből magunk is teremtővé váljunk – és ha elbukunk, az könnyen megbetegíthet minket.

„Ne szégyelljetek semmit” – Útravaló kamaszoknak a szerelemhez (és egy kicsit a szüleiknek is)

WMN Life – 2023.05.29. – KL

Egy apa, aki fontosnak tartja, hogy beszélgessen fiaival a szerelemről. Hogy kezdjen bele? Vesz egy nagy levegőt, és előtúrja saját serdülőkori naplóját, felidézi, nekik miket tanácsolt anno P. bácsi, a neves nőgyógyász. Mi érvényes ma ebből? Kolozsi László írásából kiderül:

Világutazó nők tanácsai: Ne várj a tökéletes pillanatra, egyedül is nekivághatsz!

WMN Life – 2023.05.29. – ZKB

Z. Kocsis Blankának két olyan nő – Kisgyörgy Éva Travellina és Dobos Csilla – mesélt a kalandjairól és tapasztalatairól, akik gyakran utaznak egyedül egzotikus, távoli helyekre, olykor vadidegenek kanapéján meghúzva magukat.

A sématerápia a terápiás módszerek királynője, mégis alig lehet hozzáférni – miért?

WMN Life – 2023.05.29. – TD

A probléma felismerése félsiker, a valódi változáshoz azonban az érzelmek szintjére érdemes merülni. És végre itt egy módszer, amely amellett, hogy ezt lehetővé teszi, logikus és könnyen érthető, és még a személyiségzavarok gyógyításában is hatékony. Már csak terapeutát kellene hozzá találni… De miért lett ennyire népszerű a sématerápia?

Szürkezóna a szexmunkában: ezen múlik, hogy kit tartanak prostituáltnak

WMN Life – 2023.05.28. – wl

Szexmunkának számít az erotikus tánc, a webcam, a lábfotók vagy a használt bugyik árusítása? Úgy tűnik, a kategóriák folyamatosan változnak, az előítéletek viszont nem.

A zen kertektől a hentai-pornóig – 8 dolog, ami csak Japánban történhet meg az emberrel

WMN Life – 2023.05.28. – TD

Japánban lehetséges, hogy ma technológiai kütyüket tesztelsz, holnap meg már egy hőforrásban csobbansz a Fuji lábánál. Nem csoda, hogy Takács Dalma sok olyan dolgot kipipált itt a bakancslistáján, amiről korábban nem is tudta, hogy létezik.

< 1 2 3 4 5 6 7 >