WMN Life
WMN Life

Tízszer halálosabb, mint a heroin, és világszerte terjed – Ópiumkrízis egykor és most

WMN Life – 2022.11.02. – MZS

Az opiátok használata az utóbbi évszázadokban újabb és újabb generációkat gyűrt maga alá, és úgy tűnik, az idő múlása önmagában nem elég a probléma megoldásához.

„Nem mertem. Nem akartam problémás lenni” – Vallomás a ki (nem) mondott és a meg nem hallott „nem”-ről

WMN Life – 2022.11.02. – SzAE

„[…] ha hiszed, ha nem, hiába mondtam ki a bűvös szót, mégis, azóta sem hallgat el a belső hang, hogy talán nem mondtam elég hangosan, elég határozottan. És ezen nem segít az áldozathibáztató kommentek olvasása sem. Bizony, megesett az is. Amikor mondtam, kértem, a könnyem is kicsordult.” – Nem mindenkinek könnyű nemet mondani. Pláne, ha a „nem”-et nem hallják meg.

D. Tóth Kriszta: Szia, anyu!

WMN Life – 2022.11.01. – DTK

A felnövés az, amikor rájössz, hogy nem is azt kell elgyászolnod, amiről azt hitted. A felnövés az, amikor saját magadat kell megszülnöd. A felnövés az, aminek a végén egyes-egyedül is megállsz a lábadon.

Doffek Gábor: Azokról, akik úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt többet a gyerekük életében

WMN Life – 2022.11.01. – DG

„Ha elhagy az apád, az súlyosabb trauma, mintha meghalt volna.” Doffek Gábor nagyon felhúzta magát.

Ami nem öl meg, az megerősít… de csak akkor, ha kipihened! – Az Érzelmi kiégés című Nagoski-könyvről

WMN Life – 2022.11.01. – MD

Állandóan kizsigereljük, túlpörgetjük magunkat, egyszerűen nem hagyjuk, hogy a leamortizált, sérült részeink esélyt kapjanak a megújulásra. Persze, ott a munka, a család, a feladatok, a rengeteg külső elvárás. Mit lehet tenni akkor, amikor már azt hisszük, hogy semmit?

Polner Laura: A tetoválásaim számomra azt jelentik, hogy egyenként, foltokban foglalom vissza ezt a testet. Azt jelentik, szeretem annyira, hogy fel merjem díszíteni

WMN Life – 2022.10.30. – PL

„Így adtam engedélyt magamnak arra, hogy kidíszítsem ezt a testet. A testet, amit, mint valami átmeneti albérletet, sosem mertem belakni. Aminek a falait sosem mertem a magam kedvére átfesteni, ahol nem mertem otthon érezni magam, amiben csak mint helytartó éltem, éveket várva a nagy felújításra, ami után érdemes leszek majd hazát építeni benne.”

Hol vagy már, álom? Eressz be! Nyelj el végre, sötétség! – Egy álmatlan éjszaka gyötrelmei

WMN Life – 2022.10.30. – GyD

Te mit csinálsz, ha az istennek nem sikerül elaludni?

Kemény Gabriella: Tessék. Itt van. Huszonöt év szorongása. Ebben a három szóban. Le vagyok égve.

WMN Life – 2022.10.30. – WMN

„Be kell ismernem, beszélnem kell róla, mert tudom, hogy milyen nagyon sokan vannak most ugyanígy, és az nem lehet, hogy ők azt gondolják: egyedül vannak. Nem vagytok egyedül. Kemény Gabriella vagyok, ismert magyar költő, kommunikációs szakember, és saját hibámból, meg a körülményekből is fakadóan totálisan nincs pénzem.”

< 3 4 5 6 7 8 9 >