WMN Life
WMN Life

Boszorkány vagy üldözés? – Pásztory Dóri a háromujjú gonosz ellentmondásos ábrázolásáról

WMN Life – 2020.11.09. – PD

A Boszorkányok című film bemutatóját sokak őszinte felháborodása követte – íme, Pásztory Dóri gondolatai a végtaghiányos gonosz ábrázolását illetően:

„Tudod, apa, nem könnyű a lányodnak lenni” – Édesapától a faterig: hol tart az apáddal való kapcsolatod?

WMN Life – 2020.11.09. – kn

„A múlton nem tudok változtatni, de akkor ideje elindulnom azzal a csomaggal, amit mégis kaptam tőled.”

Amerika tanárnője történelmet ír – Dr. Jill Biden, az első first lady, aki nem adja föl az állását

WMN Life – 2020.11.09. – DTK

Joe Biden ötször kérte meg a kezét, mire igent mondott. Nemcsak az özvegy szenátorral, hanem a két kisfiával is „összeházasodott”. Magyarországon töltötték a nászútjukat. Egy pillanatra sem adta föl a karrierjét a férje kedvéért az elmúlt 43 évben. És most sem fogja: dr. Jill Biden arra készül, hogy dolgozó first ladyként történelmet ír.

„Drágám, megnősülök!” – Történetek köztünk élő második feleségekről

WMN Life – 2020.11.08. – WMN

Hogy a poligámia átok-e vagy áldás, nézőpont kérdése. Érdekes gondolatok a témában egy muszlim hitre tért magyar lánytól.

Kormos Anett: A 9 leghülyébb szülői mondat

WMN Life – 2020.11.08. – KA

Nincs mese, előbb-utóbb mindannyian a saját apánkká, anyánkká válunk. Van, aki mindkettővé egyszerre. És az a pillanat, amikor erre rájövünk… hát… mondjuk úgy: nem mindig kényelmes. Íme, a leghülyébb, tipikusan szülői mondatok, amelyeket már akkor sem gondolsz komolyan, amikor kimondod, mégis mindig kicsúsznak a szádon. És lehet, hogy más is, legalábbis Kormos Anett száján kicsúszott ez meg az…

Eltorzuló arcizmok, összeszűkülő ajkak, kidülledő szem – Főzőleckék az ötvennégy éves Gordon Ramsay pokolian jó konyhájából

WMN Life – 2020.11.08. – FR

„Míg másoknak a konyha olyan, mint egy szentély, ahol csodák születnek, számomra sokáig inkább a Bermuda-háromszög kiismerhetetlen és veszélyes területének számított, ahol dolgok ugyan nem válnak köddé, de rendszeresen katasztrófák sora történik az emberrel – azaz velem.” És itt jött a képbe Radojkánál Gordon Ramsay. Olvassátok el rendhagyó születésnapi köszöntőjét, amit a pokol konyhájának királyához írt.

„Egyre kevesebbszer fordul elő, hogy „Professzor Úrnak” szólítanak – Interjú prof. dr. Medvegy Gabriellával, a PTE Műszaki és Informatikai karának első női vezetőjével

WMN Life – 2020.11.08. – KAd

Magyarországon a tudósok-mérnökök közt a férfiak-nők aránya 75-25 százalék, míg az EU-ban ez átlagosan 59-4. Mi lehet az oka annak, hogy nálunk még mindig kevesebb lány dönt pályaválasztáskor a reál tudományok mellett? Annak ellenére, hogy gimnáziumban nem rosszabbak az eredményeik ezen a területen a fiúkénál. Többek között erről is beszélgettünk a professzor asszonnyal.

„A borderline őrült hullámvasút, de a legnagyobb erőt neki köszönhetem” – Mentális betegséggel alkotni, élni

WMN Life – 2020.11.07. – FR

„A borderline-nal együtt lehet élni, alkotni lehet, értékes kapcsolatokat kialakítani, elégedett életet élni. Ehhez azonban fontos, hogy figyeljünk magunkra, ne hárítsunk, hanem merjünk segítséget kérni” – vallja Szigeti Zsófia énekesnő, azaz Solére, aki mentális betegségéről szerezte legújabb dalát.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast