WMN Life
WMN Life

„Ha a párkapcsolatod nem dobod el egyik napról a másikra, a ruháddal miért tennéd ezt?”

WMN Life – 2023.09.17. – TD

Az öltözködésen át történő társadalmi identitás létrejötte két szakaszból áll: az egyik, amikor felöltözünk, és a másik, amikor a társadalom „jóváhagyja” ezt. A félelem, gátlás, öncenzúra általában a másodikból fakad. Interjú Csalár Bence divatszakemberrel az öltözködés pszichológiai aspektusáról.

„Összeköltözni a férjemmel? Kizárt!” – A kétlaki szerelmekről

WMN Life – 2023.09.16. – KAd

Miért lakik a komoly kapcsolatban, esetleg házasságban élő párok hat százaléka inkább külön, saját otthonában? Miért nem akarnak összeköltözni? Vagy a körülmények választják el egymástól őket?

Ezért nevetjük el magunkat temetéseken, rossz hírek hallatán vagy a himnusz alatt

WMN Life – 2023.09.16. – MD

Furcsa lények vagyunk: örömünkben sírunk, tragikus helyzetekben nevetünk, világsztárok jelenlétében sikoltozunk, a cukiság pedig agressziót, játékos morgást válthat ki belőlünk… – de minderre van pszichológiai magyarázat!

Hiába a kedves szavak, úgyis rájön majd, hogy jobb nélkülem

WMN Life – 2023.09.16. – TD

Bizonyára te is ismersz olyan embert (vagy épp te vagy az), akinek meggyőződése: minden kapcsolata kudarcra van ítélve, hiszen szerettei úgyis elhagyják, megbetegszenek vagy meghalnak, ő pedig egyedül marad.

Nyugi, senki sem lesz baltás gyilkos a metálzenétől – Így hatnak ránk a zenei műfajok

WMN Life – 2023.09.15. – SzAE

Milyen hatással van ránk a különböző zenei műfajok hallgatása? Mi a közös a metál és a popzenében? Mi történik, ha bizonyos területeken rendszeresen sugároznak klasszikus zenét? Ha elolvassátok, megtudjátok!

Az üresség a hiány, a belső összefüggéstelenség fájdalma, de toxikus környezetet is jelezhet

WMN Life – 2023.09.14. – MD

Ezernyi okból szakadhatunk el önmagunktól, másoktól, a világtól. De ha rájövünk, mi történik velünk, az üresség nem a minket emésztő semmi lesz, hanem belső tágasság: ahova beemelhető valami új.

Az én háromlábú székem: a testem, az elmém, az érzelmeim

WMN Life – 2023.09.14. – KC

Hogyan lehet újra és újra felállni a veszteségből, egy krónikus betegségből, erőt meríteni belőle, és békére lelni? Krajnyik Cintia mesél nektek az idei nyaráról.

A zanzibári nők számára a tengeri szivacsok jelentik a függetlenség zálogát

WMN Life – 2023.09.14. – FR

Azáltal, hogy pénzügyi stabilitást nyújt nekik, a tengeri szivacsok tenyésztése a zanzibári nők számára egy új élet lehetőségét biztosítja, amiben kevésbé kiszolgáltatottak a kizsákmányolással és bántalmazással szemben.

< 1 2 3 4 5 6 7 >