WMN Life
WMN Life

Egy perfekcionista mindennap vesztesnek érzi magát, amikor nem sikerül elérnie a tökéletességet

WMN Life – 2024.07.09. – TF

A perfekcionizmus valójában függőség: a tökéletesség elérésének reményétől. Ennek a hátterét és feloldását foglalja össze egy New York-i pszichoterapeuta. Az ő tapasztalatai alapján szedtük össze a pozitívnak is mondott, de sok szorongást okozó állapot hátterét, és a megoldási lehetőségeket.

Mestersége: duguláselhárító – ismerd meg Csoma Tímeát, akin a vízvezeték-szerelés sem fog ki

WMN Life – 2024.07.09. – BSz

Csoma Tímea mestersége családi örökség: nevelőapjától és volt férjétől leste el annak minden csínját-bínját, jelenleg pedig bátyjával karöltve végzi a munkát, ami fizikailag is jócskán megterhelő, hiszen nehézgépeket – fúrót, láncos, kefés eszközöket, magasnyomású szivattyút – és tisztítóspirált is magával cipel minden egyes bevetésre.

„Ez a világ pusztul, de építhetnénk egy sokkal jobbat is” – interjú Takács-Sánta András humánökológussal

WMN Life – 2024.07.09. – INK

Takács-Sánta András egyetemi docens, az ELTE humánökológia mesterszak oktatójának célja, hogy kiutat mutasson társadalmunknak az ökológiai válságból, és alternatívát nyújtson a mostanában oly divatossá vált ökokatasztrofista szemlélettel szemben. Szerinte az összeomlás megállítható, és nem is baj, ha gyökeresen átalakul a civilizációnk.

A nagy napon a babám hajnali 4 körül ébredt – kisgyerekes szülőként házasodni

WMN Life – 2024.07.08. – KK

Talán az esküvő is olyan, mint az egész élet: tervezzük valahogy, aztán alakul valahogy. Van benne lemondás, van benne, amire visszagondolva mindig nevetünk, és van, ami pont olyanra sikerül, amilyennek elképzeltük.

Gyurkó Szilvi és lánya, Benkő Lili: te elengednéd a 21 éves lányodat egyedül Kolumbiába?

WMN Life – 2024.07.08. – GySz

„Érteni a világot lehet könyvekből, filmekből és emberi történeteken keresztül is. És lehet úgy is, ahogy a lányom csinálta. Minden érzékszervet kihasználva, közvetlenül megtapasztalva mások életét, annak minden örömével, szépségével és kihívásával együtt.” Lili Kolumbiában járt, az anyukájában pedig megfagyott a vér. Először.

Minden a családoknak szóló ingatlantámogatásokról: előnyök, hátrányok, apró betűs részek

WMN Life – 2024.07.08. – DD

Ha fontolgatjátok, hogy felveszitek valamelyik csokot vagy a babavárót, de még nem teljesen világosak a feltételek, az alábbi podcast nektek szól.

Hamar pokollá vált a tündérmese – Farida, az utolsó előtti egyiptomi királyné felkavaró története

WMN Life – 2024.07.07. – MLM

A női ábrándképek között ott szerepel ősi sztereotípiaként a keleti herceg, aki egzotikus, dúsgazdag, és tenyerén hordozza szíve választottját. Erre a sztereotípiára könyvek és filmek sokaságát húzták rá, pedig a valóság közel sem mindig ilyen mesés (ahogy más kultúrákban sem). Mert például egyiptomi királynénak lenni még a XX. század elején is alárendeltséget, kiszolgáltatottságot, és rengeteg megaláztatást jelentett.

Herold Eszter: És most kilélegzem ezt a sűrű tanévet – Darálónapló

WMN Life – 2024.07.06. – HE

Az őszi, téli, tavaszi szünet arra elég, hogy valamelyest kifésüljük a menet közben összekócolódott idegszálakat. De csak nyáron tudjuk igazán felmérni, mennyi mindent vittünk véghez az előző év augusztusa óta.

< 1 2 3 4 5 6 7 >