WMN Life
WMN Life

Szexuális és társasági élet kizárólag az online térben – Az erősödő paraszociális kapcsolatok nyomában

WMN Life – 2024.05.26. – SzHA

„Sok extremitáson kell túlesnünk, míg elérjük az arany középutat” – mondja Guld Ádám médiakutató, kommunikációs szakember az egyre erősödő paraszociális kapcsolatokról és azok hatásairól.

A „40 órás munkahét” ritkán áll meg 40 óránál, mi mégis napról napra feláldozzuk magunkat érte

WMN Life – 2024.05.26. – MZS

Elképesztő hajtásban éljük az életünket: az Y generáció tagjainak 73 százaléka heti 40 óránál többet dolgozik, egynegyedük 50 óránál is többet, és közel egyharmaduknak kettő vagy több munkahelyen is helytáll.

Dr. Bánki György az Elviszlekben: Amíg azt hisszük, mindent kibírunk, nem tudunk fejlődni

WMN Life – 2024.05.25. – TD

Dr. Bánki György szerint egy olyan országban élünk, ahol a családi traumák nincsenek befogadva, nincs olyan rendszerünk, ahol ezek a sebzettségek, fájdalmak felszívódhatnának. Lehetséges, hogy a társadalmi kereteken több múlik, mint az egyéni önismereten? Többek között ilyen kérdésekről beszélt a pszichiáter az Elviszlek magammal legújabb részében.

„Képzelődsz, fiam” – Így nevelj bizonytalan, szorongó embert a gyerekedből!

WMN Life – 2024.05.24. – KAd

„Rosszul emlékszel.” „Nem mondtam ilyet, már megint élénk a fantáziád.” Népszerű manipulációs technika megkérdőjelezni a másik emlékeinek, érzéseinek valóságát – ez az úgynevezett „gaslighting” vagy gázlángeffektus, ami nagyon gyakran fordul elő szülő-gyerek viszonylatban, és erős hatást gyakorolhat a személyiség alakulására.

Pedagógusnapi ajándékok: az arany középút a Zsolnay-készlet és a gyerekrajz között

WMN Life – 2024.05.24. – ZKB

Egy jó pedagógus aranyat ér. De ezt tényleg szó szerint kéne érteni? Míg van olyan szülő, aki tabletet oszt ki a tanároknak, más inkább a kedves, kézműves tárgyakban és munkát segítő gesztusokban hisz.

„A szülésedről nem én döntök, hanem te” – orvos és szülésznő vélt és valós szerepe a szülészeti ellátásban

WMN Life – 2024.05.24. – KK

Mit értünk a háborítatlan szülés fogalma alatt? Azt, hogy a kismama egyedül csinálja végig a folyamatot, vagy azt, ha beavatkozás esetén neki is van döntési lehetősége? Király Katalin szülésznő és dr. Paragi Péter szülészorvos gondolatai az együttműködésen, tiszteleten alapuló szülésről.

Csak a káposzta jó felmelegítve? Jennifer Lopez és Ben Affleck (lehetséges) válása egy párterapeuta szemével

WMN Life – 2024.05.23. – BSz

Jennifer Lopez és Ben Affleck lehetséges válása kapcsán felmerül a kérdés: vajon bölcs döntés-e visszalépni évtizedek után ugyanabba a folyóba? Geist Klára család- és párterapeutát, szexuálpszichológust kérdeztük.

Kégl Ági: Édesapám halála tanított meg értékelni a pillanatot

WMN Life – 2024.05.22. –

Nem magától értetődő a hála képessége. Gyakorolni kell. De legfőképp: megtanulni jelen lenni a pillanatban, hogy észre tudjuk venni annak értékét.

< 1 2 3 4 5 6 7 >