Széles-Horváth Anna cikkei

Összesen: 100 db cikk

Van, hogy a fülolaj a legszebb szó a szerelemre – ma van az anyanyelv nemzetközi napja

Kult – 2024. február 21. – SzHA

„Én bízom abban, hogy nyelvünk, mint a folyó, kiveti magából mindazt, ami káros. Amit pedig felold, azt részévé teszi” – mondta a nemrég elhunyt nyelvész, Grétsy László tanár úr, aki anno azt is elárulta, mi az ő kedvenc szava. És a tiétek?

„Nem kellenek díszek. Csak az ember maga” – Mohos Zsófia Lélekjelenlét című könyve egy időkapu

Kult – 2024. február 17. – SzHA

Bözsi néni, János bácsi, Rimóc, Kupuszina – képes mesék lélektől-lélekig Görbeországból. A művész, Mohos Zsófia nagyszülei révén kötődik a vidékhez, és érezhetően olyan erős szálak fűzik a Kisecset nevű zsákfaluhoz, az egész palóc hagyományhoz és tájhoz, mint azokat, akik itt nőttek fel.

Presser Gábor és Kanye West harca, Facebook-lopások és a dzsungelben szelfiző majom esete

WMN Life – 2024. február 13. – SzHA

Hogyan használhatta volna fel Kanye West jogszerűen a Gyöngyhajú lány részletét? Ha a majom magáról készít fotót, az a kép a természetfotósé vagy a majomé? Mi van, ha forrásmegjelölés nélkül posztolsz idézetet a közösségi oldaladra? Izgalmas dilemmák a szerzői jog körül:

Szaffi, a Macskafogó, Frakk, Pom-pom és a többiek – a jó rajzfilm soha nem megy ki a divatból

Kult – 2024. február 11. – SzHA

A magyar animáció idén ünnepli a 110. születésnapját, ebből az alkalomból Széles-Horváth Anna örök érvényű magyar animációs meséket hozott a múlt század második feléből. Nektek melyek a kedvenc magyar vonatkozású rajzfilmjeitek?

Az internetes kommunikáció bevitte a kegyelemdöfést az illemszabályoknak

WMN Life – 2024. február 6. – SzHA

Az ősember hellójától a legyezős kacérkodáson át a (sokak által figyelmen kívül hagyott) netikettig – avagy: így ne felejts el viselkedni!

< 1 2 3 4 5 6 7 >