WMN Life
WMN Life

Csodaifjak vs. későn virágzók

WMN Life – 2024.07.17. – TF

Miért érezzük nagyobb teljesítménynek, ha valaki fiatalon éri el a nagy sikert, mint azokét, akik, mondjuk, életük második felében (vagy még később) módosítanak karriert és találják meg az útjukat? Más képességekkel bír a hosszútávfutó, mint a sprinter? Ennek jártunk utána.

Szabó Anna Eszter: Amit olyan gyönyörűnek látok, az bennem is megvan. Mert nő vagyok.

WMN Life – 2024.07.16. – SzAE

Amikor Marilyn Monroe a második világháborúban megjelent az amerikai hadsereg koreai hadiszállásán, a katonák arcáról nemcsak a vágy sugárzott, hanem hazatalálás és hála is. A pokol kellős közepén belibbent, és magával hozta a harmónia illúzióját, ehhez pedig elég volt csak jelen lennie. Senkinek nem kellett megérintenie hozzá.

Szabó Imola Julianna: A második esély

WMN Life – 2024.07.16. – SZIJ

Visszaadható-e egy kidobott állatnak az emberek iránti bizalma? Ez az írás elsősorban nem a kutyákról szól, hanem rólunk, emberekről.

11 érvelési hiba, amitől hemzseg a közösségi média

WMN Life – 2024.07.16. – MD

A logikai tévesztések nem jelentik automatikusan azt, hogy az illetőnek nincs igaza – azt viszont igen, hogy gyengén érvel. A gyenge érvelés nem holmi kognitív elitizmus miatt problémás, hanem azért, mert ha hitelt adunk neki, akkor egy idő után egyre nehezebben tudunk majd különbséget tenni megbízható és megbízhatatlan információk között, és mind kevésbé leszünk felvértezve a szándékos manipulációval szemben.

Gyurkó Szilvi és lánya, Benkő Lili: „Két felnőtt voltunk, miközben anya és lánya is”

WMN Life – 2024.07.15. – GySz

Egy három hónapos, hátizsákos dél-amerikai utazás tanulságai messze túlmutatnak a fizikai komforton. Hát még annak az anyukának, aki „elengedte” 21 éves lányát egyedül. Benkő Lili és Gyurkó Szilvi sorozatának befejező része.

Kormos Anett: Jáááj, már megint fürdőruhát kellene venni…

WMN Life – 2024.07.15. – KA

Szorongsz a fürdőruha-vásárlástól? Kikéred magadnak, hogy a fejed fölé helyezett spotlámpákkal világítanak a próbafülkékben? Évek óta ugyanazt a bikinit használod, mert inkább hagyod a francba az egész stresszes fürdőruha-vásárlási procedúrát? Mi veled vagyunk! Mit veled vagyunk, mi vagyunk TE!

Bereczki Szilvia: „Ott van az otthonod, ahol a kutyád”

WMN Life – 2024.07.15. – BSz

Bereczki Szilvia a WMN új munkatársa, aki eddigi cikkeiben leginkább másokról mesélt, most viszont magáról is elárul néhány fontos és érdekes dolgot.

Nem elég, ha évente egyszer beoltatjuk – Vizsgálatok, amiket mindenképpen el kell(ene) végeztetni kutyán, macskán

WMN Life – 2024.07.15. – TD

„Bezzeg falun nem voltak ilyen badarságok, mint oltás, meg fogkőleszedés, meg bűzmirigy, mégis megmaradtak az állatok” – mondta megboldogult nagyapám, megfeledkezve arról, hogy kedvenc Bodrija 7 év helyett talán 15-öt is élhetett volna, ha ezekre az „úri huncutságokra”, „felesleges pénzköltésekre” sort kerítenek. Sokszor ugyanis épp a bagatellnek tűnő problémák okozzák a komoly betegségeket, amiket egy kis odafigyeléssel kivédhetnénk.

< 1 2 3 4 5 6 7 >