WMN Life
WMN Life

Leszívnak, kihasználnak és mégis ők az áldozatok – Mérgező barátok a pszichológus szemével

WMN Life – 2021.09.17. – SzAE

„Igaz barátság az, amikor letörlöm a könnyeit, és nem gondolok arra, hogy taknyos lesz a zsebkendőm” – Pszichológus szakértőnktől, Kazimir Ágnestől idéztünk, aki azt is elmondja, mit jelent az, hogy toxikus barát, és hogyan ismerhető fel, hogy egy barátság nem valódi:

„Szülés közben végre igazán megélhettem, hogy a tudás hatalom” – Fiatal nők és az anyaság

WMN Life – 2021.09.17. – DCS

Miért döntöttek ezek a lányok úgy, hogy húszas éveik elején szülnek gyereket? Hogyan fogadta a hírt a család, amely esetleg még az iskolapadban szerette volna tudni őket, vagy a karrierépítésben? Hogyan készültek a szülésre? Szerzőnk, Deli Csenge, kortársaival, négy fiatal anyával beszélgetett.

„Nem ismertem magammal szemben kegyelmet” – Egy teljesítménykényszeres anya története

WMN Life – 2021.09.16. – WMN

Egy olyan nőről olvashattok, aki a saját bizonytalanságát és traumáit vetítette ki a saját gyerekeire, beléjük ültetve ezzel a maximalizmusát:

Az egyik legnagyobb hiba, amit felnőtt elkövethet, ha elfelejti, milyen gyereknek lenni!

WMN Life – 2021.09.15. – BJ

„Akit az istenek szeretnek, Örökre meghagyják gyereknek” – írta Heltai Jenő, és hogy mit gondol erről Jocó bácsi? Íme:

„Ezek a mai fiatalok!” – Ítélkezés helyett végre leszállhatnánk a magas lóról

WMN Life – 2021.09.13. – DG

„Ezek a mai fiatalok!” – csóváljuk a fejünket emberemlékezet óta. Miért is nem tudunk megértéssel, kíváncsisággal és nyitottsággal fordulni a fiatalabb generációk felé? Miért gondoljuk, hogy a bölcsek köve kizárólag a mi tulajdonunkat képezheti? – teszi fel a kérdést Doffek Gábor.

Önzővé tesz-e minket, ha az önismeret és a „mindfulness” jegyében figyelmünket önmagunkra irányítjuk?

WMN Life – 2021.09.13. – KC

Az egyik legutóbbi kutatás szerint nem biztos, hogy mindenki jól jár a környezetünkben, ha elkezdjük a mindfulnesst, azaz a tudatos jelenlétet gyakorolni. De miért, és mit gondol erről egy hazai szakértő? Egyáltalán, mi az a mindfulness?

Akinek az „elég jó” is kevés: a perfekcionista a tökéletességre törekszik, miközben szenved tőle

WMN Life – 2021.09.12. – FR

A perfekcionista nehezen tolerálja, ha hibázik, önmagát erősen kritikus szemmel nézi, és sokat szorong attól, hogy mások a legapróbb tévedések miatt is nevetségesnek vagy esetlennek fogják látni. És míg másokat boldoggá tesz, ha egy nehéz tesztet sikeresen elvégeznek, számára a szinte tökéletes eredmény is lehet lehangoló.

„Úgy alkotni, mint egy gyermek!” – Könyvtárosból keramikus, életváltás felnőtt fejjel

WMN Life – 2021.09.12. – INK

Kiss Gabi fazekas-keramikust annak idején nem vették fel a művészeti iskolába. A múzsa azonban nem hagyta nyugodni, ma már alkotó, sőt tanár. Ismerjétek meg a történetét:

< 1 2 3 4 5 6 7 >