Mégmégmég

Legkedveltebb

A diákoktól rendszeresen megkapom: nem becsülnek, és hamarosan többet fognak keresni nálam

VIM – 2024. június 4. – WMN

Lili tudta, hogy a tanári szakma sem anyagilag, sem társadalmilag nem a legmegbecsültebb, mégis pozitív hozzáállással vágott bele. Arra viszont nem számított, hogy ilyen hamar és ennyire keményen arcul csapja a valóság.

Videó

Barabás Lőrinc trombitaművész: A kelet-európai nyomasztás is tud hiányozni az embernek – Elviszlek magammal

2024. június 12. – DTK

Végtaghiánnyal született, így lett az ország legismertebb trombitaművésze. De lehetett volna belőle paralimpiai úszóbajnok is, ha az élsportot választja a zene helyett. Barabás Lőrinc magára mindig is teljes emberként tekintett, elvégre a szülei is úgy nevelték. És mennyire igazuk volt! Az Elviszlek magammal e heti vendége Barabás Lőrinc trombitaművész, zeneszerző.

Szirtes Ági: „Állandóan elégedetlen vagyok, főként önmagammal”

2024. június 6. – BG

Szirtes Ági nem tagadja, hogy „szenvedélyvezérelt”, és állandóan elégedetlen, főként önmagával. Harcol benne az apja bohémsága az anyja keménységével. Sok mindent másképp csinálna már a mai fejével, de az anyai szerepével szerencsére elégedett. Az Elviszlek magammal legfrissebb adásának szemléje.

Szirtes Ági: „Most már tudok kussolni” – Elviszlek magammal

2024. június 5.

„...szerettem volna én is nőket játszani, de a trotlikat kaptam, mert nyilván ezt sugallom magamról” – mondja. De közben nem ezt sugallja magáról. Ahogy hallgatjuk őt, és érezzük a kiáradó érzelmeit a gyerekkoráról, a szüleiről, az anyaságáról, a pályájáról, azon gondolkodunk, vajon milyen elképesztő erő kell ahhoz, hogy valaki mindezt elhordozza. Hát csoda, hogy annyira tele van energiával? Az Elviszlek magammal vendége Szirtes Ági Kossuth-díjas színész.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >

Podcast

Bűntudat nélkül kiszakadni a mókuskerékből? – Mindent bele! a természet hatásáról a mentális egészségre

2024. június 3. – TF

Miért fontos néha a természetben tölteni az időt? Hogyan hat a mentális egészségünkre a kert, akár a sajátunk, akár bármilyen közösségi zöldterület? Erről beszélgettünk a Mindent bele! vodcastban.

Lányok és a természettudomány – miért veszik el a kedvüket tőle?!

2024. április 22. – TF, KAd

A legtöbb lánynak már kisiskolás korban elveszik a kedvét a természettudományoktól (elhitetik, hogy nem jók benne), ami összességében hozzájárul a nemek közötti bérszakadékhoz. Mit lehet tenni ez ellen?

„A közösségi médiának köszönhetően csinálhatom azt, amit szeretek” – B. Nagy Réka a Popfilterben

2024. április 1. – CSA

Hogyan lehet két lábbal a földön állni, ha minden online mozzanatodat sok százezer ember követi? B. Nagy Rékának sikerült. És ez nemcsak hat mentett kutyájának jó, hanem nekünk is.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >