Kőrizs Kata cikkei

Összesen: 9 db cikk

„Minek cipeltem volna fel?!” – Akadályozottsággal élő gyerekek integrált oktatása a gyakorlatban

WMN Ügy – 2022. június 22. – KK

Egyenlő bánásmódra számíthat egy kerekesszékkel közlekedő vagy másmilyen akadályozottsággal élő, de a többségi oktatásba integrálható kisgyerek az óvodában? Egy kisfiú történetén keresztül jártunk utána, mennyire működik a gyakorlatban az érintett gyerekek együttnevelése, és mik a szülők lehetőségei, ha jogsértést tapasztalnak az intézmények részéről.

„Számtalan kudarc ellenére kell a legjobbat kihozni magunkból” – SNI-s gyerekek a magyar iskolarendszerben

WMN Egszsg – 2022. május 23. – KK

Szakemberekkel és szülőkkel beszélgettünk az SNI-s gyerekek jelenlegi helyzetről, az őket érintő legégetőbb problémákról és a jövő lehetőségeiről:

A legkiszolgáltatottabb koraszülött babáknak van a legnagyobb szüksége a szülői gondoskodásra – Így segít a kenguruzás a legelesettebb babákon

WMN Egszsg – 2022. május 15. – KK

A koraszülött-ellátást forradalmasító „kenguruzás” alaptétele, hogy a szülőt is kompetensnek kell tekinteni. A kenguruzás világnapján többek között erről is mesélnek a módszert Magyarországon meghonosító szakemberek.

Merjünk közelebb menni a halálhoz – és ne hagyjuk magukra a hozzátartozóinkat!

WMN Life – 2022. január 16. – KK

Nektek mit tanítottak az elmúlt évek a halálról?

A 10 legelavultabb gyakorlat a magyar szülészeti ellátásban

WMN Egszsg – 2022. január 12. – KK

Beöntés szülés előtt? Hüvelyvizsgálat félóránként? Folyamatos CTG-monitorozás, ezáltal ágyhoz kötöttség a vajúdás alatt? Rutinszerű gátmetszés? Rohanás a frissen született babával a csaphoz? Csupa olyan gyakorlat, amit sem a WHO, sem a nemzetközi szülészeti szakmai szervezetek nem ajánlanak. Összeszedtük a leggyakoribbakat, hogy tudjátok, igenis van jogotok, lehetőségeket másképp szülni.

< 1 2 >

WMN közösség