1. Noha a Bolondos dallamokat Magyarországon kezdettől fogva egy sorozatként kezeljük, a Merrie Melodies és a Looney Tunes eredetileg különálló széria volt. Ma már világszerte egy franchise-ként kezelik a kettőt, a Merrie Melodies tulajdonképpen beolvadt a Looney Tunesba.

2. Ezt ugyan mi a magyar szinkron miatt nem tudjuk, ám Tapsi Hapsi New York városának keleti részéről származik, ezért az eredeti változatban brooklyni akcentussal beszél.

3. A Bolondos dallamok legelső epizódja 1929-ben született meg. Ekkor még se hírük, se hamvuk nem volt a ma jól ismert szereplőknek. A Bosko, the Talk-Ink Kid című élőszereplős-animációs rész főszereplője egy Bosko nevű gyerek volt.

4.

Mel Blanc, Tapsi Hapsi eredeti hangja valóban répát rágcsált a nyúl hangjának felvételei közben.

5. Sok más klasszikus rajzfilmszereplőhöz hasonlóan Tapsi Hapsi is azért visel kesztyűt, hogy megkönnyítse rajzolói dolgát: az ujjakat és a körmöket, karmokat akkor még képkockáról képkockára kellett volna megrajzolni, ráadásul a fekete-fehér rajzfilmkorszakban a fekete szőrű állatok ökölbe szorított kezén az ujjakat egyáltalán nem lehetett kivenni, ha nem húztak rájuk kesztyűt.

6. Tapsi Hapsi volt az első rajzfilmszereplő, akiről bélyeget adtak ki az Egyesült Államokban. Erre egészen 1997-ig kellett várni.

7.

A negyvenes években a rajzfilmeket még rendszerint moziban, egy-egy egész estés film előtt vetítették. Tapsi Hapsi 175 ilyen mozis rövidfilmben szerepelt, többen, mint például Tom és Jerry vagy bármelyik másik rajzfilmszereplő.

8. Tapsi Hapsit három Oscar-díjra jelölték, ebből egyet meg is kapott 1958-ban, Rissz-Rossz Sammel közösen, a Tapsi Hapsi, a lovagpótló lovag című epizódért.

9. Dodó kacsa nyakán a fehér csík valójában egy nyakék, ez az Újabb bolondos dallamok című sorozat egyik 2012-es epizódjából derült ki.

10. A Merrie Melodies a legelső epizódtól, azaz 1934-től színes volt, a Looney Tunest viszont csak kilenc évvel később, 1943-tól kezdték színesben gyártani.

Csepelyi Adrienn