Te is nevetgélsz a salátádra? – Három recept, amit ha kipróbálsz, garantáltan fogsz
Semmi vicceset nem mesélt, mégis mosolyra húzódik a szád:
Semmi vicceset nem mesélt, mégis mosolyra húzódik a szád:
Csenge eligazít bennünket a bogyós gyümölcsök világában, és még egy remek pitereceptet is mutat, amivel kellőképp megünnepelheted a szamócaszezont (amiről fogadjunk, eddig azt hitted, hogy eper… na, ugye! Akkor katt a gyorstalpalóra!)
Íme, négy zöldséges recept, ami pillanatok alatt el fogja happolni a főszerepet a grillhúsok elől!
Harmincnégy fokban nyilván senki nem szeretné hosszan kavargatni a szószt, vagy órákig járatni bármilyen meleget sugárzó egységet, ugyanakkor persze enni 34 fokban is kell (még ha nem is annyit, mint télen). Tóth Flóra ötletei a problémára:
Beütött a kánikula, ilyenkor néha a létezés is nehézséget okoz, szóval itt van négy különleges jegeskávé recept, ami nemcsak lehűt, de felpörgeti az agyadat is!
Vendégszerzőnk alapos vizsgálat alá vetett két tanyasi csirkét – egy boltit és egy piacit –, és utánajárt, melyiket éri meg inkább megvenni, korántsem csak anyagi szempontból.
„Csigatészta, cérnametélt, eperlevél, grízgombóc, macesz… Nekem mindegy, bármelyikről is legyen szó, nagykanállal merem a tányéromba. Aprólékosan felvágom a kanalammal a puhára főtt répát, és – mint minden lelkében gyereknek megmaradt felnőtt –, a zellergumót és a karalábét meghagyom a nálam idősebbeknek. De a petrezselymet legalább megeszem, ennyire azért felnőttem már én is.” Szerzőnk végigvezet minket egy klasszikus vasárnapi ebéd menüsorán, némi extra hozzávalóval és anekdotával. Nálatok hogy zajlanak ezek az ebédek?
Autentikus falafelrecept egy igazi fanatikustól! Ti szeretitek ezt az ételt?