Pesztós-póréhagymás fehérbab spenóttal

@wmn.hu 📣 Tudtad, hogy egy felnőtt számára napi 30 g rost az ajánlott bevitel?⁠ Enyingi Vivien dietetikus @te_e_dd , WMN Creator hozott nektek egy szuper rostban gazdag receptet, és elmondja azt is, miért kulcsfontosságú a rostbevitel az egészséged szempontjából.⁠ ⁠ 🥗 Pesztós-póréhagymás fehérbab spenóttal – gyors, finom és tápláló! ✨ Hozzávalók két kisebb adaghoz: – 1 konzerv fehérbab – 1/2 póréhagyma – 2 gerezd fokhagyma – 2 marék friss spenót – 2 tk vegán pesztó – só, bors, olívaolaj – fél citrom leve – kevés főzővíz vagy zöldségalaplé ⁠ 🎥 Nézd meg Vivi videóját a részletekért! ⁠ #wmn #wmnmagazin #wmncreator #rostbevitel #rost #recept #egészségeséletmód #táplálkozás ♬ eredeti hang – WMN Magazin - WMN Magazin

Hozzávalók kb. 2 kisebb adaghoz:

  • 1 konzerv fehérbab
  • 1/2 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék spenót
  • 2 bő kiskanál vegán pesto
  • bors
  • olívaolaj
  • fél citrom leve
  • főzővíz vagy zöldségalaplé

Elkészítés:

1. A póréhagymát felszeleteljük, némi olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

2. Mindeközben átmossuk a babot, amennyiben konzerveset használunk – a száraz hüvelyes esetén pedig győződjünk meg arról, hogy kellően sokáig áztattuk –, majd hozzáadjuk a hagymákhoz.

3. Felöntjük némi vízzel vagy alaplével, majd fűszerezzük sóval és borssal.

4. Kis idő után hozzáadjuk a pestót is.

5. Végül belekeverjük a spenótleveleket is.

6. Ízlés szerint csurgassunk rá egy kis frissen facsart citromlét. 

Vivien további tartalmait ITT találjátok.

WMN szerkesztőség