WMN Life
WMN Life

„Ma már tudom: a szeretteim ezerszer inkább küzdenének az összeomlásaimmal, mint a hiányommal”

WMN Life – 2023.09.24. – NyL

Nyáry Luca a saját élményei mellett három másik fiatal történetét is elhozta arról, hogyan segített nekik egy-egy sorsfordító beszélgetés a démonjaikkal való megküzdésben. Mert a támogatás néha tényleg csak egy gombnyomásra van!

100 évig is élhetnénk, ha mindennek hátat fordítanánk, amitől az öröklétet reméljük

WMN Life – 2023.09.23. – KC

„Amit az emberek a hosszú élet titkának vélnek, az vagy téves, vagy egyszerűen csak badarság. Nem a halált kéne megpróbálnunk kijátszani. Inkább élni kellene megtanulnunk” – mondja a felfedező, aki a 100 éves emberek titkát kutatja.

Így halmozunk mi – leggyakoribb kacatelnyelő fekete lyukak a lakásban

WMN Life – 2023.09.23. – SzAE

Kábeltemető, szatyorhalmozás, és az örök klasszikus, a fiók mélye… Na jó, a szekrény teteje is lehet. Követőivel Anna Eszter összegyűjtötte otthonaink legkönnyebben kupisodó pontjait – a lista csak arra vár, hogy kiegészítsétek!

Kultúrák, ahol a nemi erőszak ismeretlen fogalom – mi kell ahhoz, hogy mi is közéjük tartozzunk?

WMN Life – 2023.09.23. – MZS

Ha a nemi erőszakot sajnálatos, de némileg elkerülhetetlen dolognak állítjuk be, azzal elhárítjuk magunkról a felelősséget, és meg se próbálunk lépéseket tenni egy olyan társadalom megteremtése felé, amely nem tolerálja a szexuális abúzust.

„Ne sírj, mert csúnya leszel” – toxikus mondatok, amik egy életre nyomot hagynak bennünk

WMN Life – 2023.09.22. – Simon Eszter

Bár a mérgező mondatok általában a kinézetünkkel, a teljesítményünkkel, az érzelmeink kifejezésével kapcsolatosak, valójában nem rólunk szólnak. Mire érdemes figyelnünk, hogy ne adjuk tovább őket? Pszichológusokat kérdezett Simon Eszter.

Takács Dalma: A terápián sosem szeretnék spórolni

WMN Life – 2023.09.22. – TD

A WNN-csapat új tagja az apukáját tartja a hősének, és azt vallja: a szabadság az, ha kételkedhetünk. Takács Dalma találkozása a Proust-kérdőívvel:

Sportolni kéne, de minden más fontosabb – miért olyan nehéz elköteleződni a mozgás mellett?

WMN Life – 2023.09.22. – TD

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres mozgás az egészséges élet záloga, mégis hajlamosak vagyunk kibúvókat keresni (és találni!), hogy ne kelljen sportolnunk. Ha viszont (újra) felpörgetnéd a motivációdat, Takács Dalma írása segíthet!

Hodász András: A homofóbia a belső feszültségekről szól, nem pedig Isten akarata

WMN Life – 2023.09.22. – MD

2019-ben „a homoszexualitás megváltoztathatósága” mellett érvelt a köztévében, nemrég melegként bújt elő a nyilvánosságban. Bánja-e Hodász András a régebbi nyilatkozatait? Kinek mondta el először a melegségét, és mit gondol az okáról? Mi segít neki abban, hogy békében éljen a hitével, és tervez-e ebben másokat is támogatni? Az egykori pappal Milanovich Domi készített nagyinterjút.

< 1 2 3 4 5 6 7 >