WMN Life
WMN Life

10+1 dolog, amit szerintem – és az internet szerint – tudnia kell egy 10 évesnek

WMN Life – 2024.06.18. – TF

Tóth Flóra gyereke nemrég tízéves lett, így anyukája végigveszi, hogy az internet szerint (és szerinte) mit kell tudnia egy tízéves gyereknek.

A családmese valójában egy irodalmi köldökzsinór – Tabukat döntenek, sebeket gyógyítanak a generációkon átívelő történetek

WMN Life – 2024.06.18. – SzHA

A népmesék, műmesék pszichés szempontból is lényegesek a gyerekek életében: fontos megküzdési stratégiákat adnak, segítenek szembenézni a félelmekkel. A fejből mesélt családi történetek pedig ezeken túl még speciálisan is erősítik a szülő-gyerek, nagyszülő- vagy dédszülő-unoka kapcsolatot. Velük a saját fantáziánkat és identitásunk egy részét nyújtjuk oda: a családmese valójában egy irodalmi köldökzsinór.

„Áldjanak az égiek, fény kísérjen és szeretet” – örök búcsú az ovis élettől

WMN Life – 2024.06.17. – SzAE

Amikor az óvodásból iskolás lesz, a kisgyerekesből pedig nagygyerekes anya.

Jó nekünk a hosszabb tanév és a rövidebb nyári szünet? – Egy háromgyerekes tanár gondolatai

WMN Life – 2024.06.17. – HE

Egy évvel ezelőtt ilyenkor már lendületes ívben repültek sarokba az iskolatáskák, idén viszont még egy hétig koptatjuk a padokat. Jó ez a gyerekeknek, szülőknek, vagy épp ellenkezőleg, csak tortúra kánikulában üldögélni a suliban?

„Fiatalok vagyunk, naprakészek vagyunk, tettre készek vagyunk” – itt vannak a Visa She’s Next pályázat győztesei

WMN Life – 2024.06.13. – DTK

Öt női vállalkozó nyert egyenként kétmillió forintot és egy éven át tartó mentorálást a Visa She’s Next pályázatán. A tíz döntős egy nagyszabású gálán mutatkozott be élőben a szakmai zsűri előtt. A program nagykövete idén D. Tóth Kriszta volt, és a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is ott volt a zsűritagok között is. Most pedig bemutatja nektek az idei győzteseket.

Háromezer forint egy szem eperért, százezrek egy ananászért – virágzik a luxusgyümölcsök piaca

WMN Life – 2024.06.12. – DD

Egy középkategóriás telefon, de akár egy használt autó árát is el lehet költeni néhány szem gyümölcsre: a luxusgyümölcsök piaca egyre nő.

„Mindig úgy gondoltam: nem szégyen a gyerekedtől tanulni” – Takács Dalma és édesapja beszélgetése

WMN Life – 2024.06.12. – TD

Takács Dalma azt mondja, neki az édesapja a legjobb barátja. A közelgő apák napja apropóján beszélgetett vele apaságról, apa-lánya kapcsolatról, gyereknevelésről.

Csepelyi Adrienn: Üzenet a károgóknak, avagy Európa-bajnokság és Szoboszlai-lufi

WMN Life – 2024.06.12. – CSA

A most kezdődő Európa-bajnokság előtt felerősödött a károgók hangja: ők azok, akiket a nyilvánvaló tények sem zavarnak meg, és bármit megtesznek, nehogy örülniük kelljen egy sportsikernek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >