WMN Life
WMN Life

Semmilyen becsületes munkát nem kell szégyellni, legyen az fizikai vagy szellemi

WMN Life – 2021.10.25. – KÁA

A szellemi és a fizikai munka eltérő megítélése egy a sok törésvonal közül, amely táborokra osztja a társadalmat. Az egyik értékesebb lenne, mint a másik? Az előítéletek mindkét irányban hatnak.

„Most már elég önmagamat adnom, hogy megfeleljek” – Egy autizmussal élő fiatal rockzenész története

WMN Life – 2021.10.25. – NP

Egy Gyöngyös melletti faluból származó, sokszorosan elutasított autista fiú fordulatokkal teli útja az elfogadás és a boldogság felé:

Kapásból 21 oka lehet, miért marad valaki egy bántalmazó kapcsolatban

WMN Life – 2021.10.24. – MD

Minél régebb óta vagy fogoly, annál elérhetetlenebbnek tűnik a szabadság és az önállóság, mégis olyan kérdéseket teszünk fel a bántalmazottak helyzetével kapcsolatban, amik burkoltan őket hibáztatják. De mire lenne szükségük valójában ahhoz, hogy szabadon dönthessenek? És mi van az elkövetővel? Miért az egyén szintjén gondolkodunk egy sok ezer embert érintő problémáról? Ideje jobb kérdéseket feltennünk – és válaszokat is találnunk.

„A mama kedvenc itala a bor” – Beszéljünk az anyai alkoholfogyasztásról!

WMN Life – 2021.10.24. – TF

Nagyon sok olyan, akár netes anyaközösség van, ahol a „minden nap Merkúr retrográd” poénkodás mellett állandó vicc tárgya, hogy a nap mely szakában nem gáz legurítani egy fröccsöt, ha már nem bírod. De mi van azokkal, akik tényleg azért isznak, mert már nem bírják?!

Pénz nélkül költeni is nehéz – Így süllyedt a világ a legnagyobb gazdasági válságba

WMN Life – 2021.10.24. – KC

Mi történt 1929-ben, ami az egész világot gazdasági recesszióba taszította? És ez hogyan járulhatott hozzá a Harmadik Birodalom felemelkedéséhez? Krajnyik Cintia ennek járt utána a fekete csütörtök évfordulóján.

Steiner Kristóf: Egész életemre nyári táborozó maradtam

WMN Life – 2021.10.23. – SK

„A többség, amikor »nagy lesz«, elfelejti, milyen is volt táborozni” – nemúgy Kristóf, aki annyira szerette ezt a műfajt, hogy mára műsorvezetőből táborvezető lett!

Közel járunk a halhatatlanság titkának megfejtéséhez

WMN Life – 2021.10.23. – GF

A tudomány már egész sokat tud arról, miért és mitől tolódik ki az élettartamunk, és hová fejlődhet még ez a folyamat. Fogadjunk, hogy te is kíváncsi vagy rá!

„Nekem magyarul mesélt az édesanyám, és én is magyarul szeretném majd altatni a gyerekeimet” – Így vélekedik a Z generáció a hazafiságról

WMN Life – 2021.10.23. – PZs

Hogyan segíthet egy másik ország helyére tenni a kapcsolatunkat a saját hazánkkal? Milyen, amikor eggyel hátrébb lépve, egészben látjuk a képet? Egyáltalán, mit jelent a globalizált világban felnövekvő, külföldön otthosan mozgó Z generációnak a hazafiság fogalma? Ennek járt utána kortársai között Pichler Zsófi.

< 1 2 3 4 5 6 7 >