WMN Ügy
WMN Ügy

„Remélem, felveszitek” – ha két nő szereti egymást, annak nem az a célja, hogy téged szórakoztassanak

WMN Ügy – 2024.06.18. – WMN

Míg két férfi párkapcsolatát látva sokan pfujolnak, a női szerelem tárgyiasítás célpontjává válik sokszor. Lehámozódnak róla az emberi minőségek, a szeretet, a közös történet, és nem marad más, csak egy kategória a pornóoldalak felületén. Ezzel szembesült olvasónk, Kata is, amikor először mesélt ismerőseinek a biszexuális kapcsolatáról.

Karácsonyozzatok velünk vagy ússzatok haza – megnéztük az Örkény Színház felkavaró darabját

WMN Ügy – 2024.06.13. – BSz

Egy ünnepi nagy veszekedésbe transzportálja a nézőt az erdélyi származású Kincses Réka rendező. Terítéken minden hagyományos fogás: kultúrák közti különbségek, rasszizmus, migránsozás, háborús helyzet és kisebbségi lét. Sírunk és nevetünk egyszerre, ahogy magunkra ismerünk.

Árthatunk is, ha a Facebookon segítünk felkutatni egy eltűnt személyt

WMN Ügy – 2024.06.11. – BSz

Van, hogy a látszat ellenére nem a jó szándék vezérli azt, aki a közösségi médiában teszi közzé eltűnt hozzátartozója képét, és épp egy szabadulni vágyó áldozatot terelünk vissza a bántalmazójához. Hogyan tudunk jól segíteni?

„Itt nagyobb biztonságban vannak a gyerekeim” – Oxánát a Máltai Szeretetszolgálat integrációs programja segíti

WMN Ügy – 2024.06.10. – MZS

Oxána annak reményében indult útnak Ukrajnából Magyarországra, hogy jobb és biztonságosabb életfeltételeket teremthet a lányainak. A Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjának segítségével kezdtek új életet.

Steiner Kristóf: Igaz történet Gázából – szenvedésről, barátságról, felelősségről

WMN Ügy – 2024.06.07. – SK

„Írtam már másokról, máshonnan, és még fogok is életem során. Ez a történet most az emberi szenvedés ezen aspektusáról szól. Azokról, akiktől napi szinten kapok kétségbeesett üzeneteket – van, aki azt írja, el akarja adni a veséjét, hogy kimenekíthesse a gyerekeit a földi pokolból.”

Gyere, segíts nekünk megújulni! – Gatyába rázzuk a hírlevelünket, és kíváncsiak vagyunk a véleményedre

WMN Ügy – 2024.06.07. – DTK

Szereted a heti tartalomválogatásunkat? Szuper! Egy kicsit másképp jobban esne? Oké, mondd el, hogyan! Van téma, ami jobban érdekel? Remek, erre is lesz megoldásunk. Nem szeretnél lemaradni kedvenc szerzőid cikkeiről, beszélgetéseiről? Megoldjuk. Készítettünk egy háromperces kérdőívet, kérünk titeket, hogy töltsétek ki.

„Már ott tartottam, hogy éreztem: nem tudok jól segíteni” – egy szülészeti ápoló gyógyulása a kiégésből

WMN Ügy – 2024.06.01. – SzHA

„Van kiút a kiégésből: igaz, ehhez tudatosan vállalni kell azt a sok fájdalmat, amivel a feldolgozás, és ha szükséges, a jövő átkeretezése együtt jár” – hívja fel a figyelmet Ágnes, aki szülészeti ápolóként tapasztalta meg az olyan mély érzelmi és szakmai kiégést, amely egy időre a rendszerből való kilépésre késztette.

Etikátlan manipuláció – kacatvásárok az iskolákban és az óvodákban

WMN Ügy – 2024.05.28. – DD

Sok iskolában tartanak még ma is olyan vásárokat, amelyek során különböző árusoktól vehetik meg a gyerekek – vagy a szüleik – a mindenféle kacatokat. De van egyáltalán helye az iskolában az effajta pénzköltésnek?

< 1 2 3 4 5 6 7 >