WMN Ügy
WMN Ügy

„Kilencvenötből huszonhárman élték túl” – Egy hadifogoly emlékfoszlányai a 183 sz. Novij Boriszovi lágerből

WMN Ügy – 2022.08.30. – KK

Munkaerő „toborzás” átveréssel, küzdelem a fagyhalállal már az odaúton, kényszermunka a semmi közepén, ahonnan még szökni sem lehetett hova, éhezés, betegségek. Szerzőnk nagypapájának személyes emlékei a II. világháború végén indult szovjet hadifogságról.

Kanicsár Ádám András: Ez történik, ha mindennap beszélünk a szeretetről

WMN Ügy – 2022.08.28. – KÁA

„Ha támogatjuk egymást, közösségben a leggyengébb is erős lesz”

Szüljünk sokat, oké, de utána mi lesz? – Elolvastuk a diploma és a gyerekvállalás kapcsolatát vizsgáló tanulmányt

WMN Ügy – 2022.08.26. – SzAE

Nagy port kavart az Állami Számvevőszék oldalán publikált elemzés, amely azt taglalta, hogy a nők túlreprezentáltsága a felsőoktatásban csökkentheti a gyerekvállalási kedvet. A kezdeti vérnyomás-emelkedés után Szabó Anna Eszter vett egy nagy levegőt, félretette az újságcikkeket, és megpróbálta higgadtan elemezni a tanulmányt.

A bagi romatelepről egy walesi magániskolába – Három lány igaz története az erő és a tehetség jegyében

WMN Ügy – 2022.08.25. – SzHA

„Sok hasonló sorsú gyereket ismerek, nem csak Bagról, innen-onnan az életemből. Azt tapasztalom, hogy ők maguk sohasem érzik nehéznek vagy másénál nehezebbnek az életet. Nekik ez a természetes, ők ezt csinálják végig, pedig ez a környezet szinte konzerválja a kilátástalanságot.”

„A társadalom az enyémhez hasonló látványos eseteket arra használja, hogy megszabaduljon a felelősségtől” – 16 évvel ezelőtt szökött meg Natascha Kampusch

WMN Ügy – 2022.08.23. – SzÉ

„Mielőtt a nyilvánosság elé léptem, különféle helyekről sokan tanácsolták, hogy változtassam meg a nevem, és tűnjek el az ismeretlenségben. Azt mondták, hogy másként esélyem sem lesz normális életre. De miféle élet az, amelyben az ember a saját arcát nem mutathatja meg, nem láthatja a családját, és a nevét meg kell tagadnia? Miféle élet lenne ez, éppen egy olyan ember számára, mint én, aki fogsága egész ideje alatt azért harcolt, hogy ne veszítse el önmagát?” – Úgy tűnik, Natascha Kampusch rettenetes traumáinak feldolgozásával akar – és tud – példát mutatni.

A nők nem a bűnüktől tisztulnak a menstruációval – Mosható betét varrását tanítják magyarok Afrikában

WMN Ügy – 2022.08.23. – WMN

„Hogyha egy nővel foglalkozol, akkor egy egész közösséget tanítasz.” Ez az afrikai mondás Szilágyi-Könczöl Zsófia egyik vezérfonala. Ismerjétek meg a misszióját:

Nők, akik világítottak a sötétben: a „rádiumlányok” tragédiája

WMN Ügy – 2022.08.21. – MZS

Azt mondták nekik, hogy a sötétben világító radioaktív festék ártalmatlan, ezért naponta több száz óra számlapját festették meg, miközben néhány vonásonként megnyalták az ecsetjüket, hogy csúcsosabb legyen a hegye.

Dr. Gyurkó Szilvia: Egy közterületen maszturbáló emberről készült felvétel nyilvánosságra hozataláról – Gyerekjogász szemmel a kerepesi HÉV-ügy

WMN Ügy – 2022.08.19. – GySz

„Kérdés azonban, hogy az önbíráskodás valójában kiről szól, és kinek az érdekét szolgálja. Az sértettekét, áldozatokét, vagy azokét, akik így megélhetnek egyfajta hatalmat, erőt, ítélkezési lehetőséget.” Olvassátok el gyerekjogász szakértőnk fontos írását a kerepesi ügyről!

< 1 2 3 4 5 6 7 >