WMN Ügy
WMN Ügy

Nyáry Luca: Amikor tényleg kést szúrnak a jövőmbe

WMN Ügy – 2022.04.06. – NyL

„Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy nincs bennünk semmi közös, hogy eljött az a pont, ahol egymás ellen vagyunk a szomszédjaimmal, ahol feladjuk az emberségünket azért, hogy egy kicsit jobbnak érezhessük magunkat valaki másnál” – egy Z generációs kétségbeesett kiáltása a reményért.

„Hiányzik a hazám. De ez a rendszer nekem nem otthonom” – A választás külföldön élő magyarok szemszögéből

WMN Ügy – 2022.04.05. – CSA

Külföldön élő szerzőinket (Pásztory Dórit, H. Fekete Bernadettet, Kégl Ágit, Kis Zsuzsát és Steiner Kristófot) arra kértük: írják le, mit éreznek a választás végkimenetele kapcsán. Íme, a gondolataik.

„Minden gyerek, aki háborúban él, kiszolgáltatott” – Az Anyák Menete Ukrajnáért demonstráción jártunk – képriport

WMN Ügy – 2022.04.04. – CL

A következő napokban, hetekben és hónapokban is észben kell tartanuk, hogy milliók szorulnak segítségre, köztük kiskorúak is. A háború kirobbanása óta kétmillió ukrán gyerek kényszerült arra, hogy elhagyja az otthonát, és sok esetben az apukáját is.

A társadalom egy bántalmazott nő, aki most egyáltalán nem látja a kiutat – A választási eredményekről

WMN Ügy – 2022.04.04. – MD

Nem lehet tetterőt és tisztánlátást várni, ha a rendszer évek óta kizsákmányol és manipulál. Hogyan tudunk közösségként erősödni? Milanovich Domi véleménycikke.

„Elkezdte tört magyarral mondani a fiú: »Nincsen apám, se anyám, se istenem, se hazám…«” – Nyelvtanítás menekült gyerekeknek

WMN Ügy – 2022.04.03. – CSA

Ottucsák Melinda általános iskolás menekült gyerekeket tanít közvetítő nyelv nélkül magyarul. Munkája néha szívszorító, máskor nagyon vicces, kívülről pedig szinte varázslatnak tűnik.

Amikor az utcán plakátok ordítanak hazugságokat rólam – Ilyen egy „privilegizált” keresztény, fehér férfi élete melegként

WMN Ügy – 2022.04.02. – WMN

„Eszembe jut, milyen félni az utcán, miközben azon jár az eszed, hogy nem öltöztél-e túl buzisan, nem jársz-e túl buzisan, nem létezel-e túl buzisan.”

„Ép gyerekkel se egyszerű menekülni, hát még egy próbatételessel” – Hazai szülői közösség fogott össze az ukrajnai sorstársakért

WMN Ügy – 2022.03.31. – FR

Egy sérült gyerekeket nevelő szülőkből álló magyar közösség példátlan összefogásáról írt Filákovity Radojka.

Pataki Ági: „Ha egy nő nem vált ki hatást, az nekem nem is szép” – Mit jelent ma hatással lenni a világra nőként?

WMN Ügy – 2022.03.30. – SzÉ

Egy podcastot ajánlunk figyelmetekbe, amely azt boncolgatja, milyen értékekkel kell bírnia az embernek ahhoz, hogy inspiráljon másokat:

< 1 2 3 4 5 6 7 >