WMN Ügy
WMN Ügy

„Éhen fogunk fagyni!” – Így látják az energiaválságtól sújtott közeljövőt a legszegényebbek

WMN Ügy – 2022.11.11. – CL

„Itt állunk egy katasztrófa előtt, és ezzel senki nem akar szembenézni. Sajnos alapvető emberi tulajdonsággá vált, hogy ha probléma van, akkor inkább elfedjük, vagy megkeressük, hogy kit lehet érte hibáztatni” – mondja egy szociális munkás Chripkó Lili riportjában, amely azt járja körül, milyen következményei lehetnek az energiaválságnak a legszegényebb településeken.

„Egy ilyen áldott jó ember soha nem lenne képes ilyesmire.” Vagy mégis!? – Közös ügyünk az erőszak megfékezése

WMN Ügy – 2022.11.11. – MZS

Megváltozhat-e egy bántalmazó? Mit tehet az egyén egy bántalmazó kapcsolatban ma Magyarországon? Milyen állapotban van a magyar áldozatsegítő rendszer? Szakemberek és túlélők közösen keresték a választ a kérdésekre, a megoldást a hiányosságokra.

A lányaink is kevesebbet fognak keresni, mint a velük egykorú fiúk, ha így folytatjuk

WMN Ügy – 2022.11.10. – TF

A nők és férfiak fizetése között még mindig komoly bérszakadék tátong, Magyarországon például 17 százalék a különbség. Cikkünkből az is kiderül, miért pont ezen a napon hívjuk fel a figyelmet erre a problémára. Meg az is, hogyan lehetne javítani a helyzeten.

Mi lennék ma, ha az iskolában nem hülyéznek le? (És milyen lennék, ha nem hülyézném máig magam?)

WMN Ügy – 2022.11.07. – SzAE

„Vajon hány bátorító szón, hány jól kezelt kudarcélményen – vagy épp annak hiányán – múlik, hogy az ember milyen pályára terelődik?” – Anna Eszter egy másik valóságban talán orvos is lehetett volna. De ebben, itt és most, újságíró. Aki arról ír, hogy orvos is lehetett volna, ha…

„A némaság és az anonimitás ugyanúgy veszélyes lehet” – A 3Lépés projekt beszélgetést kezdeményez az abúzus különféle változatairól

WMN Ügy – 2022.11.06. – FB

„Lépj ki a kellemetlen helyzetből, lépd meg a változást, és lépj túl, azaz gyógyulj meg lelkileg is a bántalmazásból” – ebben nyújt segítséget négy corvinusos hallgató, akik egy iskolai projektből kétnapos rendezvényt hoztak létre az abúzus különböző formáinak áldozatai számára. Velük beszélgettünk.

Vidéken melegnek lenni ma Magyarországon: skarlát betű – Az LMBTQ-közösség helyzete Budapesten kívül

WMN Ügy – 2022.11.01. – KÁA

„Nem érzek semmilyen közösséget. A közösségem, a környezetem, amit megteremtek, független attól, hogy meleg vagyok” – mondja egy vidéken élő LMBTQ-ember, amihez sokan teszik hozzá: mindemellett még bujkálniuk és titkolózniuk is kell, párt találni pedig így… hát, finoman szólva is kihívás.

Dr. Gyurkó Szilvia: „Celebszülő” nem létezik; valaki vagy szülő, vagy celeb

WMN Ügy – 2022.11.01. – GySz

Klasszikusok popritmusban. Vagyis: egy „régi nóta” felelősségvállalásról (és nem a bűntudatkeltésről), celebekről, szülőkről, gyerekekről.

„Krónikus feszültség van a társadalomban, ami a gyerekeken csapódik le” – Ezekre figyelj oda szülőként a szakemberek szerint

WMN Ügy – 2022.10.31. – FB

„Ha van a fiatal körül egy olyan felnőtt, akitől ő azt érzi, hogy elfogadják, akkor lesz egy olyan reális énképe, aminek a segítségével meg fogja tudni szűrni azokat a veszélyes helyzeteket, amelyek leselkednek rá.” – Tibenszky Moni Lisával, a Felelős Szülők Iskolájának alapítójával és ügyvezetőjével, illetve dr. Gyurkó Szilvivel, a Hintalovon Alapítvány alapítójával beszélgettünk.

< 4 5 6 7 8 9 10 >