WMN Ügy
WMN Ügy

„Nullának látom annak az esélyét, hogy elkezdjenek egy atomháborút” – Történészek beszélgetése a háború nyolcadik napjának estéjén

WMN Ügy – 2022.03.04. – KAd

Meddig tarthat ki Kijev? Bevetik-e az atomfegyvert az oroszok? Beszáll-e a NATO a küzdelembe? Mi lesz, ha Oroszország elzárja a gázt? Egyáltalán, merre, meddig megy, mehet tovább a háború a szomszédban? Kérdések, és lehetséges válaszok, amelyek az egész világot foglalkoztatják. A Hősök Tere két neves történészt ültetett le beszélgetni, Kurucz Adrienn ezt szemlézte.

Így segíthetsz az ukrán menekülteknek! – Hazai segélyszervezetek fontos tanácsai

WMN Ügy – 2022.03.04. – KC

Minden, amit tudni érdemes a tárgyi és a pénzbeli adományokról és az önkénteskedésről.

Még ma is megtörténhet, hogy a bántalmazónak ítélik a gyereket – Erre lenne szükség, hogy változzon a helyzet

WMN Ügy – 2022.03.03. – INK

„A bántalmazóknak sok esetben jó a fellépése, kifogástalan a modora, magabiztosak és higgadtak. A bíróságra kész sztorival érkeznek egykori társuk ellehetetlenítésének céljából, van, hogy a történetüknek akad némi valóságalapja is, amit meggyőzően elő is adnak. Gyakori érv az is, hogy a másik fél labilis, és pszichés problémái vannak, vagyis megpróbálják őrültnek beállítani.” És előfordul, hogy sikerül átverniük a hatóságot is…

„Nagyon féltjük a gyerekeinket” – Helyszíni riport az ukrán-magyar határról

WMN Ügy – 2022.03.02. – FR

Filákovity Radojka kolléganőnk és férje, Bielik István fotográfus a határnál készítették megrázó riportjukat:

Dr. Gyurkó Szilvia: Így beszélgess a gyerekkel az áprilisi népszavazásról – Ha már beszélni kell róla (mert mindenhol ez jön szembe)

WMN Ügy – 2022.02.28. – GySz

A plakátok, az üzenetek, a téma kikerülhetetlen: április harmadikán népszavazás lesz a „gyermekek védelmében” – és az erről szóló kampány nyomán, a gyerekek részéről olyan kérdések is elhangozhatnak, amelyekkel egyébként nem biztos, hogy (még) foglalkozna a család. Ezek megválaszolásában igyekszik segíteni gyerekjogi szerzőnk.

Amikor a gyerekeknek véleményük van, és nem félnek használni – Mit kezdjünk ezzel felnőttként?

WMN Ügy – 2022.02.24. – NB

Sok gyerek szenvedélyesen szeretne tenni azért, hogy egy jobb világban éljünk, és ma már sok fiatal megtapasztalta, hogy nem kell ehhez feltétlenül a felnőttekre várniuk. Gyerekjogi szerzőnk három tizenéves aktivistával beszélgetett.

„Mintha egy fal lett volna közte és a külvilág között” – Bence, a megfagyott gyerek története

WMN Ügy – 2022.02.23. – WMN

Vajon megmenthetők lennének a – Ranschburg Jenő kifejezésével – megfagyott gyerekek? És ha igen, hogyan?

Dr. Gyurkó Szilvi: Öt káros tévhit a gyerekekről

WMN Ügy – 2022.02.15. – GySz

„Nem érti, mert gyerek. Nem fog emlékezni rá, mert gyerek. Engem is megütöttek, mégis rendes ember lettem – neki sem árt »annyira«, mert még gyerek”... Ez csak három, van még ott, ahonnan ezek jöttek. Gyurkó Szilvi a gyerekkor legnagyobb tévhiteiről:

< 4 5 6 7 8 9 10 >