WMN Ügy
WMN Ügy

Diploma karácsonyra – nyelvvizsga nélkül

WMN Ügy – 2023.01.05. – KAA

2023 szeptemberétől már nem követeli meg az állam a nyelvvizsgát a diplomához, egyben pedig azoknak, akik már korábban letették a záróvizsgát, de csak ez hiányzott a diplomához, ugyancsak kiadja „bennragadt” oklevelét. Az ügyben érintett szerzőnk elemzi a kacifántos helyzetet:

Balatoni József: Ilyen volt 2022 a magyar oktatásban

WMN Ügy – 2023.01.03. – BJ

Oktatásügyi szempontból egyetlen jó dolog történt 2022-ben: az, hogy vége lett az évnek. Balatoni József krónikája a tavalyi évről.

Ez történt az LMBTQ-könyvekkel a homofób törvény óta

WMN Ügy – 2022.12.27. – KÁA

Egy évvel ezelőtt óriási felháborodást keltett az úgynevezett pedofiltörvény, amely a könyvkiadókat is jókora dilemma elé állította. De vajon tényleg eltűntek az LMBTQ-könyvek a boltok polcairól? Egyáltalán, milyen hatással volt a törvény az ezek iránti keresletre?

Ilyen volt gyereknek lenni Magyarországon 2022-ben

WMN Ügy – 2022.12.27. – GySz

Nemváltó óvodások, háborús riogatás, kampányok és tüntetések, mélyülő válság… Se gyereknek, se szülőnek nem volt könnyű lenni idén Magyarországon.

Most akkor járhat a gyerek bölcsibe, ha én nem dolgozom?

WMN Ügy – 2022.12.19. – CB

Hogyan maradjon meg a kecske és a káposzta is, azaz kapjon gyedet az anyuka, és közben a bölcsibe is járhasson a gyerek? Munkajogi és tb-szakértőnk magyarázza el a lényeget:

Áldozat-e a gyerek, aki nemi erőszakból fogant?

WMN Ügy – 2022.12.15. – MZS

Mihez kezd a rendőrség, ha a bűncselekmény egyetlen bizonyítéka egy hús-vér ember? És milyen jogok járnak egy gyereknek, aki nemi erőszakból született? Daisy, aki érintettként maga is megtapasztalta a hatóságok elutasító hozzáállását, évek óta azon dolgozik, hogy az erőszakból született gyerekekre is a szexuális abúzus áldozataként tekintsenek.

Több millió kiskamasz lányt adnak férjhez, sokukat az éghajlatváltozás miatt

WMN Ügy – 2022.12.14. – MZS

Naponta majdnem 40 ezer lányt kényszerítenek gyermekházasságba világszerte, és ez a szám dinamikusan emelkedik. Hogyan súlyosbítja a helyzetet a klímakatasztrófa? És mi jelenthetne megoldást?

„Itt mindenki a szívéből üzen” – Bezárás fenyegeti hazánk egyetlen inkluzív színházát

WMN Ügy – 2022.12.13. – SzHA

Veszélyben a MáSzínház, értelmileg akadályozottak és épek közös játszóhelye, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy csökkentsék a fogyatékossággal élő emberek és a többségi társadalom tagjai közti távolságot.

< 1 2 3 4 5 6 7 >