WMN Ügy
WMN Ügy

Kinek jár az óvodai ügyelet?

WMN Ügy – 2021.03.26. – TF

Március 8-a óta, a járvány elleni védekezés részeként, bezártak az óvodák és az általános iskolák is. Indokolt esetben azonban biztosítanak ügyeletet az ezért folyamodó szülőknek – de mi számít indokolt esetnek, és miért nehéz meghatározni, hogy milyen munkát nem lehet kisgyerek mellett végezni?

Színvaknak kell-e lenniük a művészeteknek?

WMN Ügy – 2021.03.25. – WMN

„Soha nem írtam olyat, hogy fehér műfordító nem fordíthatja le egy fekete költő műveit. Ez eleve egy nevetséges gondolat” – mondta Körösi Ivettnek Janice Deul holland aktivista, aki „kirobbantotta” az Amanda Gorman-ügyet.

Babarózsaszín nyakörvek és meztelenül duzzogó loliták: a sunyin virágzó pedofil kultúráról

WMN Ügy – 2021.03.25. – NyL

„A pedofília elsőre az egyik legnagyobb társadalmi tabunknak tűnik, de ha vetünk egy mély, őszinte pillantást a kultúránkra, láthatjuk, hogy ez nem teljesen igaz. Úgy gondolom, hogy a pedofília bizonyos formái nemhogy nincsenek elítélve, de jutalmazva és ünnepelve vannak a kultúránkban, sőt a mai szexualitásunk egy jelentős része pedofil ideálokra épül.” (Alicen Grey)

Mi a különbség a női és férfi vállalkozók közt? A Covid-válság rávilágított…

WMN Ügy – 2021.03.24. – DD

Bár egyre több a női vállalkozó, de még mindig egy csomó hátránnyal kell megküzdeniük a férfiakhoz képest, és számos tényező miatt nem tudják kifutni magukat. Márpedig amíg ez nem változik, és a gazdasági szerepük nem erősödik, addig a politikai döntéshozatalra sem lehet nagyobb befolyásuk.

„A gyereklány: préda” – Létezik olyan nő, aki nem élt át szexuális zaklatást serdülőkorában?

WMN Ügy – 2021.03.24. – GyD

„Már nagyon kicsi korában elmondtam a lányomnak, hogy ha ilyen helyzetbe kerül, kiabáljon, rúgjon, harapjon, karmoljon, bármi, csak próbáljon meg nem lefagyni, és ne hallgasson évtizedekig róla, mert nem az ő szégyene.” Ne hallgassunk mi sem! Mondjuk ki, hogy a kiskorú lányok (és felnőtt nők!) ellen elkövetett szexuális abúzus nem lehet része a kultúránknak. Hogy ez nem normális, és nem engedjük, hogy minden kislány így nőjön fel.

Az idei év eddigi legnézettebb műsora a Harry–Meghan-interjú – De miért?

WMN Ügy – 2021.03.23. – TF

Míg a nézők egyik része azt gondolja, hogy korszakos interjú született a rasszizmusról és/vagy a brit monarchiáról, a másik részük szerint túl alacsony a dohányzóasztal a beszélgetés helyszínén. Tóth Flóra egy médiakutatóval gondolkodott arról, miért lett ekkora hatású Oprah Winfrey beszélgetése a brit királyi családból kiugrott párral – és mit mond ez el rólunk, hírfogyasztókról.

Az új arany: a víz – A nőket fokozottan érinti a Föld talán legkritikusabb problémája, a vízhiány

WMN Ügy – 2021.03.22. – WMN

A víz fogyóban – a nők veszélyben. Baj van, és az a helyzet, hogy ez a krízis a nőket jobban érinti, mint a férfiakat. A víz világnapján beszélnünk kell erről is.

Nem az a cél, hogy ne szülessenek Down-szindrómás gyerekek

WMN Ügy – 2021.03.21. – TF

Szakemberek mondják el, miért nem mindegy, ki és hogyan vizsgál egy kismamát, melyik teszt mire jó, mennyibe kerül és milyen információt ad, és miért nem célja a Down-szűrésként is emlegetett 12. heti ultrahangnak, hogy kiszűrje a világból Down-szindrómás magzatokat. Vagy a Pásztory Dórikat.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast