WMN Ügy
WMN Ügy

A törvények meghatározhatják, hogy miként kellene bánni a nőkkel – de a végrehajtásuknál messze többre van szükségünk

WMN Ügy – 2023.11.10. – MZS

Izland a tökéletes példa arra, hogy a nemek közti egyenlőséghez többre van szükség a megfelelő rendeletek megalkotásánál.

A fiatalkori prostitúció és emberkereskedelem ellen küzdenek évek óta – És most ők kérnek segítséget

WMN Ügy – 2023.11.09. – FR

„Volt olyan kiskorú áldozat, akit futtatónak is beszerveztek, ő az előadás hatására új életet tudott kezdeni a kisfiával együtt” – mesélik a Kiállok érted program létrehozói, akik az évek alatt több lánynak segítettek kilépni a prostitúció, illetve emberkereskedelem csapdájából. Most pedig ők kérnek segítséget, hogy folytatni tudják a munkájukat.

„Saját hozzátartozót még egészségügyi dolgozóként is nehéz otthon gondozni” – Egy honlap, amely segít a családoknak az otthonápolásban

WMN Ügy – 2023.10.29. – KAd

Széni-Dégi Fanninak az Orosházi Dr. László Elek Kórház szakápolójának saját emlékei is vannak arról, milyen az, amikor otthon kell gondozni egy nagybeteg hozzátartozót. 13 éves volt, amikor az édesanyja daganatos beteg lett. Fanni ötlete nyomán most megvalósult egy videókat (is) tartalmazó honlap, amely az érintett családoknak segít.

Dr. Gyurkó Szilvia: Feminista kiáltvány a pisilésről

WMN Ügy – 2023.10.27. – GySz

„… elegem van a »látványpékségekből«, abból, hogy biodíszletként asszisztálok ahhoz, hogy el lehessen mondani, »van itt haladás, hiszen milyen remek női vezetők, szakemberek, közszereplők vannak«. Ja, persze. Csak ne kelljen pisilnem, ha lejövök a színpadról" – szóval: Gyurkó Szilvinek elege van a női vécékben uralkodó állapotokból. És ez nem vicces.

Szociálisan érzékeny ételmentés: így működik az Élelmiszerbank

WMN Ügy – 2023.10.27. – ZKB

Elképesztő mennyiségű élelmiszer semmisülne meg, ha nem lennének az Élelmiszerbank munkatársai és önkéntesei, akik eljuttatják az ételt a leginkább rászorulókhoz: nagycsaládosokhoz, gyermekotthonokba, idősgondozásban élőkhöz, hajléktalanokhoz vagy mélyszegénységben élőkhöz, családsegítő szolgálatok ügyfeleihez, illetve a legszegényebb települések lakóihoz.

Az akadálymentesítés a fejekben kezdődik, és aztán jöhetnek a rámpák

WMN Ügy – 2023.10.26. – WL

Van, aki nem tud rajzolni, más dadog, vagy éppen a számolás okoz számára nehézséget. Valamilyen szintű mássága mindenkinek van, ezzel a szemlélettel talán könnyebb együtt érezni azon társainkkal is, akik szembetűnőbb akadályokkal küzdenek.

Magyarországnál már csak Romániában rosszabb nőnek lenni

WMN Ügy – 2023.10.26. – FB

Még mindig sokkal jobb férfinak, mint nőnek születni Európában: az ő helyzetüket, úgy tűnik, egyedül az alkoholfogyasztás nehezíti, míg egy nő nemcsak akkor jár rosszabbul, ha gyereket szül, de akkor is, ha magasan képzett.

Jó érintés, rossz érintés – Amikor a felnőtt hozzányúl a gyerekhez

WMN Ügy – 2023.10.24. – GySz

„Na, bírod a hét fogást?” – azok, akik a hetvenes-nyolcvanas években voltak gyerekek, talán még emlékeznek arra, amikor valamelyik rokon jött, és elkezdte fogdosni a combunkat, fokozatosan egyre feljebb csúsztatva a kezét… amíg a hét fogás valahol a combtő környékén véget nem ért. Ennyit a „régi szép időkről”. Ma már másképp van, de legalábbis kellene lennie.

< 1 2 3 4 5 6 7 >