WMN Ügy
WMN Ügy

„Sosem a látványra reagáltam rosszul, hanem a történetekre, amiket a hozzátartozóktól hallottam” – Interjú egy magyar fotóssal a mexikói jeltelen gyereksírok kapcsán

WMN Ügy – 2020.06.15. – FR

Mexikóban rengeteg olyan anya él, aki hosszú évek után sem adta fel a hitet, hogy egy szép nap rátalál az eltűnt gyermekére. Pedig az újra és újra előbukkanó, a drogkartellekhez kötődő tömegsírok nem sok reményt adnak erre.

Ha egy pár meddő, a gyerekvállalásuk magánügyből közügy lesz

WMN Ügy – 2020.06.14. – TF

A meddőség még mindig tabutéma, akkor is, ha egyre több párt érint. Nemrég Debreczeni Zita és férje mesélt a kálváriájukról, aminek kapcsán felmerül az ismert emberek felelőssége a tabudöntésben. Az adatok alapján szinte mindenkinek van az ismeretségi körében érintett, és még az átlagemberek sem tudják, hogyan lehet erről jól kommunikálni. Ezt jártuk körbe szakértőkkel.

Emberek tízezreit tették meddővé a világon miatta – Hallottál már az eugenika hideglelős tébolyáról?

WMN Ügy – 2020.06.13. – KAd

Hallottál már az eugenikusokról, akik meg akarták „javítani” az emberi fajt, és ezzel emberek tízezreit tették meddővé világszerte egészségügyi, erkölcsi és/vagy rasszalapon?

Rakd ki a tested összes részletét, de ne várd a megdicsőülést!

WMN Ügy – 2020.06.13. – SzÉ

Vállalni azt, ami a legbensőbb magánügyünk ország-világ előtt? Beszélni a rákodról, a terhességedről, a kudarcaidról, ha közszereplő vagy? Mégis, kinek a döntése?

Az évszázad perében épp csak a lényeg veszett el: az igazság, ami az áldozatokat megillette volna

WMN Ügy – 2020.06.12. – SzÉ

Feketék, fehérek, lángok és áldozatok. Huszonöt évvel vagyunk az évszázad pere után, ám a válaszaink még mindig felemások.

„Ne szúrjunk ki a gyerekekkel!" – A 40 órás örökbefogadói tanfolyam eltörléséről – Egy érintett gondolatai

WMN Ügy – 2020.06.11. – WMN

Negyven óra is kevés ahhoz, hogy valakit felkészítsenek az örökbefogadásra, de tanfolyam nélkül a sorsközösség és sok alapérték is elveszik. Egy egykori örökbefogadott meséli el, miért nem jó, ha önkéntessé válik az oktatás.

A humanizmus vesztésre áll, de amíg a meccs megy, kit érdekel?

WMN Ügy – 2020.06.11. –

Lehet-e egy sportolónak véleménye a világról, ami a saját közegén kívül esik? És ha igen, miért nem?

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast