WMN Ügy
WMN Ügy

„Sokan fel fognak mondani, utánpótlás pedig nincs”

WMN Ügy – 2023.07.04. – DD

A bosszútörvénynek is nevezett státusztörvényt 134 igen és 60 nem szavazattal, tartózkodás nélkül megszavazta az Országgyűlés. Dián Dóri beszámolója a Legyünk mi a változás! című tiltakozó eseményről, ahol érthető módon nem csak a szakadó eső miatt volt síri a hangulat.

„A cél, hogy Magyarországon ne haljon meg több kisbaba AIDS-ben”

WMN Ügy – 2023.07.02. – KÁA

Tavaly Magyarországon meghalt egy kisbaba AIDS-ben, miután az édesanyját nem szűrték idejében HIV-re. Nóra, maga is érintettként, a Retropajzs Egyesülettel most azért harcol, hogy a terhes nőknél az első trimeszterben ugyanúgy szűrjenek HIV-re, mint más nemi betegségekre.

Facebook-bébik: a generáció, amelynek belegyalogoltak a magánéletébe

WMN Ügy – 2023.06.27. – GySz

Lassan felnőnek az első Facebook-bébik. Vajon mit fognak szólni ahhoz a sok mindenhez, amit megosztottunk róluk? Hogy viszonyulnak majd a kéretlen digitális lábnyomukhoz? Ezen gondolkodott el dr. Gyurkó Szilvi.

Egy év abortusz nélkül: érintettek és szakemberek az amerikai helyzetről

WMN Ügy – 2023.06.26. – MZS

Volt, aki olyan államba menekült, ahol megengedőbbek a szabályok, míg más kénytelen volt saját magán abortuszt végezni – és ezek még a szerencsésebb esetek. Egy éve helyezték hatályon kívül a Roe kontra Wade-ítéletet.

Debreceni Egyetemi Klinika: Hagyunk időt az anyáknak arra, hogy megszüljenek

WMN Ügy – 2023.06.26. – KK

Szakmai és emberi szemléletváltás, különleges megoldások és újfajta mérések segítségével áttörést értek el a Debreceni Klinika szülészetének szakemberei a császármetszések arányának csökkentésében. Ők maguk mesélik el, hogyan csinálták.

Ezért nem lejárt lemez ma sem a #metoo-mozgalom

WMN Ügy – 2023.06.24. – MZS

A nemi erőszak miatti hamis bejelentések száma semmivel sem magasabb, mint bármilyen más bűncselekmény esetében, ennek vádja mégis sokkal gyakrabban merül fel, ha egy áldozat beszélni kezd az őt ért bántalmazásról.

Kiút a droghasználat ördögi köréből: egy támogató közösség, amely reményt adhat a küzdelemhez

WMN Ügy – 2023.06.24. – KC

Létezik egy közösség, ahol nem hirdetnek csodamódszereket, küzdelem nélküli leszokást. Nincsen titok, nincs varázsszer vagy csodabogyó, ami megszüntetné a sóvárgást. Az ő megoldásuk abban rejlik, hogy a tagok törődnek egymással. Igazán, szívből.

Biszexualitás létezik, és nem csak egy állomás a homoszexualitás felé

WMN Ügy – 2023.06.17. – NyL

Az identitás, amelyet még az LMBTQ-közösség is gyakran félreért: tévhitek a biszexualitásról.

< 3 4 5 6 7 8 9 >