WMN Ügy
WMN Ügy

Két férfi között ideje figyelni a nőre – Kamala Harris lehet (majd) az első női elnök az Egyesült Államokban

WMN Ügy – 2020.11.06. – SzÉ

„Lehet, hogy te vagy a sorban az első, de arra vigyázz, hogy az utolsó ne legyél.” Kamala Harris az anyukájától tanulta a mottóját – és viszi is magával, becsülettel. Olyan sok mindenben első, hogy felsorolni is nehéz. És hol van még a vége…

Kedves Jacinda, ha lesz üresedés, szólunk! – Nő, princípium, Új-Zéland

WMN Ügy – 2020.11.04. – DTK

Jacinda Ardern 2017-ben, 37 évesen lett Új-Zéland miniszterelnöke. Újraválasztása után hétfőn mutatta be példaértékűen színes kormányát. Ebből az alkalomból idézzük fel újra ennek a kivételes nőnek a pályáját, D. Tóth Kriszta tolmácsolásában.

Ez a város erősebb a gyűlöletnél! – Egy Bécsben élő magyar gondolatai a hétfői terrorcselekményt követően

WMN Ügy – 2020.11.03. – WMN

Kevés város sugároz akkora biztonságot és nyugalmat, mint Bécs. Pont ezért még sokkolóbb a sebezhetősége. Bécsben élő magyar olvasónk meséli el, milyen érzések és gondolatok kavarogtak benne a tegnap esti terrortámadás után.

Covid-para egy tanár szemszögéből

WMN Ügy – 2020.10.28. – BJ

„Egy ideje cseng a fülemben a szóösszetétel: »alacsony kockázatú személy« vagyok.”

„Széttárt lábakkal várták, hogy teherbe ejtsék őket” – Szentesi Éva a lengyelországi abortusztiltásról

WMN Ügy – 2020.10.28. – SzÉ

„Férfiak heréiről sosem vitatkozunk, sőt, úgy en bloc a testükről se…”

„Valóban érezzem magam bűnösnek, amikor ránézek a lombikban fogant gyerekemre? A test és a tudomány, a természet és az orvoslás együtt képes a csodára!”

WMN Ügy – 2020.10.25. – WMN

„Nekem ugyan nem volt hormonálisan megterhelő a kezelés, de rengetegen vannak, akiknek az. De vállalják újra meg újra. Lelkileg sem lehet egyszerű a sikertelen próbálkozás(ok) után ismét összerakni magukat és úgy dönteni, hogy nem adják fel, újabb harcba kezdenek, csak mert annyira szeretnének életet adni, anyává, családdá válni. Éppen ezért teljesen érthetetlen számomra, amikor ezt a nehéz testi-lelki vállalást bárki élet ellen valónak tartja, és megkérdőjelezi, hogy nem a legnagyobb szeretet és önzetlenség, életigenlés hajtja azt, aki végigcsinálja.”

„Elsétáltam cigizni. Az egész az én hibám” – Emlékezés a valaha volt legnagyobb rakétakatasztrófára, amit pont úgy tussoltak el, mint „Csernobilt”

WMN Ügy – 2020.10.24. – MK

Egy repülőgép-szerencsétlenségnek kommunikált űrtragédia, amiről csak harminc év elteltével derült ki, hogy igazából semmi nem az volt, aminek látszott. Még Bajkonur sem Bajkonur…

A család hallgat, a társadalom megbélyegez, az elkövető megússza – Amikor fiúk a szexuális bántalmazás áldozatai

WMN Ügy – 2020.10.22. – GySz

„…hat fiúból legalább egy átél szexuális bántalmazást a tizennyolcadik születésnapja előtt – a felnőtt férfiak körében végzett felmérések pedig ennél is nagyobb számot mutatnak: minden negyedik férfinak van olyan szexuális élménye, amit kényszerként, kényszerítésként, nem akart szexuális cselekményként ír le.” Mégis: a fiúk ellen, férfiak által elkövetett abúzuseset többsége rejtve marad. Dr. Gyurkó Szilvi cikkéből kiderül, miért:

< 3 4 5 6 7 8 9 >