WMN Ügy
WMN Ügy

„De hát úgy nézett ki, mint egy felnőtt” – kamasz áldozatok és bántalmazás

WMN Ügy – 2024.04.08. – GySz

Minek ment oda, minek sminkelte magát, miért öltözött ki – úgy néz ki, mint egy felnőtt, ne csodálkozzon, ha megerőszakolják. A kamasz áldozatokkal kevésbé együttérző a magyar társadalom, mint a kisgyerekekkel.

Hiperérzékeny? Szenzoros? Nem hiszti, és nem döntés kérdése

WMN Ügy – 2024.04.06. – CSA

Mit jelent – és milyen érzés – szenzorosnak lenni? Csepelyi Adrienn a saját példájával magyarázza el, hogy végre senki ne gondolja ezt üres hisztinek. Ez nem választás kérdése, és nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Hiába a szeretet és a törődés, ha nincs pénz, elvehetik a családtól a gyereket

WMN Ügy – 2024.04.05. – WMN

Egy északkelet-magyarországi család története igazolja: igenis kiemelhetnek gyerekeket a családjukból kizárólag az anyagi körülményeik miatt.

A „nőügyek” nemcsak figyelemhez, de pénzhez is nehezebben jutnak – ez ellen küzd a Magyar Női Alap

WMN Ügy – 2024.04.05. – TF

Az induló Magyar Női Alap azokat a feminista kezdeményezéseket szeretné segíteni, amik máshonnan nem jutnának forráshoz. Rémisztő adatok a nemek közötti egyenlőségről és a női jogi szervezetek támogatáshoz jutásáról Magyarországon.

„Amikor mást tettek be, az nem fájt, ugye?” – az abortusz kioktatással és bűntudatkeltéssel jár általában Magyarországon

WMN Ügy – 2024.04.04. – MZS

A biztonságos tablettás abortuszhoz csupán pontos tájékoztatásra, minőségi gyógyszerekre, valamint kölcsönös tiszteletre és bizalomra van szükség – Magyarországon mégis kizárólag a műtéti eljárás vehető igénybe.

Az önmagában még nem gyermekvédelem, hogy nem bántjuk őket

WMN Ügy – 2024.04.03. – FB

Szakemberek lesújtó véleménye a magyar gyerekvédelemről, amiről mostanra bátran kijelenthető: nem létezik. És ezen még az sem változtathatott, hogy százezrek vonultak az utcára a bicskei ügy miatt.

A nemi sztereotípiákat sokszor észrevétlenül erősítjük a gyerekeinkben, akár már magzati korban

WMN Ügy – 2024.04.02. – KC

A nők hátránya nemcsak a tudományos területeken, de a munkaerőpiacon, sőt még családon belül is jelentős. Ennek okai egészen gyerekkorig és a társadalomban rögzült téves feltételezésekig vezethetők vissza.

A hang és a ritmus mindenkié – A RitmusLabor hallássérült gyerekeknek tart dobfoglalkozást

WMN Ügy – 2024.03.31. – SzHA

A következő negyedórában kiderül: az egyik legnehezebb dolog a világon egyetlenegyet ütni a dobra. Ha ugyanis elkezdi az ember, szinte lehetetlen megállni.

< 3 4 5 6 7 8 9 >