WMN Ügy
WMN Ügy

Mind voltunk gyerekek… csak elfelejtjük – Egy kiállítás, amit mindenkinek látni kellene

WMN Ügy – 2023.11.24. – SzAE

Ez a kiállítás egyszerre gyomorszorító és felszabadító. A traumától kezdve a gyógyulási folyamaton át egészen a tényleges fellélegzésig minden megjelenik, minden helyet kap. Olvassátok el Anna Eszter beszámolóját!

Nem a család típusa határozza meg a szeretet mértékét

WMN Ügy – 2023.11.20. – SzAE

Kovácsék és Szabóék bizony sokban különböznek, még akkor is, ha az alaptörvény szerint mindkettő hagyományosnak tekinthető. Ahogy két ember sem hasonlít egymásra teljesen, úgy családból is annyiféle lehet, ahány csak van – erre hívja fel a figyelmet a Szivárványcsaládokért Alapítvány új kampánya, melyhez most egy kártyajáték is tartozik.

„A sorsunkat nem örököljük, hanem megtanuljuk” – A negatív gyermekkori élmények az egész életünkre hatással vannak

WMN Ügy – 2023.11.20. – MZS

Hogyan hatnak a gyerekkori traumáink a későbbi egészségi állapotunkra? Mik azok a tényezők, amik növelik az ADHD, a depresszió vagy épp az alvászavarok valószínűségét? Az UNICEF Magyarország által rendezett konferencián egyebek között ezekről is beszélt dr. Makara Mihály, a Szent László kórház főorvosa.

Beteg embereket, kisgyerekes családokat is kilakoltatnak – április 30-ig tart csak a téli moratórium

WMN Ügy – 2023.11.16. – BG

Ha valakit kilakoltatnak, az nagy eséllyel hajléktalan lesz. Szociálpolitikailag és morálisan is elfogadhatatlan ez a lépés, amely gyakorta családok szétesésével is jár. A tavaszig tartó moratórium csak haladék, a megoldás az átfogó állami lakáspolitika lenne, és a végrehajtási eljárások reformja.

Fóliázástól az öncenzúráig: egy új szexuálpszichológiai könyv meg sem említ LMBTQ-témákat

WMN Ügy – 2023.11.16. – MD

Egy új „elméleti és gyakorlati kézikönyv” a szexualitásról, amely „univerzálisan mindenkinek szól” – csak épp kihagyja az LMBTQ-embereket. Azt a szót, hogy meleg, leszbikus vagy transznemű, egyetlenegyszer sem írja le a szerző. Mi történik itt? A szerzőt, a kiadót, a szakmai csapatot is megkérdezte Milanovich Domi.

„Utasítások vannak, megfélemlítés, zsarolás, besúgói rendszer” – Jocó bácsi körképe a közoktatásról

WMN Ügy – 2023.11.16. – BJ

„A Krétából nem mindig derül ki a valóság, hiszen a bármilyen helyettesítést szakszerű helyettesítésként adminisztráljuk: ha a portás volt velük, akkor is egy szaktanár írja alá” – Jocó bácsi megkérdezett néhány vidéki és fővárosi pedagógust, milyen a hangulat most az intézményekben.

A harag nem hozza vissza az öngyilkos gyereket – dr. Gyurkó Szilvia a sümegi eset kapcsán

WMN Ügy – 2023.11.15. – GySz

„Nem azért zaklatták a gyereket, mert túlsúlyos, hanem mert a közösség, amiben van, ezt lehetővé teszi (megengedi, tolerálja, az áldozatot hibáztatja, vagy tehetetlennek és eszköztelennek érzi magát)” – egy önmagában is rettenetes ügyet tovább súlyosbít a felszínes hírek alapján hozott népítélet, írja dr. Gyurkó Szilvia a sümegi eset kapcsán, itt:

Ha valaki meghal, azonnal beindul a digitális katasztrófaturizmus

WMN Ügy – 2023.11.15. – BG

Ha tragikus baleset történik az utcán, megszokott látvány, hogy a bámészkodók körülállják az áldozatot. Nincs ez másként a közösségi médiában sem.

< 1 2 3 4 5 6 7 >