WMN Ügy
WMN Ügy

Csupasz mellbimbó is látszódhat majd a Facebookon és az Instagramon

WMN Ügy – 2023.01.18. – DD

Régóta tart a vita: miért azonosítják a közösségi oldalak algoritmusai a csupasz női mellet automatikusan kiszűrendő szexuális tartalomként, míg a férfimellkast nem. Most pont kerülhet az ügy végére.

Az erőszaktól nem nőnek ki senki szárnyai

WMN Ügy – 2023.01.18. – GySz

Egy gyerek se lett boldogabb, magabiztosabb, felkészültebb az életre attól, ha megalázták vagy bántották. Nem a gyerekek lettek mimózábbak, hanem az erőszak és bántalmazás hatásairól tudunk többet. És ez jó. Akkor is, ha „a mi időnkben nem így volt”, és „mi is kaptunk, mégis rendes ember lett belőlünk” (tényleg?).

Letartóztatták a szicíliai maffia 30 éve bujkáló vezérét, Matteo Messina Denarót

WMN Ügy – 2023.01.17. – WMN

Harminc éve próbálja az olasz állam, jobban mondva az államnak a maffia ellen elkeseredetten küzdő része felgöngyölíteni a maffia által elkövetett bűncselekményeket, megtalálni az összes felelőst, és ezzel együtt felszámolni a Cosa Nostrát és a szervezett bűnözést úgy általában.

Papíron nem vagyunk szegények, de az életünk a nélkülözésről szól

WMN Ügy – 2023.01.17. – HE

A relatív szegénység 13-as listájából hét begyűrűzött szerzőnk mindennapjaiba is. Három diplomával, nyelvtudással, értelmiségi hivatása mellett kitartva megállítható-e a lecsúszás?

A fiúk nem szörnyecskék, a lányok nem butuskák: gyerekek mind!

WMN Ügy – 2023.01.15. – CSA

Nem is az a kérdés, mit csinál tíz fiú és tíz lány felnőtt felügyelet nélkül egy-egy (külön) házban. Hanem az, hogy miért viselkednek úgy, ahogy.

„Hogy mit adott nekem az Erasmus? Igazából mindent!”

WMN Ügy – 2023.01.11. – MZS

Felfüggesztik az Erasmus-programot több magyarországi egyetemen. A fájdalmas hír kapcsán egykori diákokat kérdeztünk meg arról, mit adott nekik a program, miért lenne érdemes küzdeni érte. Ti voltatok erasmusosok? Nektek milyen volt?

A beszélgetés manapság igazi luxustevékenység, pedig egyre rosszabbul vagyunk

WMN Ügy – 2023.01.10. – WMN

„Fáradunk, izolálódunk, beszűkül és deformálódik a gondolkodásunk, mentálisan és testileg is egyre sebezhetőbbekké válunk” – írja a tanárok, diákok, szülők mentális állapotáról pedagógusként dolgozó olvasónk. Mi segíthet, hogy kitartsunk?

Az abortusztabletta lehet a megoldás a terhességmegszakítás tilalmára Amerikában?

WMN Ügy – 2023.01.09. – MZS

Bár az új határozatok nem teszik semmissé az abortusztilalmat abban a 13 államban, amelyben az érvényben van, hatalmas különbséget jelenthetnek ott, ahol a jog védelmet élvez.

< 1 2 3 4 5 6 7 >