WMN Ügy
WMN Ügy

Ha egy nőt megaláznak, végképp nem elvárható, hogy halott magzatát a kórházra hagyja

WMN Ügy – 2024.07.19. – KK

Megválaszthatja-e egy nő, hogy milyen nemű orvos lássa el? Mindenképp át kell adni szövettani vizsgálatra, boncolásra a halott magzatot? Milyen típusú pszichés támogatásra lenne szüksége az intézmény részéről egy perinatális veszteséget átélő párnak? A terület szakértőit kérdezte Kőrizs Kata.

Filákovity Radojka: Mossák kezeiket

WMN Ügy – 2024.07.18. – FR

Senkinek sincs joga olyan körülmények közé sodorni egy anyát, hogy a kórházi mosdóban legyen kénytelen világra hozni a halott babáját. És senkinek sincs joga elvenni a szülőktől a méltó búcsú lehetőségét.

„Áldozatot hozok, de nem én vagyok az áldozat, hanem az állatok” – Lehet-e állatbarátabb a tojásipar?

WMN Ügy – 2024.07.18. – CSA

A Ketrecmentes Összefogás program keretében az egész Európát bejáró ingyenes, interaktív, virtuális valóságot is felhasználó Az Állatokért – Eurotour 2024 mozgó kiállítás július 24. és 26. között látható a Kopaszi gáton. Ennek kapcsán Zabezsinszkij Annával, az Una Terra Nonprofit Alapítvány programigazgatójával Csepelyi Adrienn beszélgetett.

A spermadonor, aki átverte az anyákat – Több ezer gyereke is lehet a világban

WMN Ügy – 2024.07.17. – BSz

A holland Jonathan Jacob Meijer 10 év alatt 11 spermabank közvetítésével 102 gyerek biológiai apja lett – ami már önmagában törvényellenes, hiszen a holland szabályozás szerint egy férfi csak egyetlen spermabanknak adományozhat, és legfeljebb 25 gyereke születhet. De van ennél nagyobb baj is.

„Fejben festek, néha fuldoklom a felgyülemlett vágyaktól” – Művész anyák vallomásai

WMN Ügy – 2024.07.15. – MD

Szabó Henrietta festőművész megkérdezte pályatársait, kinek milyen tapasztalata van az anyaság és a művészet összehangolásáról. Felhívására húsz nő küldött választ, szövegeiket összefűzi a bűntudat, a megvalósulatlanság és az elszigetelődés érzése, miközben a sorok között ott motoszkál a nagy kérdés: lehetnek-e a gyerekek a „főművek”, és ha igen, az kinek lesz jó.

Van, hogy egy leölt állat 20 millió forintot ér – a luxusvadászat az elit kegyetlen hobbija

WMN Ügy – 2024.07.14. – BSz

Ha az ember azért öl állatot, mert szüksége van a húsára az életben maradáshoz, az a létfenntartás miatt történik. Ha úgy öl, hogy reális esélye van arra, hogy ugyanannyit veszítsen, mint a másik fél, akkor sportszerűen jár el. Ha azért pusztít, hogy az ökoszisztémát segítse, a természetvédelem hajtja. De ha csupán szórakozásból gyilkol…

„Itt a nagy lehetőség, hogy létrehozzunk egy jobb civilizációt” – szakemberek a pozitív jövőkép szerepéről a klímaválság idején

WMN Ügy – 2024.07.12. – DD

Bár gyakran úgy tűnik, a jövőnknek befellegzett, de dr. Kelemen Eszter ökológiai közgazdász és Takács-Sánta András humánökológus kicsit pozitívabban tekintenek előre.

Ezt a világot már nehéz jobban elrontani – Interjú dr. Kelemen Eszter ökológiai közgazdásszal

WMN Ügy – 2024.07.07. – INK

Egészen más, ha a természetre úgy tekintünk, mint amit használunk, és ami szolgáltat nekünk, és megint más, ha ez inkább egy partneri viszony, ha a természetre, a településünk fáira, a szomszédos erdőre úgy tekintünk, mintha a rokonaink lennének. A rokonodat nem fogod kihasználni, megcsonkítani – vallja dr. Kelemen Eszter ökológiai közgazdász.

< 1 2 3 4 5 6 7 >