WMN Ügy
WMN Ügy

Rengeteg embert bántalmaz a hozzátartozója a foci-vb ideje alatt

WMN Ügy – 2022.12.08. – MZS

Sokaknak a világbajnokság nem az önfeledt szurkolást jelenti. A korábbi évek statisztikáiból egyértelműen kiderül, hogy a világbajnokság alatt a bejelentett családon belüli erőszakesetek száma ugrásszerűen nő. Angliában például 2014-ben a segélyhívások száma 38 százalékkal emelkedett, amikor a nemzeti csapat alulmaradt. És győztes vagy döntetlen meccs esetén is 26 százalékkal emelkedett a bántalmazások száma!

„A fenntarthatóság nem a bel-pesti úrihölgyek passziója”

WMN Ügy – 2022.12.04. – FB

„Amikor valaki megadja neked a bizalmat, hogy az ő testét tápláld egy olyan dologgal, amitől egész életében elzárkózott, és meg sem merte kóstolni, aztán mégis rád bízza magát, és kiderül, hogy igazad van, és ő mégiscsak szereti a halat… az csodálatos érzés.” – Egészséges ételekről és tudatos fogyasztásról beszélgettünk egy fiatal séffel, Tischler Petrával, akinek szenvedélye az alapanyagok bemutatása azok pőre (és néha ijesztő) valójában, és Ónodi Eszter színésszel, akit hosszas ellenkezés után végül a kisfia érkezése terelt be a konyhába, ahol azóta is szívesen alkot.

Kínzás és halálbüntetés vár még mindig számos helyen az LMBTQ-emberekre

WMN Ügy – 2022.12.03. – KÁA

A világ majdnem 70 országában kapnak büntetést vagy kerülnek börtönbe és állnak kivégzőosztag elé emberek a szexuális orientációjuk és nemi identitásuk miatt – még ma is.

Vannak, akik arról döntenek, esznek-e, vagy fűtenek

WMN Ügy – 2022.12.02. – INK

Szakértői tippek, hogyan spórolhatunk a fűtés költségein, miként őrizhetjük meg otthonunk melegét, és hogyan segíthetünk egymásnak:

Szabó Anna Eszter: Ezt a mocskot mind magunkon hordozzuk

WMN Ügy – 2022.12.01. – SzAE

Sokan nem értik, miért most állnak elő szexuális bántalmazások túlélői az évekkel, évtizedekkel korábbi traumájukkal. Nem egyszerű kérdés, de szerzőnk az Azt mondta című Weinstein-film kapcsán a saját élményén keresztül elmeséli, hogyan is működik ez.

Tényleg beidézi a bíróság a gyerekeket a szülők válásakor?

WMN Ügy – 2022.11.30. – GySz

Egy uniós előírás miatt augusztustól a bíróságok értesítést küldenek minden olyan gyereknek, akinek a szülei válnak (vagy más olyan perben állnak, ami a szülői felügyeletet érinti). A valódi odafigyelés azonban nem pipálható ki sablonlevelekkel. Szülők, válás, vita, bíróság, gyerekek bevonása – mi van az új szabály mögött?

Mit érezhet egy ember, ha rásütik: úgy fest, mint egy drogos?

WMN Ügy – 2022.11.29. – SzÉ

Káros a koplalás? És valaki mást a heroinistákhoz hasonlítani, az mi?

„Az áldozatok véréből dühöt és reményt emelünk ki” – Irániak a forradalomról

WMN Ügy – 2022.11.28. – MD

„Én nem tanultam politikatudományokat. De anya vagyok, és sosem fogom megbocsátani nekik, hogy gyerekeket ölnek” – mondta az iszlám rezsimről az egyik résztvevő. Budapesten élő irániakkal beszélgettünk.

< 2 3 4 5 6 7 8 >