WMN Ügy
WMN Ügy

Szabó Anna Eszter: „Izomagyú, böfögő, szexmániás ösztönállatok” – Ilyenek a férfiak?! Hagyjuk már! (vélemény)

WMN Ügy – 2021.07.19. – SzAE

A bicskei fenékre verés és az ennek nyomán született feljelentés híre után beindult a daráló. És ez senkinek nem jó – sem a nőknek, sem a férfiaknak. Szabó Anna Eszter szerint „leragadtunk a nemi sztereotípiáknál, amelyek semmi mást nem tesznek, mint korlátoznak és szemellenzőt kényszerítenek ránk.” Ne hagyjuk!

A gyerekek a klímaváltozás legnagyobb vesztesei

WMN Ügy – 2021.07.19. – MZS

A klímaváltozásnak tulajdonítható betegségek közel 90 százaléka az öt év alatti gyermekeket sújtja. Világszerte kétmilliárd gyermek él olyan területeken, ahol a levegőszennyezés szintje meghaladja az Egészségügyi Világszervezet által megállapított normákat.

Mások által csinosnak mondott lányok

WMN Ügy – 2021.07.14. – SzÉ

Túl mély dekoltázs, túl rövid szoknya.

Volt egyszer egy műanyagmentes július

WMN Ügy – 2021.07.14. – SzAE

„Tessék, itt vagyunk, az utolsó utáni órában. Egy világjárvány kellős közepén, ami elterelte a figyelmünket, pedig ez ugyanúgy a katasztrófarepertoár része. És nem bírunk változtatni. Nem bírunk szintet lépni.” Ki figyel arra, hogy műanyagmentes július van, amikor kicsit legalább tehetnénk a környezetünkért?

Miért kell jól működő intézményeket behinteni sóval? – Egy kismama kálváriája az állami meddőségi központokban

WMN Ügy – 2021.07.11. – WMN

„Utólag visszagondolva, óriási szerencsénk volt, hogy nem kerültünk be az állami rendszerbe, valószínűleg sok sikertelen beavatkozás okozta csalódástól menekültünk meg ezáltal” – írja olvasónk. De mi lesz akkor, amikor az embernek már nem marad más választása?

Boris Becker, a füttyögő építőmunkás, avagy ezért ne mustrálgassa a szakkommentátor a nőket

WMN Ügy – 2021.07.10. – CSA

Bizonyos szempontból Becker nem viselkedett másképp, mint az út szélén dolgozó építőmunkás, aki utánafüttyög az előtte elsétáló nőknek. Oké, hogy a közlés pozitív (amennyiben pozitívumként értékeljük, hogy „fú, de megdugnálak”…), de miért kötelező ezt tudtára adni valakinek?

Valóban ördögtől való a halfogyasztás és a vesztünkbe zabáljuk magunkat? – Mit, miért és hogyan egyél, ha ennél

WMN Ügy – 2021.07.09. – FB

Most akkor tényleg nem szabad halat enni – semmilyent, soha? Mennyire tragikus a tengerek helyzete valójában? Lehet pótolni a halat más élelmiszerforrással? Létezik fenntartható halászat? Kik foglalkoznak ezzel egyáltalán? Hogyan lehet minden egyes halat ellenőrizni a kifogástól a tányérig? Ezeket a kérdéseket járta körül Fiala Borcsa.

„Előírták, hogy távolíttassam el a péniszem, ha versenyezni akarok” – Megnéztük a Kapd el a ritmust! A sportvilág queer felforgatása dokufilmet

WMN Ügy – 2021.07.08. – FR

Milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy leszbikus bokszolónak, hol versenyezzen egy transz és egy interszex versenyző? Elegendő-e maga a teljesítmény a sportban, vagy esetleg a női és férfi identitás is fontos hozzá?

< 2 3 4 5 6 7 8 >