WMN Ügy
WMN Ügy

A pokoli főnök által okozott sebek egy életre elintézhetnek egy-egy munkavállalót

WMN Ügy – 2023.10.13. – BG

Az inkompetens, az inkorrekt, a kellemetlen, a mániás és a veszélyes – Modla Zsuzsanna Pokoli főkökök című új könyvéből kiderül, mit tehetünk, ha rossz vezetővel hozott össze minket a balsors.

Nemcsak az energiaital a gond, hanem az a terhelés is, amit stimulánsokkal vészel át a kamasz

WMN Ügy – 2023.10.12. – GySz

Szóba került, hogy betiltanák a 18 éven aluliak számára az energiaitalok vásárlását. Dr. Gyurkó Szilvi szerint azonban a probléma ennél sokkal, de sokkal összetettebb, a rendszerszintű gondokat pedig nem lehet egy sima tiltással megoldani.

„Ne ide pisiltesd a kutyádat!” – Valóban olyan káros az ebek vizelete a környezetre?

WMN Ügy – 2023.10.11. – FB

Egyre több helyen írják ki: ne pisiltesd a ház elé, fa tövébe, gyepre a kutyádat. Valóban annyira veszélyes a környezetre az ebek vizelete? Ha nem a földre, akkor hová üríthetnek az állatok? És mit tehetnek a gazdák a békés együttélés érdekében?

Nem az a legnagyobb baj, hogy nem vihetsz be vécépapírt a gyereked iskolájába (ráadásul vihetsz is)

WMN Ügy – 2023.10.11. – TF

Kétmillió alatt is engedélyköteles a szülői adományozás az iskolákban, vagyis akkor most a szülők nem küldhetnek be gyümölcsöt a gyerekük osztályába, csak ha a Klebelsberg Központ vezetője almánként engedélyezi? Ez nem igaz, de attól még sok kérdést felvet a nyáron adott miniszteri utasítás.

„Összefutottunk a bolt előtt, de úgy ment el mellettem az apám, mintha idegen lennénk” – Zsülietta története

WMN Ügy – 2023.10.10. – FB

„Apám lett volna a legjobb dolog, hogy ha ott van az életemben. De nem volt ott. Lehet, hogy emiatt van, hogy nekem az okoz örömöt, ha másnak segíthetek, legalább egy-két dologban” – mondja a négygyerekes édesanya, Zsülietta. Ismerjétek meg a történetét új sorozatunkban, amelyet ma, a hajléktalanság világnapján indítunk, és amelyben nélkülözésben élő emberekkel beszélget Fiala Borcsa.

„Nincs olyan ember Izraelben, akinek az ismeretségi körében ne lennének sérültek, halottak, vagy olyanok, akiket elraboltak”

WMN Ügy – 2023.10.09. – FR

„Szombat reggel 6:30-kor jelzett a telefonomon a légitámadásokat figyelő applikáció, hogy a közelben rakétatámadás folyik. Be van állítva, hogy ha megszólal Tel-Avivtól délre a sziréna, akkor arról tudjunk, mert ha már a környező településeket lövik, akkor valószínűleg ránk is sor kerül” – Kallos Bea Bar magyar fotóriporter beszámolója az izraeli helyzetről:

Gyerekek némaságba burkolózva – A szelektív mutizmus nyomában

WMN Ügy – 2023.10.05. – SzHA

„Nem akartam, hogy hallják a hangom” – a felnőttek számára bármennyire is úgy tűnik, nem dac áll a szelektív mutizmus hátterében. De hogyan lehet segíteni az érintett gyerekeken? A cikkből kiderül:

Megéri még napelemet telepíteni otthonra? – Szakértővel jártunk utána, hogyan érdemes kalkulálni

WMN Ügy – 2023.10.04. – TF

Változtak a napelemes szabályok, várhatóan hamarosan újra fogadnak olyan lakossági felhasználókat, akik visszatöltik a többlet energiatermelésüket. Ez jó hír annak, aki napelemet tervez, bár a visszavétel nemrég kikalkulált ára nem túl magas. De vajon megtérül a napelembe való fektetés? Milyen szempontokat érdemes megfontolni? Szakértőt is megkérdeztünk.

< 2 3 4 5 6 7 8 >