WMN Ügy
WMN Ügy

Van rá észszerű magyarázat? – 77 éve érte atombomba-támadás Hirosimát

WMN Ügy – 2022.08.06. – WMN

Az amerikaiak azért kezdték kiemelten kutatni a maghasadást, mert féltek, hogy a náci Németország előbb fejleszt atomfegyvert, mint ők. Ennek lett a következménye az erődemonstrációból ledobott első atombomba… majd miután Japán ezek után sem akart békét kötni, a második. Amit egyébként majdnem egy másik városra dobtak le. Kérdésfelvetések és lehetséges magyarázatok a Hirosimát ért atombomba-támadás évfordulóján.

A bántalmazott LMBTQ-gyerekek nemcsak a bántalmazó, hanem a hazai rendszer áldozatai is

WMN Ügy – 2022.08.06. – KÁA

Egy magyar felmérés szerint az LMBTQ-gyerekek több mint 80 százalékát éri verbális zaklatás az iskolákban, de a szekálás és akár erőszakba torkolló bántalmazás más csoportokat sem kerül el az oktatási intézményekben. De kinek a védelmére számíthatnak a gyerekek: a túlterhelt tanárokéra vagy a szellemként felbukkanó, szintén túlterhelt iskolapszichológusokéra, akiknek sokszor csak az önszorgalmukon múlik a szakmai tudásuk tágítása?

Sorban állnak le a szülészetek, de senki sem törődik vele – Ezt okozza a rendszer lassú kivéreztetése

WMN Ügy – 2022.08.05. – KK

Miért gond az, hogy egyre kevesebb helyen lehet egyáltalán megfelelő ellátást kapni várandósan, nemhogy szülni? Hogyan lehetne javítani a rendszeren, és miért lenne fontos tenni valamit? Kőrizs Kata újságíró saját (negatív) tapasztalatai miatt aktivistaként dolgozik azon, hogy jobb legyen a szülészeti ellátás. A helyzet azonban csak tovább súlyosbodott.

Elsősorban gyerek, és csak utána celeb – akkor is, ha megbukott az érettségin

WMN Ügy – 2022.08.05. – GySz

„A híres ember gyereke, aki gyakran nem saját döntéséből vált ismertté, hanem mert a szülei szerint ez így jó, nem arra »szerződött«, hogy belőle szerezzünk megerősítést ahhoz, hogy bezzeg mi jobb szülők vagyunk, a mi gyerekünk jobb tanuló, jobban áll neki az ilyen-olyan ruha, és egyébként is…” Dr. Gyurkó Szilvi írása a Schobert házaspár lányának érettségije apropóján:

Akik ott segítenek, ahol más nem tud – Veszélyben az ország egyetlen mozgó intenzív osztálya

WMN Ügy – 2022.08.04. – FR

Őket riasztják a legsúlyosabb esetekhez, és ők szállítják azokat a kritikus állapotban lévő betegeket, akiket más nem tud itthon. És most nagy bajban vannak. Annyi ember megmentése után ezúttal ők szorulnak segítségre, hogy folytathassák hiánypótló munkájukat, amin szó szerint életek múlnak.

„A futball hazaérkezett” – A női válogatott kellett ahhoz, hogy valóra váljon az angol álom

WMN Ügy – 2022.08.03. – CSA

Sokáig kizárólag amatőr, silány minőségű pályákon játszhattak, sőt volt olyan válogatott kerettag, aki a hajléktalanszállóról járt edzőtáborba. Most mégis Eb-t nyertek, és értük rajong egész Anglia. Mi hozott fordulatot? Az angol női labdarúgás fejlődéséről írt Csepelyi Adrienn.

„Gyümölcsök helyett a torkodat vágom el, és k.vára hagylak meghalni. LOL” – Hátborzongató TikTok-trend terjed

WMN Ügy – 2022.08.03. – SzAE

„…lehet szidni a TikTokot, de mindaz, ami ott terjed, csak tünete annak a kultúrának, amiben élünk. Nem érdemes belekezdeni abba, hogy jaj, ezek a mai fiatalok milyen betegek, nem normálisak, megérett az emberiség a pusztulásra stb. Mert mi ez a jelenség, ha nem (minimum) egy generáció segélykiáltása?” – írja Anna Eszter a hátborzongató erőszakos TikTok-trend kapcsán. Olvassátok:

„A bántalmazó nem két pofonnal indít” – Honnan a francból kéne tudnunk, hogy milyen embereket kerüljünk?!

WMN Ügy – 2022.08.01. – MZS

„Zsófika, te semmiből nem tanulsz?” – kérdezett vissza nevetve dr. Hevesi Kriszta nemrég egy műsorban, amikor Szabó Zsófi arról érdeklődött, hogy milyen típusú férfiakat érdemes kerülni. Bár a kérdés nem Mózes Zsófihoz szólt, mégis megszólítva érzi magát.

< 2 3 4 5 6 7 8 >