WMN Ügy
WMN Ügy

Kislányom, te szép legyél, ne mérnök! – Falak, amelyek gátolják a nőket az előrejutásban a természettudományos és műszaki pályákon

WMN Ügy – 2020.11.20. – CSA

Pécsi Eszter mérnök még 70 évesen is terepen dolgozott: egyszer, amikor a bámészkodók meglátták, hogy „egy idős néni” mászik az egyik építkezés állványzatán, kihívták rá a rendőrséget, mert azt hitték, le akarja vetni magát a mélybe. Eszükbe se jutott, hogy ő az épület szerkezetét tervező mérnök…

„Ha összefogunk, akkor nem lehet baj!” – Önkénteskedő orvostanhallgatókkal beszélgettünk a jelenről és a jövőjükről

WMN Ügy – 2020.11.19. – BKK

„Amikor azt mondják, hogy összeomlik az egészségügy, nekem mindig eszembe jut, hogy a magyar orvos arról híres világszerte, hogy a semmiből épít várat. Ez annyira igaz! Az átlagember el sem tudja képzelni, hogy micsoda kreativitás és munkabírás uralkodik a kórházakban.” – Szerzőnk egy csapat medikussal és medikával beszélgetett. Arra volt kíváncsi, miként látják helyzetüket most a járvány alatt, és mire számítanak a jövőben: mi lesz az egész orvostársadalmat érintő változások hatása?

A depresszió az egész test betegsége! – Milyen társbetegségek kialakulásával kell leggyakrabban számolnia egy depressziós embernek? – Interjú Prof. Dr. Rihmer Zoltán pszichiáterrel

WMN Ügy – 2020.11.17. – KAd

Egy egész sor testi és pszichés betegség esetén kell gondolni arra, hogy esetleg fel nem ismert depresszió állhat a háttérben. A depressziósok fele más betegség(ek)kel is küszködik, és a kezeletlen depressziós betegek 15 százaléka vet véget az életének. Kurucz Adri egy pszichiáterrel járja körbe ezeket a körülményeket.

Hiperszexualizáció, kihasználás, pszichés problémák – Itt az ideje, hogy megszüntessék a gyerekszépségversenyeket!

WMN Ügy – 2020.11.16. – GySz

„Százhetvenöt évvel ezelőtt rendezték a mai szépségversenyek elődjének tekinthető első megméretést. Azóta egyre fiatalabbakat és fiatalabbakat neveznek – míg mára odáig jutottunk, hogy már meg sem kell születnünk ahhoz, hogy pontozzák a külsőnket… Elég volt!” – mondja gyerekjogi szakértő szerzőnk.

Már megint front van, szétesik a fejem! – De mi is a frontérzékenység igazából?

WMN Ügy – 2020.11.14. – KAd

Nálad milyen tüneteket okoz? És hogyan tudod enyhíteni?

Ég a város, ég a ház is – Egyre nagyobb a lakhatási szegénység Magyarországon

WMN Ügy – 2020.11.12. – CL

Hány olyan ismerősöd van, akinek, ha megszűnne a munkája, nem tudná kifizetni a következő havi bérleti díjat vagy törlesztőt? És hány olyan embert ismersz, akinek éppen emiatt kellett visszaköltöznie vidékre a vírusválság nyomán?

Negyven másodpercenként öngyilkos lesz valaki emiatt, sokan mégis legyintenek rá – A depresszió, és amit ellene tehetünk

WMN Ügy – 2020.11.11. – CSA

A depressziót még mindig gyakran „lustaságnak, gyengeségnek, úri huncutságnak morális akaratgyengeségnek” tekintik, egy csomó pejoratív dolgot kapcsolnak hozzá. De miért?

„Az állam nagyon gyakran rossz szülő” – Egy autista állami gondozott gyerek kálváriája

WMN Ügy – 2020.11.10. – GySz

„Úgy hívják: rendszerbántalmazás. Mert az a rendszer, ami arra hivatott, hogy a gyerekek helyzetében javulást idézzen elő, kedvezőbb körülményeket teremtsen nekik, az nem látja el megfelelően ezt a feladatát, és a gyerekeknek nem segít, mi több, gyakran még rosszabb helyzetet idéz elő, mint ami korábban, a családban volt.” Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember írása.

< 2 3 4 5 6 7 8 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast