Kult
Kult

Semmitől sem véd már – A filmesek Inkubátor Programja az összeomlás szélén

Kult – 2023.09.27. – KL

A Filmintézet utólag avatkozott be az Inkubátor Programba, és ezzel nagyon sok tehetséges filmes alkotót fosztott meg az alkotás lehetőségétől.

„Állj fel egy kicsit, hogy megnézhessük a testedet!” – Ilyen lett a Szupermodellek című sorozat

Kult – 2023.09.26. – CSA

„Lényegében egy élő vállfa” – mondja a szakíró a modellekkel szembeni elvárásokról. Vajon a szupermodellek élete csupa játék és mese volt? Nem éppen…

Szépségbe csomagolt erőszak – a pornóban és a barokk festészetben több a közös, mint gondolnád

Kult – 2023.09.26. – MD

Különböző szépirodalmi és festészeti eszközökkel érzékivé lehet tenni a brutalitást, és romantikussá, láthatatlanná a nemi erőszakot, ami mélyen beépült a kultúránkba. Többek között erre hívja fel a figyelmet Benyovszky-Szűcs Domonkos Caelestia Crimina – Égi bűnök című kiállítása. Interjú.

A kevesebb annyival több lett volna! – Megnéztük a Szexoktatás 4. évadát

Kult – 2023.09.25. – KC

Krajnyik Cintia nagy izgalommal várta, hogy a moordale-i gimisek visszatérjenek, de nem azt kapta, amit várt. És nem csak azért, mert a középiskola bezárt. Vigyázat, a cikk spoilereket is tartalmazhat!

„Hol van a túrós csusza uborkasalátával?” – 92 éve mutatták be az első magyar hangosfilmet

Kult – 2023.09.25. – BG

Elképesztő műfaji keveredés, kezdetleges technika, hullámzó színészi alakítások jellemezték a Hyppolit, a lakáj előtt két hónappal bemutatott első magyar hangosfilmet, amelyről Both Gabi mesél:

„Ma már valószínűleg lecsuknának ezért” – Valie Export, a női test szószólója

Kult – 2023.09.24. – CSA

Pórázon vezetett férfi, megtapogatható mell – Valie Export művészete könnyen címkézhető, mélységeinek megértéséhez viszont gondolkodás kell.

Maxine: egy sötét kettős gyilkosság érdektelen mellékszála

Kult – 2023.09.24. – DD

2002-ben két kislányt ölt meg egy olyan férfi – az iskola gondnoka –, akit korábban többször is megvádoltak gyerekek abuzálásával. A tragikus történet sok fontos kérdést felvet, ám a Maxine című sorozat nem ezeknek jár utána.

Ami balról fény, az jobbról sötét árnyék – Soós Kata Kórtörténet című kiállítását ajánljuk

Kult – 2023.09.24. – KAd

Betegváró műanyag székekkel, kőburkolat, poros jukkák és könnyezőpálmák. A műtő lámpája. Fehér köpenyek. Részletek, amelyekről mindannyiunknak ugyanaz ugrik be. Részletek, amelyek senkit sem hagynak hidegen.

< 1 2 3 4 5 6 7 >