Kult
Kult

„Meg kell őriznünk önmagunk és kapcsolataink fényét és melegét” – Lelki támogatás az utókornak Popper Pétertől

Kult – 2020.11.18. – FR

Popper Péter kristálytisztán látott minket: minden esendőségünket, gyarlóságunkat, hibánkat és erényünket, fájdalmunkat és örömünket. Élete utolsó pillanatáig elhivatottan segített minket az útkeresésünkben, és ránk maradt gondolataival segít ma is. Nektek melyik a kedvenc idézetetek tőle?

Dolák-Saly Róbert: Azokban az években apám helyett apám voltál – Búcsú Benkő Lászlótól

Kult – 2020.11.18. – WMN

„Mellém léptél, átkaroltál, és a színpadon lévő állvány felé mutattál nevetve: – Látod, az a mikrofon! Ne ijedj meg, nagyon hangos! Alatta, a másik meg a gitárodnak lett odarakva. […] Nyugi, itt vagyok, bármi lesz, segítek!” Ilyen ember volt.

Hogyan lehet megszerettetni egy „reálos” gyerekkel a kötelező olvasmányokat? – A János vitéz-kód trükkös megoldásai

Kult – 2020.11.18. – BG

„Szegény Berti is ezt kérdezi János vitéztől: »Hogy fog alakulni jellemfejlődésed? / Mely öt fő motívum határoz meg téged?«” (Ááá!) Ismerős? Akkor olvasd el ezt:

Dolák-Saly Róbert: A csodavárást táplálták bennünk, hogy ha apránként is, de mégiscsak meg lehet váltani a világot!

Kult – 2020.11.17. – WMN

„Egy élő jelkép, szimbólum pusztulása mindig sokkal több egy ember halálánál.” Negyven éve született egy legendás lemez. A megjelenése után három héttel az alkotó halott volt. John Lennonnak hívták.

Gyárfás Dorka: Temethetem a magazinjaimat

Kult – 2020.11.17. – GyD

Múlt héten jött a hír, hogy megszűnik az Elle magyar kiadása, és félő, hogy ezzel egy korszak vége kezdődik…

Sokan abbahagyják, sokan belehalnak: a kokain és a magyarok – Dezső András Magyar kóla című könyvéről

Kult – 2020.11.16. – SzÉ

Becslések szerint jelenleg huszonhárommillió kokainfogyasztó él világszerte. Mit tud ez a drog, amitől ilyen népszerű? Hogyan terjesztik? Kik a vásárlók?

„A tehetség és a szorgalom ritka találkozása” – Színészkollégái így köszöntötték a szülinapos Gálffi Lászlót!

Kult – 2020.11.16. – GyD

„Hihetetlenül mély és gazdag a személyisége, annyira igazi és spontán emberi reakciói vannak, mindez laza eleganciával – jó csak úgy lenni a közelében.”

„Én állandóan várok valakit. Valamit. Egy kicsike reményt, békességet, egy kevéske boldogságot, megváltást…” – Igaz mesék a nővérpultból

Kult – 2020.11.15. – MLK

„Itt vagyok, mondja nagyon halkan újra, és akkor megtelik a szeme könnyel. A szavak szétszaladnak a csendben, mint a régi széttört hőmérőből az aprócska higanygolyók. Az ő szavai, és azok a szavak, amiket én akartam volna mondani. Nem tudok megszólalni. Hosszú ideig kapaszkodik a tekintetembe, és én hagyom. A csend körülölel bennünket. Egyek vagyunk. A saját mellkasomban érzem, amit ez a két szó jelent, egyes szám első személyben: Itt… vagyok…”

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast