Kult
Kult

Zsebben hordott e-olvasó vs. polcon gyűjtött házi könyvtár – Az e-book előnyei és hátrányai

Kult – 2021.09.19. – WMN

Mit tesz az agyunkkal a könyvek olvasása (ellentétben a rövid szövegekkel, például a posztokkal)? Kiszorítja-e az e-book idővel a hagyományos könyveket, vagy sem? Miért nem olyan népszerű a digitális könyvtár a magyarok körében, mint nyugaton? Rendkívül izgalmas kérdéseknek járt utána vendégszerzőnk, Széles-Horváth Anna:

Ó, ha tudnátok, mi vár rátok! – Megnéztük a The Morning Show 2. évadának premierjét

Kult – 2021.09.18. – KC

Cinti tűkön ülve várta, hogy végre debütáljon a The Morning Show második évada, és gyorsan meg is írta az első benyomásait róla:

„Michael mindig is védelmezett minket, most mi védelmezzük őt” – Megnéztük a Schumacher-dokumentumfilmet

Kult – 2021.09.17. – SzÉ

Ha pletykát akarsz Schumacherről, arra ott vannak a bulvárlapok, ez most azoknak szól, akik az emberre kíváncsiak:

„Nem, drágám, az ötven nem az új harminc, ha megfeszülsz se!” – Megnéztük Julie Delpy új sorozatát, a Folyamatos összeomlás szélént

Kult – 2021.09.16. – KAd

Négy barátnő (a fenébe is, miért mindig négy?), férjek, gyerekek, életközepi problémák. Kurucz Adrienn ilyennek látta a Netflix új sorozatát:

Ez a „buborék” nem elválaszt, hanem összeköt – Az idei PesText-fesztivál kínálatából ajánljuk

Kult – 2021.09.16. – BG

Both Gabi szerint ezeket a rendezvényeket semmiképp ne hagyd ki szeptember második felében:

10 dolog, amit tutira nem tudtál Agatha Christie-ről (ha mégis, akkor leborulunk előtted!)

Kult – 2021.09.15. – WMN

Az lehet, hogy Agatha Christie konszolidált kispolgár kinézetű hölgy volt... de valójában ő a XX. század egyik legvagányabb írója. Olyannyira „rock&roll” személyiség, hogy alig győztük kiválogatni a tíz kedvencünket a róla szóló meghökkentő információk közül. Agatha Christie-t mindenki ismeri. Vagy legalábbis azt hiszi…

A házasság nem ott ér véget, amikor valaki elhagyja a másikat – Jelenetek egy házasságból: megnéztük a modernizált Bergman-klasszikust

Kult – 2021.09.14. – GyD

Ha készen állsz rá, hogy felnyisd Pandóra szelencéjét, és beleláss abba, mi mindent rejtegetünk egy házasságban, akkor ne hagyd ki az HBO új minisorozatát, a Jelenetek egy házasságbólt, ami talán még jobb is, mint az Ingmar Bergman-féle eredeti.

Három gyerekkel, egyedülálló anyaként harcolt az álmaiért – Ata Kandó 104 fordulatos éve

Kult – 2021.09.14. – KZs

Ata Kandó továbbvitte a gyerekkorában kapott szeretetcsomagot: egyedülálló anyaként boldog, kreatív, szabad légkörben felnevelte gyermekeit, akik gyakran az alkotófolyamat aktív részesei voltak. Majdnem 104 évig élt, és végig összefogta a világ számos pontján élő, gyermekeiből, unokáiból és dédunokáiból álló családot, akikkel franciául, angolul vagy éppen hollandul kommunikált Skype-on, e-mailben, telefonon. Ezzel párhuzamosan pedig egy pillanatra sem adta fel hivatását. Ismerjétek meg a világhírű fotográfus, Ata Kandó életét – Kis Zsuzsa tolmácsolásában!

< 1 2 3 4 5 6 7 >