Kult
Kult

Egy korszak vége: felfüggesztik a magyar művészet 70 éves fellegvárának a működését

Kult – 2024.07.16. – SzHA

A zsennyei Bezerédj-kastély az elmúlt hét évtizedben alkotóházként működött: egyfajta szigetként, ahol találkozhattak, inspirálódhattak és alkothattak az itt megforduló művészek. Számos mű születésének és sok alkotó nagy találkozásának volt tanúja az épület, amely most a Petőfi Kulturális Ügynökség tájékoztatása szerint „kihasználatlanság miatt felfüggeszti működését.”

„Nem végeztem még azzal, hogy éljek, szeressek és alkossak”– 53 évesen meghalt Shannen Doherty

Kult – 2024.07.15. – SzHA

Shannen Doherty egyszerre sikeres és hullámzó pályája mellett nem csak színésznőként hagyott nyomot: emberként is. Tabudöngető módon állt ki a nyilvánosság elé, adott hangot a betegséggel járó nehézségeknek és beszélt a benne munkáló élni vágyásról. Mi pedig, akik hallgattuk, egyszerre voltunk hálásak, jöttünk zavarba, tiszteltük a bátorságát – és kívántuk, hogy valami csoda folytán mégis meggyógyuljon.

„Hogyha meghalok egyszer, az unokáim akkor is fognak még látni engem” – tizenegy éve hunyt el Olvasztó Imre

Kult – 2024.07.13. – NP

Sokak szerint az Indul a bakterházban Olvasztó játéka leginkább azért volt lenyűgöző, mert önmagát kellett adnia a forgatásokon. Tulajdonképpen ő maga volt Regős Bendegúz.

Csak így tovább, Ambika Mod! – a fanyar humor és az önirónia is lehet egy romantikus főhős sajátja

Kult – 2024.07.12. – SzHA

Érheti kritika a Netflixet sok mindenért, de abban biztosan követendő példa, ahogy beemeli a mainstreambe azokat a nőket, akik nemcsak alapvetően különböznek a filmipar nagy előírásaitól, de mernek is eltérni tőle, miközben saját jogukon vannak jelen: mert üdítően vagányak, szórakoztatók, őszinték és önazonosak, mint Ambika Mod.

Kimenő Radival: segítünk lehűteni magad! Frissítő programok országszerte

Kult – 2024.07.12. – FR

Biztos vagyok benne, hogy nincs olyan ember ezeken a forró napokon, aki ne vállalná, hogy még a saját bőréből is kibújik, ha azzal pár fokkal hűvösebb lenne a hőérzete – jó, kivéve azokat, akiknek van légkondijuk. Nekünk nincs, úgyhogy jókora motivációm volt arra, hogy felkutassam neked azokat a programokat, amik segítenek kicsit lehűteni a hangulatot.

Az igazi Shrek nem találta meg az ő Fionáját, hiába vágyott utána

Kult – 2024.07.11. – KAd

Shrek figurája valójában nem az alkotók fejéből pattant ki, hanem egy Maurice Tillet nevű világbajnok francia birkózóról mintázták, aki nemcsak külsejében, de természetében is igen hasonló karakter volt: a robusztus testben szelíd, kedves, szeretettel teli, magányos lélek lakozott.

*Fájdalmas és unott sóhaj helye*: megnéztük a Twisters – Végzetes vihar című filmet

Kult – 2024.07.11. – DD

Megnéztük a Twisters – Végzetes vihar című filmet, ami csak egy fokkal jobb annál, mint amire azt mondjuk: katasztrófa.

A művészetbe menekült a pofonok emlékétől: Suzanne Vega 65 éves

Kult – 2024.07.11. – BG

Elég hihetetlen, hogy a New York-i művész ma ünnepli a 65. születésnapját, pláne ha megnézzük a legfrissebb fotóit.

< 1 2 3 4 5 6 7 >