Kult
Kult

Etnoviseletek divatja a fesztiválokon: rablás vs. megbecsülés

Kult – 2022.05.25. – FF

Tollas fejdíszt tenni a fejünkre, afrofonást csináltatni, indiai viseletben és hennatetkóval flangálni a fesztiválokon a tiszteletadás jele, vagy pusztán divathóbort, és ezáltal lopás egy másik kultúrától, amelyet jobban megismerni lusták voltunk? Erről ír szerzőnk:

„Ez a mi titkunk, hercegnőm” – Elolvastuk Berkesi Zsuzsa Jó leszek című regényét

Kult – 2022.05.24. – RB

Egy könyv a gyerekkori abúzusról, ami után nehéz megszólalni. Pedig muszáj.

Gyilkosok, akikért a mai napig rajonganak: Bonnie és Clyde népszerűségének titka

Kult – 2022.05.23. – MZS

Az emberek imádták őket, haláluk után számtalan filmben, könyvben és musicalben dolgozták fel a történetüket, és ha ez nem lenne elég, Beyoncét és Jay-Z-t is megihlette Bonnie és Clyde. Jogosan merül fel tehát a kérdés: hogyan lett a gengszterekből popkulturális ikon?

Gyerekkorunk álma, a Budapesti Vidám Park – 72 éves lenne

Kult – 2022.05.22. – KAd

Ha neked is hiányzik a Vidám Park, a hullámvasút, a dodzsem, a körhinta és a barlangvasút, olvasd el Kurucz Adrienn írását!

Egy feltartott középső ujj a körülményeknek – Pillants be velünk egy FreeSzFE-s diplomarendezés kulisszái mögé!

Kult – 2022.05.21. – PZs

Az egyetemi modellváltás miatt a Színház- és Filmművészeti Egyetemről számos olyan diploma előtt álló diák távozott, akiknek az oklevelét külföldi egyetemek állítják ki. Egy rendező szakos hallgató esetében ez azt is jelentette, hogy újra színre kellett vinnie a diplomamunkáját.

A mágikus realizmus a vikingeknek is jól áll – Megnéztük az Északi című filmet

Kult – 2022.05.19. – BA

Akarod látni minden idők leghitelesebb filmjét a vikingek hőstörténetéről? Meg fogsz lepődni, kit találsz majd benne. (Jó eláruljuk: egy dán királyfit.)

Kimenő Radival: Hódolj az élet apró örömeinek, és fesztiválozd át magad a nyárba

Kult – 2022.05.19. – FR

Ha már bennetek is ég a fesztiválláz, ne hagyjátok ki Filákovity Radojka ajánlóját: az ingyenkoncertektől kezdve a sör- és borünnepeken át a felhőtlen hétvégi piknikig a Pilis szívében, csupa izgalmas program közül csemegézhettek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >