Kult
Kult

Bulisláger másképp: Napfonat-klippremier

Kult – 2024.02.22. – CSA

Előre szólunk: táncolni fogsz!

A kevesebb nem több. A kevesebb: minden – nézd meg a Tökéletes napok című Wim Wenders-filmet!

Kult – 2024.02.21. – GyD

„Nincs rohanás. Nincs stressz. Helyette fák vannak. És fények” – írja Wim Wenders új, Oscar-jelölt japán filmjéről Gyárfás Dorka. A Tökéletes napok történet egy titokzatos takarítóról, aki nem vágyik másra vagy többre: csak (egy) ember szeretne lenni a városban.

Egy aprócska tárgy, mégis benne van a fél világ – te milyen gomb lennél?

Kult – 2024.02.21. – FB

Nagy vagy kicsi? Díszes vagy praktikus? A gomboknak történetük, evolúciójuk, üzenetük van, erről sok izgalmas dolgot tudnak mesélni a szakértők, miközben megvizsgálnak egy-egy különlegesebb darabot.

Van, hogy a fülolaj a legszebb szó a szerelemre – ma van az anyanyelv nemzetközi napja

Kult – 2024.02.21. – SzHA

„Én bízom abban, hogy nyelvünk, mint a folyó, kiveti magából mindazt, ami káros. Amit pedig felold, azt részévé teszi” – mondta a nemrég elhunyt nyelvész, Grétsy László tanár úr, aki anno azt is elárulta, mi az ő kedvenc szava. És a tiétek?

Kerekesszékesként lejutni vonattal a Balatonra még mindig kihívás – a Nyomik című dokumentumfilmről

Kult – 2024.02.20. – CL

Szerencsére Surányi Judit filmrendezőt, a SzuperWMN-díj civil kategóriájának 2017-es egyik jelöltjét, a Rehab Critical Mass fő szervezőjét, nem tántorította el ötletének megvalósításától az, hogy nem kapott támogatást. Elkészítette a Nyomikat, amely négy fiatalember balatoni utazásáról szól – hárman közülük kerekesszékesek.

Ha rendőrök jöttek, anyámnak ott kellett hagynia, mintha egy zacskó marihuána lennék – Trevor Noah 40 éves

Kult – 2024.02.20. – WMN

A Grammy-díj-kiosztó házigazdája, a világhírű stand-up előadó, Trevor Noah minden idők egyik legbrutálisabb rasszista rendszerében született Johannesburg gettójában fekete anyától és fehér apától. A kisfiú, aki mindenhol idegen volt, mára nyolc nyelvet beszél, és százezreket gondolkodtat el bölcs humorával.

„A hangkeltés öröméhez nem kell tudás, csak mozdulat” – a Bélaműhely a limlomokból is hangszert varázsol

Kult – 2024.02.20. – HV

A „bélázás” lassan fogalommá válik: valami olyasmit jelent, hogy képesek vagyunk létrehozni valamit abból, ami körülvesz minket, és szabadon játszani vele. Ez jellemzi a Bélaműhely nevű kivételes közösségi zenei projektet, amelynek ózdi foglalkozására látogatott el Héda Veronika és Chripkó Lili. Riport.

Te jó ég, már ennyi éve jelent meg? – évfordulós lemezek másképp (playlisttel!)

Kult – 2024.02.19. – CSA

Azon túl, hogy mikor jelent meg, az is fontos kérdés, mekkora hatása volt egy lemeznek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >