Kult
Kult

Nyolcvannyolc perc boldogság – A vad természet szelíd meséje

Kult – 2021.10.21. – BG

Egy kiscsikó élete is lehet olyan izgalmas, mintha krimit néznénk, pláne, ha közben elkápráztat bennünket a természet ezer csodája. Both Gabit lenyűgözte ez a film:

A múltunk vezet bennünket a jövőbe – Amikor a gyereknek is élvezet múzeumba járni

Kult – 2021.10.21. – BJ

Egy múzeumi program akkor jó, ha tényleg érdekli a gyerekeket. Jocó bácsi régóta részt vesz egy olyan múzeumi projektben, ami pont ezt segíti XXI. századi eszközökkel. Felejtsétek el a gyerekkori rossz élményeiteket, és járjatok múzeumba a gyerekeitekkel ti is, megéri!

A világon senki nem mondja unottabban: „Hali, srácok! Annyira izgatott vagyok!” – Kim Kardashian 41 éves lett

Kult – 2021.10.21. – SzÉ

Az első számú influenszer-királynő se lesz fiatalabb. De legalább nem látszik rajta!

Fele lett, maradhat? – A Dűne Denis Villeneuve rendezőnek sem fér föl a vászonra

Kult – 2021.10.21. – BA

„Ezek vagyunk mi, akiknek szeme előtt az ökológiai katasztrófa árnyékában is egy új autó vagy a trendibb mobiltelefon lebeg. Fogalmunk sincs, hogy mit jelent egy csepp víz a sivatagban. A biodiverzitásnak búcsút intve hamarosan mi is egy dűne tetején találjuk magunkat, egyedüli férgekként a Föld nevű homokozóban.” Elmeséljük, hogy sikerült az ősz egyik leginkább várt filmje.

Adele, az örök dalok úrnője, avagy óda a kiszámíthatósághoz

Kult – 2021.10.20. – CSA

Novemberben érkezik a brit énekesnő új albuma, borítékolható az újabb rekordsorozat és díjeső. De vajon hogy lehet ennyire sikeres valaki, aki szembemegy mindennel, amit a zeneipar elvárna tőle?

„Az élet a szép hazugságok láncolata” – Ötvenéves a Szindbád-film!

Kult – 2021.10.20. – KAd

Ma is sokan ismerünk magunkra Szindbád figurájában, aki bár gyűjti az élvezeteket és igen fogékony a szépre, a jóra, de mivel valami titokzatos erő tovább és tovább űzi, hajtja, így képtelen igazából, a maga teljességében átélni a csodát. Huszárik Zoltán csodálatos filmalkotásáról írt nem kevés nosztalgiával Kurucz Adrienn.

Szépség, egyéniség, szabadság: 100 éves a Vogue Paris – Mi pedig megnéztük a párizsi Galliera Divatmúzeum kiállítását

Kult – 2021.10.19. – KZs

A Frog, azaz a francia Vogue Paris magazin 100 éves, és a jubileumi alkalomból megrendezett kiállításra ellátogatott Franciaországban élő szerzőnk, Kis Zsuzsa.

Egy náci tiszt fekete unokája héberül vezekel az „öröklött” bűnökért – Hihetetlen történetet dolgoz fel A nagyapám engem agyonlőtt volna

Kult – 2021.10.18. – GyD

Emlékszel még Ralph Fiennes alakjára a Schindler listájából? És el tudod képzelni, milyen lehet, amikor valaki felnőtt fejjel tudja meg, hogy az az ő nagyapja volt? Ráadásul – mivel ő maga félig afrikai származású – nyilván ő sem menekülhetett volna meg tőle. Hát, nem gyakran olvasni ilyen komplex történetet…

< 4 5 6 7 8 9 10 >