Kult
Kult

Kortárs művet venni egyre menőbb (és befektetésnek sem utolsó)! – Hogyan alakította át a járvány a műtárgypiacot?

Kult – 2020.12.16. – GyD

Gyárfás Dorka utánajárt, hogy miként alkalmazkodtak a pandémiához a művészeti galériák, hogyan alakult át a piac, a vásárlási szokások, milyen művekre van most nagy(obb) kereslet, és mi lehet ennek az oka. Riportjában a műkereskedelem neves szakemberei mesélnek a tapasztalataikról: Virág Judit, Spengler Katalin, Pados Gábor és Schneller János.

A hely, ahol nem tudod kikerülni a volt férjedet: a gyereketek esküvője (Novella)

Kult – 2020.12.14. – WMN

Esküvői vonatozás, ahol összeérnek a múlt szálai.

„Ha volt az árulásnak krónikása, akkor az ő volt” – 89 éves korában meghalt John le Carré író

Kult – 2020.12.14. – WMN

„Le Carré hiánya pótolhatatlan veszteség, nem utolsósorban azért, mert egyike volt azon íróknak, akik emberként is méltók voltak saját szavaikhoz és eszméikhez, amelyeket papírra vetettek. Nagyon össze kellene szednem magam, hogy az ő tartásához hasonlót találjak kortársai között. De nem is kell. Amit megírt, amit az asztalra letett, amit itt hagyott nekünk, az tényleg önmagáért beszél. Nincs jelentősége semmi másnak.” Szombat este meghalt az egyik legnagyobb európai író, akire most a magyar kiadások szerkesztője emlékezik:

Ha rákapsz az ízére, sosem veszel majd kezedbe más írószert! – Hódolat és hűségeskü a töltőtollnak, históriával fűszerezve

Kult – 2020.12.13. – KAd

Nagyon hasznos találmány volt a golyóstoll, csak éppen az írás gyönyörűségét rabolta el tőlünk. Illetve rabolta volna, ha hagynánk. Ha nem rajonganánk mind többen és többen a szépírásért és a töltőtollakért. Érzéki kalandozás következik a tollak nyomában:

A történetek, amiket még nem meséltek el – Eljött az írónők ideje

Kult – 2020.12.13. – GyD

Nem az a kérdés, van-e különbség női és férfi irodalom között. Mert ha van is, még nem jelenti azt, hogy az egyik értékesebb volna a másiknál. A kérdés az, egyenlő mércével mérjük-e őket – elismerve a sajátosságaikat. Neked például van kedvenc írónőd és „női történeted”?

A Bovarynék közöttünk járnak – Így lettünk még inkább áldozatai a ködös, irreális álmoknak

Kult – 2020.12.12. – FB

Te sem vagy más, mint az álmait haláláig hajszoló Bovaryné.

A boldogság receptje ott van a polcodon – Könyvek, amik megmentették az életemet

Kult – 2020.12.10. – WMN

„Azt hiszem, a jó élethez csak annyi kell, hogy jó könyveket válasszunk” – írja szerzőnk, aki azt is elmeséli, milyen kötetek, adták neki vissza az életet.

„Az ember képes rá, hogy udvariasságból elrontsa az életét” – Anna Gavaldának, mindannyiunk sziporkázó, jófej nagynénjének a születésnapjára

Kult – 2020.12.09. – KAd

Ma 50 éves napjaink egyik legismertebb bestsellerírója: a francia Anna Gavalda. Mit lehet tudni a meglehetősen visszavonult életet élő íróról? Elmondjuk, és teszünk mellé 10 telitalálat-idézetet is tőle ünneplésképpen:

< 4 5 6 7 8 9 10 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast