Kult
Kult

Filozófia és durva szexbotrányok: miként tekintünk ma Simone de Beauvoirra?

Kult – 2023.01.09. – KAd

Egy nő, aki a nőkért harcolt, a lehető legszabadabb szerelmet hirdette, és feltette a feminizmus legfontosabb kérdéseit. A válaszain pedig azóta is vitatkozik a világ. Ma 115 éve született Simone de Beauvoir.

A Kaleidoszkóp olyan, mint az első palacsinta

Kult – 2023.01.08. – DD

A Netflix legújabb dobását, a Kaleidoszkóp című sorozat epizódjait tetszőleges sorrendben lehet megnézni, elvileg mindenhogy összeáll a kép. De működik is a dolog? Dián Dóri ajánlójából kiderül:

A sztriptíztáncos, aki nem vetkőzött le

Kult – 2023.01.08. – FB

Gypsy Rose Lee, a burleszk királynője, aki detektívregényt is írt (amelyben mi mással is ölték volna meg a táncosnőket, mint a saját tangabugyijukkal) 112 éve született – valószínűleg.

Könyörgöm, inkább ezt nézd az Avatar helyett!

Kult – 2023.01.07. – SzAE

Izgalomra, fantasztikus látványra, kikapcsolódásra vágysz? Anna Eszternek van egy tippje, mit nézz a TUDJUKMI helyett.

Kitiltották Washington legnagyobb koncertterméből, mégis ő énekelt az elnöki beiktatáson

Kult – 2023.01.07. – MZS

Amikor az afroamerikaiak számára külön szállodákat és vasúti kocsikat tartottak fenn, ő inkább a barátainál szállt meg és saját autóval közlekedett. Kerülte a konfliktus minden formáját, mégis az Egyesült Államok társadalmi változásainak jelképévé vált. Ismerjétek meg Marian Anderson énekesnőt, aki hangjával áttörte a faji korlátokat:

Fiala Borcsa: A bakavása vallásúak karácsonya (Novella)

Kult – 2023.01.06. – FB

Irma sokat szomorkodott, főleg decemberben. De aztán szerencsére annak a jóságos Gézának eszébe jutott a megmentő ötlet!

Gyilokpornó vagy izgalmas krimi? – Ezért szeretjük a true crime-történeteket

Kult – 2023.01.06. – DD

Világszerte hódítanak a valós bűntényeket feldolgozó műsorok, a streamingszolgáltatók nem győzik gyártani az ilyen tartalmakat. De miért szeretjük ennyire a true crime-történeteket, és miért pont most lett ekkora rajongótáboruk? Ennek járt utána Dián Dóri:

Vízkereszt: eretnekségből keresztény ünnep

Kult – 2023.01.06. – MLM

Csak kevesen tudják, mit ünnepelnek ma mind a katolikus, mind a keleti egyházakban. Teológus végzettségű szerzőnk nagyon izgalmas történeteket mesél a vízkereszti hagyományról:

< 4 5 6 7 8 9 10 >