Kult
Kult

„Fogadom, hogy egész életemet az önök szolgálatának szentelem” – II. Erzsébet királynőtől búcsúzunk

Kult – 2022.09.08. – KC

Életének kilencvenhetedik évében elment a királynő.

„Kedvesnek lenni lázadás!” – 43 éves lett Pink, a jogfosztottak karcos hangú királynője

Kult – 2022.09.08. – MD

Androgün külsejével Pink mindig is egyfajta anomália volt a popkultúrában. Sokan azt hitték, mivel nem elég csajos, sosem fog befutni. Nem lett igazuk. Húsz éve jelent meg a Get The Party Started – mi pedig röviden összefoglaltuk, mi minden történt azóta.

A Máris szomszédnak hangot adó színész élete utolsó éveit keserű száműzetésben töltötte: 100 éve született Tomanek Nándor

Kult – 2022.09.08. – KAd

„Nándi, ez nem kórház, ez színház! Majd ha találunk valakit, aki át tudja venni a szerepet!” – mondta állítólag Várkonyi Zoltán, a legendás színházigazgató, színésze tervezett operációjának hírére. A Vígszínház fénykorát élte, de sztárjai küszködtek a démonjaikkal. És olykor egymással.

Kimenő Radival: Mi az utolsó dolog, amit egy sütőtökös latte lát életében?

Kult – 2022.09.08. – FR

A tradicionális őszi programoktól a különleges mulatságokig.

„Rádöbbentem, hogy amikor terhesen sétálok az utcán, az azt üzeni, hogy valamikor nemrég szexeltem” – Interjú Gáldi Vinkó Andi fotográfussal

Kult – 2022.09.08. – GyD

Hiába hisszük, hogy egy nőnek ma már nem kell választania a munka és a család között, a gyerek születése utáni első években még mindig úgy hasít ki a korábbi életünkből az anyaság, hogy arra nem lehet felkészülni. Ennek a sokkját mutatja be ellenállhatatlan humorral Gáldi Vinkó Andi fotókönyve és ma nyíló kiállítása. Andi egy felívelő külföldi karriert hagyott félbe, és most folytatná.

Kinek jó, ha életkorhoz kötünk egy olyan megfoghatatlan csodát, mint a szerelem? – Hetvenes nő és negyvenes férfi kapcsolatáról szól a Fiatal szeretők című film

Kult – 2022.09.07. – SzAE,

„A szerelem megfoghatatlan, szabad szárnyalás, az érzelmek hatalmas, szinte mindent felkavaró gomolygása, a fent és lent sodró hullámzása. Olyannyira, hogy egy amerikai pszichiátriai kézikönyv a romantikus szerelmet a kórképek közé sorolja” – Szabó Anna Eszter és pszichológus édesanyja, Kazimir Ágnes megnézte a Fiatal szeretők című francia filmet, aztán leültek beszélgetni. Olvassátok!

A polgárnak kötelessége megtagadni az igazságtalannak tartott hatalmat, és ellenállni a rossz kormányzásnak – vallotta a polgári engedetlenség „atyja”, Henry David Thoreau

Kult – 2022.09.07. – INK

A pedagógusok kapcsán sok szó esik mostanában a polgári engedetlenségről, úgyhogy ismerjétek meg a fogalom megalkotóját, Henry David Thoreau-t, a filozófust, aki Mahatma Gandhi, John F. Kennedy, Martin Luther King és Lev Tolsztoj példaképe volt.

A férjétől tanult kártyázni, majd a vadnyugat legendájává vált – „Póker” Alice jött, számolt és győzött

Kult – 2022.09.07. – MZS

Ki gondolta volna, hogy a tizenkilencedik századi amerikai pókerjátékosok réme egy özvegyasszony volt, aki a nyereményeit ruhára költötte? Mert akár hatalmas nyereményeket söpört be, akár katonákkal keveredett tűzpárbajba, „Póker” Alice karrierjét végigkísérte a szerencse.

< 4 5 6 7 8 9 10 >