Kult
Kult

Vissza akarod kapni az életbe vetett hited? Ezt a filmet nézd meg: Dalai Láma – Egy felemelő történet

Kult – 2022.04.26. – GyD

Egy igazi hídember, mondja a Dalai Lámáról Gyárfás Dorka, és azt is elárulja, miért gondolja így, és mi mindent tanulhatunk ebből a filmből:

Vicces és legyőzhetetlen: Asterix atyja, Alberto Uderzo 95 éves lenne

Kult – 2022.04.25. – KZs

Asterix, Obelix és a társak meghódították az egész világot. Kis Zsuzsa, Franciaországban élő szerzőnk nem csak Alberto Uderzo életéről mesél nektek, de annak is utánajárt, miért rajonganak értük ma is kicsik és nagyok.

Tényleg elég nagy már? – A sorozat, amelyben óvodások egyedül közlekednek (véleménycikk)

Kult – 2022.04.24. – SzAE

Egy valóságshow, amelyben óvodás és bölcsődés (!) korú gyerekek egyedül jönnek-mennek az utcán, vásárolnak, tisztítóba küldik őket, átkelnek az úttesten… és mindezt kamerák veszik. Szabó Anna Eszter megnézte – és kiborult.

„Ha művész akarsz lenni, bíznod kell az ösztöneidben” – Isten éltesse Barbra Streisandot!

Kult – 2022.04.24. – GyD

Régóta nincs reflektorfényben, pedig legalább akkora ikon, mint Jane Fonda – csak még sokrétűbb a tevékenysége. Két Oscar-díj, 10 Grammy-díj, 9 Golden Globe, egy Tony-különdíj, 42 platinalemez, több mint 70 millió eladott album, és példaértékű jótékonysági, környezetvédelmi, és politikaiaktivista-teljesítmény van mögötte.

„Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót” – Örök érvényű bölcsességek Janikovszky Évától

Kult – 2022.04.23. – FR

Ma 96 éve született az írónő, aki történeteivel megkönnyítette és szebbé tette életünk egyik legnagyobb próbatételét: a felnövést.

„Kisasszony, mit szólna egy Shirley Temple-höz?” – Amerika leghíresebb alkoholmentes koktélja

Kult – 2022.04.23. – CSA

A híres ital, amit épp csak az nem szeretett, akiről elnevezték… Csepelyi Adri viszont nagyon is, úgyhogy elhozta a receptjét!

Az igazi Lolita szívszorító története

Kult – 2022.04.22. – FB

Az élet írja a legszebb, legboldogabb, vagy épp a legszomorúbb, legtragikusabb történeteket. Így volt ez Nabokov Lolitájával is, amikor egy ötcentes notesz ellopása egyéni tragédiába, mellette pedig a huszadik századi regényírás egyik kiemelkedő művébe torkollt.

< 4 5 6 7 8 9 10 >