Kult
Kult

Feleség, anya, istennő – Livia és a római császárnék felemás emlékezete

Kult – 2024.05.13. – WMN

„Liviám, emlékezz házasságunkra, s élj boldogul!” Az egyik verzió szerint i. sz. 14-ben halálos ágyán így búcsúzott szeretett hitvesétől Augustus. Csakhogy ismeretes a másik változat is, amely szerint a fia trónutódlását siettető asszony mérget kent a császár által utóbb elfogyasztott fügékre.

Miért megyünk folyton egymás agyára, ha amúgy imádjuk a másikat? – Megnéztük az A kezdet/vége című előadást

Kult – 2024.05.12. – CSA

Teli tüdőből nevetős, de elgondolkodtató, izgalmas mozgásszínházi és cirkuszi elemekkel operáló darab a Loupe Színházi Társulás A kezdet/vége című előadása.

Ez van, ha mindent péniszből akarsz megoldani

Kult – 2024.05.12. – DD

A Hatalmas kis hazugságok forgatókönyvírójának legújabb sorozata, a Talpig férfi sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket.

„Ha mindig azt csinálod, ami érdekel, akkor egy embert legalább biztosan boldoggá teszel” – Katharine Hepburn, a „káprázatos jenki”

Kult – 2024.05.12. – CSA

Gondoltátok volna, hogy az ikon, aki hatvan éven át játszott főszerepeket és négy Oscart nyert, karrierje első éveiben kétszer is megbukott? S hogy jön ide egy párduc, az Elfújta a szél, egy nadrág vagy épp Cary Grant? Cikkünkből kiderül!

„Abban különbözöm a többi bolondtól, hogy nem vagyok bolond” – 120 éve született Salvador Dalí

Kult – 2024.05.11. – BG

A katalán képzőművész maga volt a megtestesült szürrealizmus. Ez az irodalmi és képzőművészeti műfaj 1924-ben vált ismertté: minden tabut elutasított, minden normával szembeszegült, és semmilyen elfojtást nem tűrt az alkotótól.

Tönkreteheted valaki életét, ha ő tönkretette a tiedet? – Interjút adott a Baby Reindeer zaklatója

Kult – 2024.05.10. – CSA

Van-e jogod hozzásegíteni a nézőket ahhoz, hogy lenyomozzák a zaklatódat, vagy ettől te magad is zaklatóvá válsz, és bosszút állsz egy mentálisan beteg emberen? Meginterjúvolhatod-e a nyilvánvalóan mentális betegséggel küzdő elkövetőt?

„Semmit nem terveztem, semmiért nem harcoltam” – 100 éve született Szipál Márton

Kult – 2024.05.10. – FR

Annak ellenére, hogy sosem szeretett volna fényképész lenni, egymásnak adták nála a kilincset a hollywoodi sztárok. Szipál Márton fotóművész élettörténete tele van izgalmas fordulatokkal és kalandokkal. Májusban lett volna 100 éves.

Mind sebzettek vagyunk, és mind arra vágyunk, hogy szeressenek minket – A Mind idegenek vagyunk című filmről

Kult – 2024.05.09. – KAd

A Mind idegenek vagyunk (All of Us Strangers) című film az ember lelke legmélyére nyúl, és olyan kérdéseket ébreszt, amelyekre nem egyszerű (és néha nagyon fájdalmas) válaszolni akárhány éves legyen is az ember.

< 4 5 6 7 8 9 10 >