Kult
Kult

A nap, amikor elloptam Liza Minnellit – Rendhagyó köszöntő az énekesnő 75. születésnapjára

Kult – 2021.03.12. – CSA

„Néhány nappal a koncert után fényes nappal lopásba keveredtem az Oktogonon. Mármint elkövetőként.” A ma 75 éves Liza Minnellihez fűződő viszonyáról Csepelyi Adri vall.

Mi ez a felhajtás Meghan és Harry interjúja körül? Avagy a kis hableány visszakapta a hangját

Kult – 2021.03.12. – WMN

Mi van ebben a sztoriban a szaftos udvari pletykákon túl? Mentális betegségek, rasszizmus és egy elavult rendszer. Körösi Ivett elemzéséből az is jobban átlátja, miért fontos a hercegi pár interjúja körüli hajcihő, akit hidegen hagy a bulvár.

„Mondd azt, hogy igaz volt minden, minden szó, amit elhittem” – Bódi László (Cipő) emlékére

Kult – 2021.03.11. – SzÉ

„A sztárokról egyébként is azt hisszük valamiért, hogy halhatatlanok. Hogy ővelük úgyse történhet semmi, mert túlélnek mindent, aki ilyen zenéket ír, az meg pláne.” Szentesi Éva idézi fel Cipőhöz fűződő emlékeit:

A bárányok már 30 éve hallgatnak – De mi nem: lerántjuk a leplet a kultuszfilmről!

Kult – 2021.03.10. – FB

Hihetetlen, de igaz: 30 éves a film, aminek próbavetítése után néma, döbbent csönd ült a mozitermen, és bár jó pár kritikus fanyalgott, attól még világsiker lett, olyannyira, hogy még a korábbi, kevésbé sikerült első részt is újraforgatták, ezúttal csupa nagyágyúval. A bárányok három évtizede hallgatnak, hadd szóljon most értük a hangos taps, és íme, a kulisszatitkok:

Emberek a számok mögött – Életjelek a kórházból

Kult – 2021.03.10. – BA

„Nem tudom, hogy a bánatba hihetik azt, hogy ez olyan, mint az influenza, csak kicsit durvább?” – kérdezi kétségbeesve egy orvos abban az dokumentumfilmben, amely végigköveti, mi történik egy spanyol kórházban a koronavírus-járvány idején.

Képek, amelyek átvisznek egy másik dimenzióba – 5 fantasztikus, fiatal művész munkái

Kult – 2021.03.09. – SZL

„A vírushelyzet ingerszegény mindennapjaiban Sztefanu Marina műve úgy hatott az elmémre, mintha egy délibábot látnék a sivatagban. A csillogó lufik, papír pálmafák, az ezüstös tópart szerencsére nem délibáb volt, hanem egy igazi dzsungelinstalláció a hatalmas, fehér galériában.” Titeket mely művészek alkotásai töltenek fel a mostani helyzetben? Elsősorban képekre gondolunk, de ha úgy tetszik, zenét is ér írni!

„Te szent múzsa, irgalmazz, milyen ócska rímhalmaz” – Száz éve született Romhányi József

Kult – 2021.03.08. – BG

Mézgáék, Doktor Bubó, Frédi és Béni, Mekk mester… A gyerekkorunk nem lett volna ugyanaz Romhányi nélkül. És így a felnőttkorunk sem.

Tóth Krisztina: Tetovált napkorong – Mese embereknek

Kult – 2021.03.07. – TK

Mese Rubóról, a sötét bőrű fiúról, aki napkorongot tetováltatott magára, és semmi mást nem akart, csak kenyeret sütni az embereknek. Olvassatok Tóth Krisztinát!

< 4 5 6 7 8 9 10 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast