Kult
Kult

Az volt a fontos, hogy boldog legyen! – Interjú Récsey Antóniával, Bálint gazda özvegyével

Kult – 2021.08.16. – INK

„Egy tanító volt, igazi példakép. Arra tanított, hogy állni kell a viharokat, becsülettel, amit a sors kiró, azt ki kell bírni. És ezt én is így gondolom. Csinálni kell, még akkor is, ha este a párnámba sírok.”

A milliódolláros hableány – Esther Williams, Hollywood legnagyobb úszósztárja

Kult – 2021.08.15. – CSA

Az úszóbajnokból lett színésznő, aki nem csupán üzletasszonyként állta meg a helyét, de úszott Jerry egérrel egy rajzfilben, több száz hadihajót is megjárt arany fürdőruhájában. Igaz, nem egészen úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk.

„Ahogy öregszem, egyre jobban hozzáférek a valódi érzéseimhez” – 49 éves lett Ben Affleck

Kult – 2021.08.15. – GyD

Az Armageddon-időket maga mögött hagyta, de helyette sokkal jobb dolgokat talált. Isten éltesse Hollywood legboldogabb alkotóját – legalábbis reméljük, hogy hosszú idő után ez most tényleg egy boldog szülinap neki.

„Bárcsak tudnád, milyen boldoggá tettél, drágám, azzal, hogy hozzám jössz és örökre az enyém leszel” – Szerelmes levél, ázotthaj-szagú pezsgő és antik számítógép: hajóroncsok legizgalmasabb kincsei

Kult – 2021.08.14. – KAd

Az asszony 77 éven át várta vissza katona kedvesét Indiából, nem tudta, hogy meghalt-e, vagy csak elfeledte őt. Egy hajóroncsban talált levélből aztán 99 évesen megtudta az igazságot:

„Mindig is a képek megszállottja voltam” – Wim Wenders 76 éves

Kult – 2021.08.14. – BG

Ti hány Wenders-filmet láttatok? Ha még egyet sem, akkor mindenképpen pótoljátok! Kedvcsinálónak pedig olvassátok el Both Gabi írását, aki személyesen is összefutott a rendezővel!

„Az örökölt fájdalom beszél belőlünk” – Hogyan nyomoz egy családtörténetitrauma-kutató?

Kult – 2021.08.14. – KAd

„A bennem lévő indulatok gyökerét keresve jutottam el az anyai ágon a trauma eredő pontjáig, amikor felrajzoltam a genogramot, és szépen mutatta, mindenki mindenkivel erősen indulatos volt, egészen a dédapámig visszavezethetően. Aztán az első világháborús veszteséglistákban döbbentem fedeztem fel egy megsemmisült családot, amiről a dédapám hallgatott. Ilyen a trauma természete: a beszédközpontot blokkolja. Így a trauma nem válik történetté, képek formájában tör be időről időre a tudatba – ezért elviselhetetlen a PTSD.”

Egyszer minden lánynak ki kell lépnie az elnyomó apa árnyékából – Nézzétek meg a Respectet!

Kult – 2021.08.13. – GyD

„Hány ilyen sztorit ismerünk a művész- és sportvilágból! Menedzser apákat, edző apákat, akik felemelik és egyben szigorú korlátok közé szorítják a gyerekeiket – nem csak lányokat.” Aretha Franklin élete és pályája sok tanulsággal szolgál, ha kicsit sokáig tart is végig nézni.

Nincs itt semmiféle apokalipszis! – Ma 5135 éve vette kezdetét a maja időszámítás

Kult – 2021.08.11. – KC

Vagy kilenc éve foglalkoztat a kérdés, hogy honnan is eredt az a városi legenda, miszerint 2012. december 21-én bekövetkezik a világvége. Utánajártunk.

< 4 5 6 7 8 9 10 >