Kult
Kult

Dórika evangéliuma – Egy várandósság, egy temetés (Novella)

Kult – 2020.12.23. – WMN

„Másoknak belül ketyeg a biológiai órájuk, nekem a testemen kívül. Anyámban.”

Saját mentális börtönünkből senki más nem szabadíthat fel minket, csak mi magunk – Elolvastuk az Auschwitz-túlélő Edith Eva Eger új könyvét

Kult – 2020.12.22. – FR

Dr. Edith Eva Eger legújabb kötete, Az ajándék – 12 életmentő lecke mélyen emberi, felkavaró és inspiráló szembesítés azzal, hogyan vagyunk képesek saját magunkat börtönbe zárni gondolatokkal, tettekkel – és miért fontos, hogy végre felszabadítsuk önmagunkat.

„Mert az angyal a részletekben lakik” – Petri György születésnapjára

Kult – 2020.12.22. – KAd

77 éve született Petri György, költő, aki sajnos már 20 éve nincs közöttünk. Kurucz Adri felidézi alakját, izgalmas életútját, és ünneplésképpen mellé tesz tíz versrészletet a kedvenceiből.

Majdnem a startnál befuccsolt a családi mozi, ami nélkül nincs karácsony – Dolgok, amiket fogadjunk, hogy nem tudtál a Reszkessetek, betörőkről!

Kult – 2020.12.21. – FB

Olvasd el ezt a cikket, aztán nézd újra a filmet – ezúttal a díszlettervező szemével! (Vagy ne nézd újra, ha már most a füleden jön ki. De attól a cikk még érdekes.)

„Tömérdek bizonyítékom van arra, hogy a világ mindenáron boldoggá akar tenni” – Matthew McConaughey önéletrajzot írt, mi pedig vevők voltunk rá

Kult – 2020.12.19. – SzÉ

„Személy szerint élveztem, hogy kilencvenpercnyi romantikus menekülést nyújtok az embereknek a stresszes életükből, amikor nem kell gondolkodniuk semmin, csak nézni, ahogyan a fiú hajtja a lányt, elesik, aztán felkel és végül megkapja. Átvettem a stafétabotot Hugh Granttől, és futásnak eredtem vele.” Szentesi elolvasta a memoárt, és igencsak meglepte:

Szentesi Éva: Kezemen maradt az aranyfesték – Ikonom születésnapjára

Kult – 2020.12.18. – SzÉ

Ilyen az, amikor gyerekkori rajongásod sokáig kitart (de azért nem örökre szól).

Egy lépés előre, kettő hátra, és ez így megy 116 éve – A Feministák Egyesületének harca

Kult – 2020.12.18. – WMN

A feminizmus már a XX. század elején is jelen volt hazánkban. Történész szerzőnk fantasztikus nőkről mesél nekünk, akiknek ma is rengeteget köszönhetünk:

A csődör, aki nő, a szöszke világsztár az erdőben, az öntörvényű dalszerző és a leboomerezett díva – Kiket hallgattunk 2020-ban és miért?

Kult – 2020.12.17. – CSA

Csepelyi Adri felidézi kedvenc zenei pillanatait 2020-ból. Melyek voltak a tieitek?

< 3 4 5 6 7 8 9 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast