Kult
Kult

Meztelen férfitestek nélkül még a nőket sem érdekli a feminizmus – Megnéztük a Minx című sorozatot

Kult – 2022.05.02. – MZS

Egyre több a vita a női egyenjogúság és a pornóipar kapcsolata körül, de hogyan változna a helyzet, ha egy magasztosabb cél érdekében szexualizáljuk az emberi testet?

Így ragadunk bele kelepcékbe, amiket mi magunk építettünk: Elolvastuk a Nincs Hold, ha nem nézed című regényt

Kult – 2022.04.30. – KAd

Két szenvedély, egy történet, mondja Havas Juli első regényének alcíme, és rögtön érthetővé válik a dolog, ha tudjuk: a főhős, akárcsak szerzőnk, orvos.

„Mindenki olyan lehetett mellette, amilyen valójában” – 30 éve halt meg Déri János

Kult – 2022.04.29. – GyD

„Elgondolkodtató, hogy miért emlékeznek rá még ma is olyan sokan. Szerintem azért, mert olyan szuggesztív egyéniség volt, emellett iszonyúan tehetséges, és semmi sallang nem volt rajta. Mindenhez hozzá tudott szólni, mert zseniálisan forgott az agya – nem volt olyan téma vagy beszélgetés, amiből rosszul jött volna ki. Mindemellett jó humora is volt. Ez az, ami nagyon átjött a képernyőn, és ami egyedülállóvá tette. Manapság már nem ismerünk ilyet a képernyőn – de hát a televíziózás nagyon megváltozott azóta –, de a maga korában sem volt még egy ilyen” – így emlékszik a lánya Déri Jánosra.

Kimenő Radival: Itt a gyógyír a borongós tavaszi napokra

Kult – 2022.04.28. – FR

Ha nem tudod, mit kezdj magaddal az esős napokon, mutatjuk, hová érdemes menni!

„Énekelj, és elmúlik!” – Interjú Ramón Vargas mexikói operaénekessel

Kult – 2022.04.28. – CSA

Hogy miért szeret annyira a világhírű mexikói tenorral interjúzni Csepelyi Adri? Olvassátok el a legújabb beszélgetésüket, és rögtön megértitek!

„Margita élt, szült, sírt, írt és akart” – Vészi Margit művésze(te)kben gazdag élete

Kult – 2022.04.27. – KAd

Adynak múzsája volt, Molnár Ferencnek felesége, Puccini pedig üldözte a szerelmével: a 137 éve született Vészi Margitról írt Kurucz Adrienn:

A holokausztemlékezésnek pont így van értelme – Megnéztük a Hol van Anne Frank? című filmet

Kult – 2022.04.27. – GyD

Ez a film jóval több, mintha pusztán a világhírű naplót, a zsidóüldözés egyik legfontosabb kordokumentumát filmre vitték volna. Anne Frank története most a mai fiatalokhoz – és a mai fiatalokról – szól.

„Nem azt kívánom, hogy a nőknek hatalmuk legyen a férfiak felett; csupán azt, hogy legyen hatalmuk önmaguk felett” – 263 éve született Mary Wollstonecraft, a feminizmus anyja

Kult – 2022.04.27. – MZS

Mary Wollstonecraft oly korban élt e Földön, mikor a nőket képtelennek tartották még az intelligens gondolkodásra is. Az írónő gondolatai, tettei nagyon merészek voltak, élete kalandos: nagy szellemi örökséget és sok kérdést hagyott maga után.

< 3 4 5 6 7 8 9 >