Kult
Kult

Kimenő Radival: Ha csak egyetlen nap a nyár – töltsd a Művészetek Völgyében

Kult – 2024.07.04. – FR

A nyár kétségkívül a fesztiválok ideje. A Művészetek Völgyében pedig minden évben bakancslistás élmények várnak rád. Filákovity Radojka az idei fesztiválprogramból ajánl izgalmas koncerteket, előadásokat.

Aki miatt a csapból is eszpresszó folyik: Sabrina Carpenter

Kult – 2024.07.03. – CSA

Ki ez a szőke lány, és hogy lehet, hogy hirtelen mindenki az ő dalait dúdolja? A díva-skálán Sabrina Carpenter valahol Miley Cyrus és Taylor Swift között helyezkedik el. És most övé a nyár a slágere. Meg lehet, hogy a jövő nyáré is.

Amikor a kapák tényleg mesélni tudnak – A várdai művész története, aki irtókapákból készít szobrokat

Kult – 2024.07.03. – SzHA

Az ötszáz fős Várdán élő Tóth György saját maga álmodta meg a technikát, amely során régi használati tárgyak, illetve később kifejezetten irtókapák segítségével ragadott meg kimerevített pillanatokat, vagy épp mesélt el egy képpé sűrítve akár egész életeket magában foglaló történeteket.

Léa Seydoux: A világon az egyetlen színész, aki kétszer lehetett Bond-lány

Kult – 2024.07.02. – KZs

Az egyik legkeresettebb francia színésznő, Léa Seydoux, nemrég ünnepelte 39. születésnapját – Kis Zsuzsi eleveníti fel leghíresebb szerepeit.

„Életem a nőkkel: mint egy telefonkönyv vagy előjegyzési naptár” – 20 éve halt meg Marlon Brando

Kult – 2024.07.01. – LF

Épp húsz éve halt meg Marlon Brando, és idén volt a születési centenáriuma is: az utókor máig lenyűgözötten, de azért némi feszélyezettség közepette hódol a XX. század egyik legnagyobb filmszínésze előtt. László Ferenc írása.

Tébolydában halt meg kegyetlen körülmények között Semmelweis, az anyák megmentője – hogy történhetett ez?

Kult – 2024.07.01. – MLM

A múlt évben bemutatott Semmelweis-film zárókockái, ahogy Ignác szerelmével Pest felé hajózik, reménytelenül romantikusak, annak ellenére, hogy az alkotók a dunai habok képére rávetítették a szöveget, ami jelezte: Semmelweis élete valójában minden volt, csak nem diadalmenet.

„Igazából fel sem fogom, hogy egy dalunk ennyire él magától” – tízéves a Margaret Island

Kult – 2024.06.30. – CSA

Tízéves a Margaret Island. Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapítókkal beszélgettünk dalszerzésről, érésről, változásról és arról, mit vinnének magukkal újabb tíz évvel későbbre.

Callastól Billie Eilishig – Dívák & Ikonok a Magyar Zene Házában

Kult – 2024.06.30. – CSA

Mitől lesz valaki díva? Mit jelentett ez a cím a XIX. században – és mit jelent ma? Vannak árnyoldalai is? Milyen hatásuk van társadalmilag a díváknak? Callas, Judy Garland, Marilyn Monroe, Cher és sok magyar díva Senától Cserháti Zsuzsáig a Magyar Zene Háza Dívák & Ikonok kiállításán.

< 1 2 3 4 5 6 7 >