Kult
Kult

„Legszívesebben ketrecbe zártam volna, és lenyeltem volna a kulcsot” – Leonard Cohen és Marianne Ihlen pusztító és elpusztíthatatlan szerelme

Kult – 2021.11.07. – KAd

Leonard Cohen és Marianne Ihlen. Öt évvel ezelőtt haltak meg mind a ketten, pár hónap különbséggel. Több mint fél évszázadon át szerették egymást, de ez sem egy rózsaszínű vattacukor-történet:

Tóth Krisztina: A szarka tolla – Mese embereknek

Kult – 2021.11.07. – TK

Kislány, macska, élet, elmúlás. Csodás mesét írt novemberre nekünk Tóth Krisztina.

Fiala Borcsa: Két titkos nap (novella)

Kult – 2021.11.06. – FB

Lili csak még egyszer, utoljára szerette volna azt a torokszorító, bizsergető, forró érzést átélni, amiről azt hitte, már soha többé nem lehet az övé.

Gyötrelem, szépség és jégkék tekintetek – Megnéztük a Modigliani-kiállítást Bécsben

Kult – 2021.11.05. – CSA

Amilyen csodálatosak a nőalakjai, Modigliani olyan csúnyán bánt a hús-vér nőkkel az életben. Közben pedig ő maga is szenvedett gyerekkorától fogva. Csepelyi Adri kiállítást ajánl!

A világot talán megóvták, de ellopták a show-t: Az Örökkévalók elnyomják a megmenteni vágyott emberiséget

Kult – 2021.11.04. – BA

Szerzőnk szerint az Örökkévalók a kihagyott ziccerek mozijaként kerül majd be a köztudatba… Egyetértesz? Vagy neked bejött?

„Szerelem, szex és farokápolás a nagy compó nyomában” – Öt könyv, amit olvasva metálvillába hajlik a kezed

Kult – 2021.11.03. – CSA

Szerintünk egyetlen szavát se hidd el dr. Ozzynak, de azért nem árt elolvasnod, mennyi baromságot képes összehordani. De ebben a válogatásban akkor is találsz számodra ideális könyvet, ha valami komolyabbra vágysz!

Imádott mellékszereplőink, akik nélkül nem lennének ugyanazok a sorozataink

Kult – 2021.11.02. – CSA

Janice, Forgószél Marilyn, Polly Gray, a 212-es játékos, Leonard anyukája… A legtöbb név hallatán máris előttünk van az arc is, ugye? Vagy épp egy gesztus, egy mondás, hanghordozás… Kik a ti kedvenceitek?

Ha most élne, ő volna a legnagyobb divatinfluenszer – Marie Antoinette

Kult – 2021.11.02. – SzÉ

266 éve született Marie Antoinette, de még mindig befolyásolja a divatipart. Olvassátok újra Szentesi Évi írását az ikonikus francia királynéról.

< 1 2 3 4 5 6 7 >