Kult
Kult

A performance-er feketedoboza, azaz: hogyan tanuljunk az ezer évvel ezelőtt élt apácáktól?

Kult – 2021.01.03. – kn

Felébresztheti-e bennünk az azonnali változtatás igényét egy nyersen szókimondó előadás?

Kolozsi László: A tenger titka – Egy sárkánykészítő emlékére

Kult – 2021.01.02. – KL

„A tengert nézni: terápia. A tenger látványa lehetetlenné teszi, hogy kicsinyesek legyünk, hogy mindennapi, csip-csup gondok elvonják a figyelmünket a nagy egésztől, az életünktől. Attól a felismeréstől, hogy élni jó.” Ha csak képzeletben is, de utazzunk most a tengerhez!

Helló, kudarc! – Mit tanítanak nekünk a kudarcról a mesehősök?

Kult – 2021.01.02. – BM

Sikerlista helyett írjunk kudarclistát! Elvégre abból tudunk a legtöbbet tanulni, és a népmesék hősei is mindig újra próbálkoznak a botlásaik után. A tanulságok levonása után pedig jöhet egy sokkal sikeresebb év!

„Igazán vágyni csak az elérhetetlenekre tudunk” – André Aciman 70 éves

Kult – 2021.01.02. – KAd

„A legtöbben jobb híján úgy élnek, mintha két életük lenne, egyik a vázlat, másik a kész mű, a kettő közt megannyi variációval. Pedig csak egy van, és a szíved hamarabb kopik el, mint gondolnád, ami pedig a testedet illeti, egyszer csak eljön az idő, amikor mások már ránézni sem akarnak, nemhogy még a közelébe is jöjjenek.” André Aciman gondolatai ezek, olvassatok róla itt:

Ez a nyolc sorozat volt a legjobb (szerintünk) 2020-ban!

Kult – 2021.01.01. – SzÉ

Szubjektív lista a 2020-as év legjobb sorozataiból. Lehet folytatni kommentben, de szigorúan csak azután, hogy elolvastad a cikket.

Dolák-Saly Róbert: Újjászületéseim

Kult – 2020.12.31. – WMN

„Egyszer meg a közönség lábai elé pottyantam »Vasmacsóként«, de mindenki azt hitte, hogy ez is a műsor része, tapsoltak. Kevés olyan műfaj van, amelynek mellékhatásaként röhögve néznék végig, hogy nyakát töri az ember.” Dolák-Saly Róbert elmeséli, hogyan tanulta meg, hogy rossz látási viszonyok között nem szabad félrelépni:

Gyárfás Dorka: Én akkor is a mozira szavazok! – Kedvenc filmjeim 2020-ban

Kult – 2020.12.30. –

Hiába tartottak zárva a mozik az év több mint felében, és hiába maradtak el tucatjával a 2020-ra szánt bemutatók, mégis találtunk fontos értéket az idei felhozatalban. Ezeket a filmeket volt érdemes látni az idén – Dorka szerint:

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast