Kult
Kult

A fiatalság nem egyenlő a könnyű, gondtalan élettel – Megnéztük a Dívák című dokumentumfilmet

Kult – 2021.11.02. – KC

Ne gondoljuk, hogy csak azért, mert valaki huszonéves, nem élhet meg valós és mély fájdalmat. Hogy őt nem érhették még negatív hatások. Hogy ő még nem tudja, mi a nagybetűs élet. Dehogyisnem.

„Mindenki megjárja a maga poklát, és mindenkinek a sajátja a legmelegebb” – Interjú Hernádi Judittal és Tarján Zsófival

Kult – 2021.10.31. – GyD

„Amikor megszültem Zsófit, és a barátnőimnek is gyerekei lettek, mi nem tudtuk, mire szüljük őket, és hogy ennyire nehéz lesz. Ez csak akkor derült ki, amikor elkezdtek nőni és kiskamaszok lettek. Akkor derült rá fény, mennyi problémát hordoz magában, hogy ők a mi gyerekeink.” Egy színésznő és a lánya, akik felvállalják: nehéz éveken vannak túl, de korántsem a konfliktusaik végén. Könyvet írtak arról, hogyan boldogultak a nehézségeikkel és a különbözőségükkel, hátha ezzel másoknak is tudnak segíteni.

Ez még mindig ugyanaz a játszma – Ezért nem lehet az Elk*rtukról érdemben beszélni

Kult – 2021.10.30. – GyD

„Megint ott tartunk, hogy mindenki csak a saját közönségéhez szól, és a másikban ellenséget lát. Megint csak az árkot ássuk. Amiről már sokszor megállapítottuk: kizárólag a politikusok érdeke, a mi életünkben ez csak elviselhetetlen nyomás, stressz és korlát. Helyben vagyunk” – Gyárfás Dorka az Elk*rtuk című film kapcsán írta meg gondolatait. Olvassátok el a cikket:

„A te temetéseden is viccelődni fogok” – Unortodox erdélyi kalandok Nyáry Krisztiánnal és Lucával

Kult – 2021.10.30. – TF

Egy sok szempontból különleges apa-lánya páros, egy szokatlan utazási műsor, egy országrész, amiről mindenki tud legalább három sztereotípiát, és rengeteg egyáltalán nem sztereotip kaland. Sorozatajánló.

Az ember, aki beúszott Amerikába, és New York „hercege” lett – Pulitzer József hihetetlen élete

Kult – 2021.10.29. – INK

Pontosság, pontosság, és mindig pontosság – ez volt a jelmondata az egyik leghíresebb magyarnak, akinek elképesztő életútja tele van izgalmas fordulatokkal. Még maga sem tudott volna érdekesebb történetet papírra vetni…

Megjárta a mennyet és a poklot is, de már nem kísértik démonok – 50 éves lett Winona Ryder

Kult – 2021.10.29. – KC

Winona Ryder a világ kedvence volt a '90-es években, aztán a hírhedt bolti lopás után sokan végleg leírták. Nem kellett volna.

Hogy mi a baj az álmodozással? Hát az, hogy lassan átveszi az irányítást az életed felett – Mi már láttuk az Utolsó éjszaka a Sohóbant

Kult – 2021.10.28. – GyD

Egy imádnivaló felnövekedés-történet, ami egy váratlan fordulattal horrorba csap át…

„Ennyi nehézséget csak sok szépséggel lehet túlélni” – Kollár-Klemencz László sváb családja életéről írt regényt

Kult – 2021.10.28. – MD

Dédapja testvére alapította az újhartyáni rézfúvós zenekart, az Öreg Bandát. Az azonos című könyvben a zene szépirodalommá, a szépirodalom zenévé válik. Mindenkinek ajánljuk, elmondjuk, miért.

< 2 3 4 5 6 7 8 >