Kult
Kult

Világok épülnek fel és válnak semmivé – Így készül egy magyar kosztümös film látványvilága

Kult – 2020.12.28. – GyD

Ha szeretnél visszarepülni a hatvanas évekbe, de annak is egy glamúrosabb változatába, megmutatjuk, hogyan teremthető meg az illúziója…

George Clooney mégsem hozza le nekünk a csillagot az égből

Kult – 2020.12.28. – BA

A Netflix ünnepi szenzációja sajnos nem váltotta be a reményeinket, hiába növesztett hozzá olyan szép, tekintélyes szakállt George Clooney…

„A meló segít, nem a népszerűség. Az szart se ér a próbán.” – Mucsi Zoltán és Bérczes László beszélgetőkönyvéről

Kult – 2020.12.27. – BG

Az alapvetően rendkívül szemérmes színész, Mucsi Zoltán kivételes önvallomása levette Both Gabit a lábáról. Olyannyira, hogy állítja: mindenki megérdemelne így az év végére némi „Mucsit”. Könyvajánló.

Hétköznapi katarzis – Így adtak vissza az online színházi közvetítések egy darabot az életemből

Kult – 2020.12.27. – TÉZS

„Anya, nagyon szeretem Halász Juditot.” – Bele sem gondolunk, mekkora ereje van egy ilyen mondatnak egy kislány szájából, aki nem Magyarországon nő fel. Trembácz Éva Zsuzsanna elmondja, mit jelentenek a külföldön (és a fővárostól távol) élőknek az online közvetítések.

10+8 várva várt film, melyeket nem láthattunk idén – de jövőre még láthatunk!

Kult – 2020.12.27. – BA

A nagy kérdés: túlélik-e a mozik az idei ínséges évet, illetve hányan lesznek, akik hosszú távon a képernyőt választják a széles vászon helyett?

„Ez nem lehet a vége semminek” – Interjú a Quimby billentyűsével, Balanyi Szilárddal

Kult – 2020.12.27. – GyD

„Én csodálkoztam magamon a legjobban, hogy mekkora ívet jártam be ebben az évben. Lebuktam a mélységbe, és a fenekén elrúgtam magam a víz felszíne felé. Most már csak felfelé vagyok hajlandó tartani” – mondja Balanyi Szilárd, aki a Quimby billentyűseként még az átlagosnál is nehezebb évet zár, mert őket még csak nem is kizárólag a járvány sújtotta.

„Csak egy traumatizált srác voltam” – Ismerd meg Jon Henrik Fjällgren számi művészt és réntenyésztőt

Kult – 2020.12.26. – MMK

Egy ember, aki úgy érzi: sehová sem tartozik igazán. Nagyon mélyről jött, nagyon magasra jutott – és közben rendesen megküzdött a démonaival. Bemutatjuk Jon Henrik Fjällgren számi énekest, aki egyébként kolumbiai… Mezei M. Katalin portréja.

Két évvel tovább él, aki naponta fél órán át könyvet olvas – Nem mi mondjuk: a tudomány

Kult – 2020.12.26. – BS

Egyszerűen nincs olyan életkor, amikor az olvasás ne az egyik leghasznosabb emberi tevékenység lenne. Baló Sára írásából kiderül, mi mindent köszönhetsz az írott szónak:

< 2 3 4 5 6 7 8 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast