Kult
Kult

„Mama, én imádok múzeumban mászkálni” – Teszteltük a Képtelen képrablás című könyv és kiállítás élményét

Kult – 2022.09.17. – TF

14 festmény + 1 könyv = hosszan tartó képzőművészeti élmény elsősorban gyerekeknek, de kalandos kedvű felnőtteknek is. Tóth Flóra ajánlja:

Királyok a házban: öt remek film a brit uralkodócsaládról, ha unod már A koronát

Kult – 2022.09.17. – MZS

Az egész világot lesújtotta II. Erzsébet királynő halála, a kezdeti gyász azonban hamarosan átadta helyét a nosztalgiának. Ha a hétvégét ennek jegyében a királyi családdal töltenétek, Mózes Zsófi ezeket a filmeket ajánlja:

Kimenő Radival: A hedonizmus oltára mindenkié – Csak rajtad áll, mivel áldozol előtte

Kult – 2022.09.15. – FR

Könnyen megvalósítható, ám annál élvezetesebb programokat hoztunk.

„Valami különösen szörnyű dolgot kellett tennem ahhoz, hogy végre felébredjek” – 45 éves lett Tom Hardy

Kult – 2022.09.15. – KC

„2003-ig nem kért segítséget, ekkor azonban összeesett a londoni Old Compton Streeten, és miután a saját vérében és hányásában feküdt, világossá vált számára, hogy ha életben akar maradni, muszáj változtatnia az életén.” Egy igazi harcos története következik:

„Te jó ég, sz*pok a pénzért! És lehánytam a vendéget” – A Védelem alatt című film prostitúcióból szabadult nők talpra állását mutatja be

Kult – 2022.09.14. – GyD

Gyárfás Dorka szerint ezt a filmet mindenkinek látnia kell. „Hogy megbecsüljük azokat, akik azért dolgoznak, hogy ennek a társadalomnak a legelesettebb, legkihasználtabb tagjait visszavezessék egy emberhez méltó életbe, amiben a gyerekeik egészségben, szeretetben nőhetnek fel – ha küzdelmekkel együtt is.”

Holtában is hű maradt lázadó önmagához – Tisztelgés a tegnap elhunyt Jean-Luc Godard előtt

Kult – 2022.09.14. – KL

Örök lázadó volt, fittyet hányt az elvárásokra, a konvenciókra. Halála tudatos döntés volt, és előtte azt is megtiltotta, hogy nyilvános, ünnepélyes temetést rendezzenek neki. A filmművészet egyik legnagyobb hatású alkotójáról Kolozsi László mesél nekünk:

< 2 3 4 5 6 7 8 >