Kult
Kult

„Ha kínvallatásnak vetnek alá egy embert, biztos, hogy előbb-utóbb beismer mindent” – Boszorkányperek Magyarországon

Kult – 2022.09.28. – MZS

Magyarország legkegyetlenebb boszorkányperében tizenkét embert ítéltek máglya általi halálra, a kivégzés színhelye pedig még ma is a Boszorkánysziget nevet viseli.

„A kétségbeesést nem lehet felejteni, az emlékeidet magaddal cipeled, ha meg is tudtál bocsátani” – „Kiskabos” László születésnapjára

Kult – 2022.09.28. – KAd

Harminckilósan, tífuszosan jött haza a koncentrációs táborból. Apja meghalt, a családja nagy része szintén. Anyja és testvérei emigráltak a háború után, mert a házukat is elvették tőlük. Nem a nulláról, hanem úgy mínusz ezerről kezdte újra az életét. És lett az egyik legnagyobb nevettető Magyarországon, miközben igyekezett féken tartani a démonjait.

Malala Juszufzai betört a szórakoztatóiparba, producer lett – Így folytatja tovább az aktivizmust

Kult – 2022.09.28. – GyD

Ezentúl filmeken és sorozatokon keresztül szeretné formálni az emberek gondolkodását.

„Lia elhagyta a gyerekeit, hogy színésznő lehessen, és ezt sosem bocsátották meg neki – és ő sem magának” – Találkozás a magyar származású filmsztár, Putty Lia dédunokájával

Kult – 2022.09.27. – KAd

„Lya, a démon” – Még halála után is ilyen címmel írtak róla a korabeli lapok. Pedig gyűlölte a férfifaló végzet asszonya szerepet, amit ráosztottak filmen és életben egyaránt. Egy rendkívül tehetséges, nagyon szomorú asszony volt valójában Putty Lia. A Kanadában élő dédunokája mesélt Kurucz Adrienn-nek róla.

Éveken át viselni a nyuszijelmezt is kevés volt az örökséghez – Hugh Hefner végrendeletéből nem hiányoztak a meglepő fordulatok

Kult – 2022.09.27. – MZS

Öt évvel ezelőtt hunyt el a Playboy-mogul, Hugh Hefner, aki még halálában is meglepetést okozott a hozzá közel állóknak.

Nemcsak a környezetvédelem, de a szabad szex mellett is kiáll A nagy kékség egykori sztárja, Jean-Marc Barr

Kult – 2022.09.27. – KZs

Születésnapi portré, azaz nyolc izgalmas érdekesség a ma 62 éves Jean-Marc Barr-ról, aki A nagy kékséggel rabolta el a szívünket:

Képes-e bármi kitölteni a szülői ölelés helyét? – Erre keres válaszokat debütáló verseskötetében Lana Del Rey

Kult – 2022.09.25. – MD

„Lana Del Rey univerzuma egyszerre sötét és fénylő, magányos és túlzsúfolt, szabad és függő. Egy olyan tér, amelyben folyamatosan sodródsz: hol mások bűvkörébe kerülsz, hol a hírnévtől szállsz el, vagy legszívesebben alkohollal bódítanád el magad” – a Violet a fűben hátrahajol című könyvet Milanovich Domi ajánlja.

„Beleőszülök, traumatizálódom, és belehalok – de ha nem csinálhatnám, akkor boldogtalan lennék” – A Magasságok és mélységek rendezőjével, Csoma Sándorral beszélgettünk

Kult – 2022.09.25. – GyD

Erőss Zsolt haláláról mindenkinek volt véleménye, és sokan képzelték el azt is, hogy milyen lehet a hátramaradt családjának. Az Elviszlek magammal e heti epizódjában láthattátok egykori feleségét, Sterczer Hildát, most pedig azzal a fiatal filmrendezővel, Csoma Sándorral beszélgettünk, aki filmet készített a történetükből. Nem is akármilyet! A Magasságok és mélységek az év egyik legszebb alkotása.

< 1 2 3 4 5 6 7 >