Kult
Kult

„Bármennyit is hazudozunk a külvilágnak, az önáltatásban verhetetlenek vagyunk” – Kurucz Adrienn: A nő, aki nem tud parancsolni a kezének című kötetét ajánlja Both Gabi

Kult – 2021.12.07. – BG

„Sokat éltem már, sok vacak kapcsolatban tört a szívem apró darabokra, sok ócska megcsalást láttam, de most valamit megértettem” – írta Both Gabi a könyv elolvasása után.

„Szíved, hallom, eltörött, vége hát” – Búcsú Kóbor Jánostól

Kult – 2021.12.06. – CSA

„Áll egy fehér inges alak a lombjuk vesztett rózsafák között a kietlen pusztaságban, átöleli a tiszta fény (tényleg így láttam a tévében is: hogy kivilágosodott körülötte a levegő), és közben hull, csak hull le rá az ezüst eső.” Csepelyi Adrienn emlékezik Kóbor Jánosra.

Ha eddig csak odavoltál érte, most leszel igazán fülig szerelmes belé – Elolvastuk Ethan Hawke új regényét

Kult – 2021.12.06. – GyD

Igenis van olyan híresség, akiben nem lehet csalódni: Ethan Hawke. És a tehetsége minden műfajban ugyanúgy ragyog – olvassátok el a legújabb regényét! – mondja Gyárfás Dorka, aki odavan érte:

Tóth Krisztina: A legfinomabb répatorta – Mese embereknek

Kult – 2021.12.05. – TK

Észrevétlenül kúszik be a gyerekeink fejébe a hit, hogy a vékony szép, a duci csúnya. De mit tehet egy anyuka, aki épp a lánya tizenegyedik születésnapjára készül… és a gyerek bejelenti, hogy nem akar enni a saját tortájából. Tóth Krisztina író, költő Mese embereknek sorozata ezzel a történettel zárul (egyelőre).

Kurucz Adrienn: Ha rossz az időzítés (novella)

Kult – 2021.12.04. – KAd

„A szerelem minden akadályt legyőz, mondják, csak hát a szüntelen erőlködésbe mégiscsak belepusztul lassan, ezt nem szokták hozzátenni. Elhal, nem meg-, ha egyáltalán világra jött, nem csak egy ötlet maradt, egy ábránd, egy mi lett volna, ha sóhaj a levegőben, mint amikor pár pillanatra bekapcsol a polcon az illatosítókészülék.”

„Hogy a rend még itt, a földi világban helyreálljon” – Erre tanít minket Andersen és az ő kis gyufaáruslánya

Kult – 2021.12.03. – BG

Andersen meséje a mának is üzen. Vajon hány és hány gyerek álmodik most is biztonságról, melegről és ételről? Itt vagytok, ugye? Halljátok a hangjukat?

< 1 2 3 4 5 6 7 >