Kult
Kult

Hat perc alatt lett világsztár ez a fiatal nő a Capitoliumnál! – Az Amanda Gorman-sztori

Kult – 2021.01.22. – NyL

„Egy kis híján polgárháborúig fajuló konfliktust követően hirdetett összetartozást és kollektív felelősségvállalást egy olyan országban, aminek talán még soha nem volt akkora szüksége egy nemzeti költőre, mint most.” És ez a nemzeti költő máris jelképpé vált: fiatal nő sárga kabátban a Capitoliumnál. Nyáry Luca méltatja Amanda Gormant, aki azt nyilatkozta: „2036-ban indulni fogok az Egyesült Államok elnöke címéért. Szóval írjátok be a Google-naptáratokba!”

A kilencgyerekes anya, aki viszolygott a terhességtől – Ezt rejtette Viktória királynő erkölcsös otthona

Kult – 2021.01.22. – FB

„A házasság nem szórakozás, hanem komoly cselekedet, ami rendszerint szomorú” – mondta Viktória brit királynő, aki pontosan 120 évvel ezelőtt halt meg.

Arcunkba tolva a béke (szükség is van rá) – A beiktatási ceremónián nem voltak véletlenek

Kult – 2021.01.21. – SzÉ

Jill Biden, Kamala Harris, Michelle Obama, Lady Gaga és J.Lo is üzentek a ruháikkal a tegnapi beiktatási ceremónián. Elmondjuk, mit.

„És ettől reszketett egész Róma!” – Gondolatok Plácido Domingo 80. születésnapján

Kult – 2021.01.21. –

„Azt szeretném, ha a való életben sem szurkolna senki a Scarpiáknak. Az operában olyan egyszerű és tiszta ez. Ha nem kellene eljutni a tőrdöfésig, mert a Scarpiák képesek volnának uralkodni magukon, és azzal foglalkozni, amiben oly csodálatosak.” Az utóbbi évek egyik legfontosabb kérdése, mit tegyünk egy nagy művész életművével, ha az emberről kiderül, hogy közel sem makulátlan.

„Úgy mászkálnak nyaktörő pallókon a Duna fölött, mintha ott születtek volna” – A legendás budapesti Kossuth-híd (igen, volt ilyen!) története

Kult – 2021.01.21. – MK

Egy híd, amely ma már csak elemeiben él tovább szerte az országban, pedig összeköt minket a saját történelmünkkel. És micsoda sztorija van!

Mit viselne ma Carrie Bradshaw és a többiek? – Nagy Szex és New York stílusnapló

Kult – 2021.01.19. – SzÉ

Hatalmasat változott a divat, amióta ők voltak a porondon. Most, hogy leporolják a sorozatot, ideje újragondolni a ruhatárukat is:

„Egy hordó bor íze egy pohár konyakban” – mondja róla monográfusa: Mészöly Miklós 100. születésnapjára

Kult – 2021.01.19. – BG

A Mészöly Miklós-centenárium alkalmából az életmű egyik legavatottabb szakértőjével beszélgettünk. A pálya legizgalmasabb kérdésein belül szóba került természetesen bonyolult, legendás szerelme Polcz Alaine-nel is, aki az elmúlt években olvasottabb szerző lett a férjénél (pedig ő nem is tartotta magát írónak). Olvassátok el!

Csak dalolt a szerelemről a nemzet pacsirtája, pedig háromszor is férjhez ment - Blaha Lujza története

Kult – 2021.01.18. – KAd

Ő volt az a színésznő, aki – túlzás nélkül – megtanította a budapestieket magyarul. Nem hiszed? Olvasd el Blaha Lujza regénybe illő történetét:

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast