Csiribí-csiribá, meg a csicseriborsó.
Megkóstolnád a csirke kormát?
Fiala Borcsa kedvenc helye a konyha, valószínűleg, ha rajta múlna, akkor minden ott zajlana, és az egész élet egy végtelen brunch lenne. Ez az álma most kicsit teljesült is, mert vadonatúj gasztrovlogjának forgatásán tényleg egész nap ott főzött, evett, ivott és persze beszélgetett. Első körben Ördög Nórával – nézzétek meg, mi lett belőle. Vigyázat, csíphet! Mármint az étel, természetesen.
Egyszerűen zongorázni lehetne a különbséget a bolti és a házilag gyúrt, kívül ropogós és fényes, belül pihepuha hotdog kifli között. Az utóbbinak ráadásul sütés közben mámorító illata is van.
Ha az ember megkíván egy adag székelykáposztát vagy tökfőzeléket Kínában, mondjuk, akkor nincs mese, ki kell valamit találni! Hiszen nem is annyira a gyomor, mint inkább a szív epedezik…
Lassan mondom: thai sütőtökös rákos leves.
Ha mindig is tudni akartad, mi a séfek, szakácsok és szenvedélyes kukták titkos gasztrobűne, és mi az, amit kicsi korukban ki nem állhattak…