A hét legelső napját mindenki utálja. Vagyis szinte mindenki. Hétfő reggelente a legpuhább az ágy, és azok az átkozott álommanók is ilyenkor szeretgetnek meg bennünket leginkább. Nem is tudom, kinek a fejéből pattant ki a hatefő kifejezés, de telitalálat és örök érvényű. A hatefő egy úgynevezett Hunglish szó (vagyis egy olyan kifejezés, amely magyar és angol szavakból tevődik össze). Az angol hate ige magyarul azt jelenti, hogy utálni. És úgy ejtjük, hogy „hét." Tehát hatefő, vagyis hétfő. Mondom, hogy telitalálat.

Igaz, ha nagyon őszinte akarok lenni, mostanában már nemcsak a hétfőket szeretem kevésbé, hanem az összes többi napot sem. Se kedden, se pénteken nem akaródzik felkelni, iskolába menni, tanulni meg pláne nem. Pedig tessék csak elképzelni, én még a tanulósabb fajtából vagyok, és az iskolát is egészen szeretem.  De ami sok, az sok. És ez a tanév nagyon az volt. Már majdnem nyár van, és a hátam közepére nem kívánom az év végi felméréseket. Csak aludni akarok, de rengeteget. Diákoknak jó hír: már csak két hét! A munkavállaló olvasóknak pedig üzenem, hogy az ötvenkettő hétfőből már túléltünk huszonkettőt. Hajrá, hajrá!

Ilyen és még ilyenebb gondolatok közepette találtam ki azt, hogy összegyűjtök néhány motiváló mondatot a hét zökkenőmentes elkezdéséhez. A képek csak illusztrációk. (De még milyenek…) Hátha segítenek. Nekem igen.

1. Tessék példát venni mindenki kedvenc dagi macskájáról! Ilyen pozitívan is lehet hozzáállni? Lehet hát.

2. „Holnap hétfő. Ez 544368974437983 embernek nem tetszik.” Na jó, azért ilyen sokan még nem vagyunk, hékás!

 3. „Ha a hétfőnek arca lenne, behúznék neki egyet.” Vagy kettőt. Vagy hármat.

4. „A legrövidebb horrortörténet: HÉTFŐ!” Buuuuuuuuu! (ez volt a szellemhangom.) Remélem, ti is megijedtetek.

5. Ahogy mondtam, motiváló képek összeválogatását terveztem. Szerintem sikerült. „Hétfő van! És találd ki, ki az, aki abszolút nem motivált. Nos, én lennék az.”

6. Na, de ne tessék szomorkodni! Zavarjuk össze a világot, és mosolyogjunk már hétfő reggel is! „Remélem, szép hétfőd van. Azért mindenesetre vidd el ezt a sütit…”

7. „Félre, hétfő! Ez kávénak való munka.” Azért nálam csak kakaónak, amit természetesen az ágyban szeretnék elfogyasztani.

8. Ha már kávé… „Nem hiszem, hogy létezik elég kávé vagy középső ujj ehhez a hétfőhöz.” Ilyet senkinek sem kívánok. De ha mégis összejöttek a dolgok, tekerj két képpel feljebb!

9. „Hétfő. Te. Rohadék.”

 

10. „Oké, hétfő. Csináljuk meg. Találkozzunk délben! Vagy még később?”

11. Ééééééés legvégül a személyes kedvencem. Csak, mert ezt a kislányt akár rólam is mintázhatták volna. Döbbenetes a hasonlóság közte és a nulladik órára felkelő énem között. „Oké, hétfő. Csináljuk meg!”

 

Szép hetet kívánok mindenkinek!

Deli Csenge

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Unsplash/tj-kolesnik