Amikor rájössz, hogy a kicsik is nagyok már

„Amikor kétezressel kezdődő születési dátumokkal találkozom, és tudom, hogy az illető már simán intézheti az ügyeit, mert nagykorú.” (Réka)

„Nekem még azt is nehéz volt feldolgozni, hogy a '90-es években születettek már mind nagykorúak.” (Katalin)

„Először akkor lepődtem meg, hogy mennyire elszálltak az évek, amikor az a kislány, akit a nyolcadikos bolondballagásomon kimázoltam az oviban, szembejött velem az utcán, a pasijával kézen fogva” (Zsófia)

„Akit kisdobosnak avattam anno, már nagymama! Na, ez már öregség!” (Ibolya)

„A gyakornok a munkahelyünkön életében nem hallott a Budapest Parádéról, pedig pesti.” (József)

„Van az utcánkban egy lerobbant, réges-régen (konkrétan évtizedek óta) üresen álló üzlethelyiség. Gyerekkoromban valami kocsma működött ott, körülbelül hatéves voltam, amikor megszűnt, azóta üresen áll. Akkor vágott mellbe az »öreg vagyok« érzés, amikor a huszonnégy éves, nálam nyolc évvel fiatalabb öcsém rákérdezett, és úgy kezdtem a választ, hogy »Ja, te azt már nem láthattad, de amikor kicsi voltam«.” (Zsuzsanna)

„Amikor a most már kiskamaszt vártam, a babatopikban én voltam az egyik legfiatalabb. Amikor tavaly terhes lettem, abban a babatopikban én voltam az egyik legidősebb, és tömegével voltak benne kismamák, akik akkoriban születtek, amikor én érettségiztem.” (Borsika)

„Amikor az öcsémmel a Brexitről és annak várható következményeiről vitatkozunk ahelyett, hogy azon veszekednénk, kint vagy bent volt-e a röpimeccsen az ütés és kié a pont.” (Anita)

„Amikor egy olimpiai közvetítést nézve rádöbbentem, hogy a versenyzők fiatalabbak, mint én.” (Borbála)

„Amikor elkezdtem gyerekeknek látni a középiskolásokat.” (Viktória)

„Amikor rájöttem, hogy felnőttek a rokonok, akiknek emlékszem a születésére.” (Melinda)

„A volt ovisom kisfia is az ovisom.” (Gabriella)

„Amikor a volt tanárod a gyereked jelenlegi tanára.” (Barbara)

Felelősség, te édes teher

„Korábban is tudtam, hogy felnőtt vagyok, de leginkább akkor tudatosult bennem, amikor anyuka lettem. Arra gondoltam: most már nem én vagyok a gyerek. Az ovisoknak pedig tényleg jó dolguk van, hogy délután alhatnak. Ezt megerősíthetem.” (Veronika)

„Amikor aláírtam az adásvételi szerződést a házunkhoz.” (Mariann)

„Amikor már arra se emlékszem, milyen volt csak úgy heverészni, mert amint leülök, valami biztos kell a gyereknek vagy éppen bekakált. Igenis visszasírom az ovit!” (Andi)

„Nekem ez szimbolikusan egy Szent István körúti étterem. Régen a Morrisons után jártunk oda hajnalban gyrosozni. Ma a családommal járok hétvégente ebédidőben.” (Bella)

„Amikor a kislányomnak olyan játékokat veszek, amiket én imádtam gyerekkoromban.” (Katalin)

„Amikor a kétéves fiam lenyúlja a telefonomat és se' perc alatt úgy elállít rajta valamit, hogy percekig kínlódok… Na, akkor matuzsálemnek érzem magam.” (Csenge)

 „Ott állt előttem egy teljes hamburger menü, majd' éhen haltam, de nem ehettem meg Youtube-videókat nézegetve, mert először a gyereket kellett megetetni és elaltatni. Akkor mondtam ki először hangosan, hogy úristen, én felnőtt vagyok!.” (Flóra)

„Amikor a lányomnak általános iskolát kellett választani. Egy ilyen döntéshez felnőttnek kell lenni.” (Evelin)

Unortodox ajándékok a legjobb ajándékok!

„Idén karácsonyra a szüleimtől békességet, szeretetet és egészséget kértem. Ők sem hittek a fülüknek.” (Katalin)

„Cipők és táskák helyett takarítórobotokról ábrándozom.” (Csenge)

„Amikor ugrálva örülök a tepsinek, amit vettem.” (Nóra)

„Én egyszer névnapomra ruhaszárító állványt kaptam a férjemtől, állatira örültem neki, de komolyan (én kértem amúgy). Azt hiszem, első ízben ekkor realizáltam, hogy felnőttem.” (Angi)

„Amikor az új mosogatószivacsnak/öblítőnek örülök” (Kata)

„Amikor karácsonyra fazekat kértem. Mentségemre szóljon nagyon dizájnos darab, de na” (Zsuzsa)

Satufék a bulivonaton

„Amikor este fel kilenckor, kocsmázásból hazafelé menet még bementem a kedvenc élelmiszerboltomba, hogy megvegyem az esetleges másnaposság esetére kötelező mirelit pizzát és narancslevet, majd eszembe jutott a bevásárlólistám, így végül vettem villanykörtét és hosszabbítót is. Aztán a négyes-hatoson egy horda fiatal fiú próbált meggyőzni arról, hogy menjek velük a Morrisons 2-be, de mondtam nekik, hogy bocsi, én már hazafelé tartok, mert reggel dolgozom. Hazaérve pedig az éjjeliszekrényemen várt már a pohár víz és a gyógyszer, amit még indulás előtt odakészítettem Traumatikus júliusi nap volt.” (Dóra)

„Egy fesztiválra menet útbaigazítást kértem egy karszalagos fiútól. Jó napot!-tal köszönt.” (Adriána)

„Amikor a buli utáni másnapra szabadnapot kérsz. Fiatalabb koromban simán mentem buliból dolgozni…” (Gabriella)

„Egyik nap még azon dilemmázol, hogy melyik fesztiválra menj, aztán a másikon pedig arra ébredsz, hogy nem tudod eldönteni, melyik hintaszéket vegyétek, ami jó lesz majd a szoptatáshoz (is).” (Judit)

Fájó igazság apróságok

„Emlékszem, amikor először köszönt nekem egy tíz év körüli gyerek azzal, hogy »Csókolom!«. Úgy ledöbbentem. Voltam vagy huszonkettő!” (Andi)

„Amikor a kedvenc színészeid a nagypapit játsszák a filmekben, és nem a jóképű, fiatal sármőrt.” (Blanka)

„Amikor már gyanús és furcsa, ha nem fáj sehol. Vagy amikor elszomorodom attól, hogy nem dobtak be akciós újságot (tudom, ott az app De akkor is!).” (Alexandra)

„Az esti kanapén elalvások. Döbbenten néztem kamaszkoromban, hogy hogyan lehet a szüleim állandó esti »programja« a fotelben, tévé előtt alvás. Már értem.” (Ágnes)

Dián Dóri

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images