WMN Life
WMN Life

A depresszión nem segít egy háziállat, bár lehetnek egészségi előnyei, ha veled él

WMN Life – 2023.09.21. – TF

Azt gondolnád, egy kutya, macska vagy hörcsög segít elűzni a levertséget, a magányt, az ürességet. A kutatások viszont korántsem ennyire egyértelműek ezzel kapcsolatban, a felelős állattartás pedig megkívánja, hogy képben legyünk.

Home office anyaként: egyszerre áldás és átok

WMN Life – 2023.09.21. – TF

10 év gyerek melletti home office tapasztalattal mondja Tóth Flóra: „Általában egyszerre több folyamatban vagy benne, úgy multitaskingolsz, mint a kisangyal, és hálás vagy a munkáltatódnak, szakmádnak, hogy mindezt megteheted […] és közben te magad szépen lassan eltűnsz a képből. Kiégsz, elfogysz, esetleg belebetegszel.”

„Aki jól szeret, az megismer és elfogad” – 88 éve született Vekerdy Tamás

WMN Life – 2023.09.21. – FR

„Vekerdy örökségének leginkább azt tartom, hogy jól látta, mennyire stresszes a gyereknevelés, és minden tevékenysége arra irányult, hogy ezt csökkentse. A szülőknek szóló tanácsai azt üzenték, nem lehet senki sem tökéletes, de ez nem baj. Mindig lehet jobban csinálni” – Vekerdy Tamás ma 88 éve született, rá emlékezünk pszichológusokkal, oktatáskutató szakértővel.

Az infláció közepette is segíthet spórolni egy 120 éves japán módszer, a kakeibo

WMN Life – 2023.09.20. – TF

A pénzügyek matematikai problémák ugyan, de emberi-pszichológiai tényezők bonyolítják őket. Erre érzett rá Japán első női újságírója, Hani Motoko, aki kifejlesztette a megtakarítás éber tudatosságon alapuló művészetét.

„Annyira szeretlek, hogy nem akarlak mindenáron itt tartani” – a méltó halálról és az eutanáziáról

WMN Life – 2023.09.19. – SzAE,

Sokan ezekben a pillanatokban is embertelen szenvedések és körülmények közepette várják a halált. Mi kellene ahhoz, hogy békésebbé, méltóságtelibbé tehessük az élet végét? Szabó Anna Eszter és pszichológus édesanyja, Kazimir Ágnes beszélgetése.

Vállalhatatlan dolgok a lagzin: a taperoló nagybácsitól a mulatóst követelő szomszédig

WMN Life – 2023.09.19. – WMN

Az esküvő a szerelmespárról kellene hogy szóljon, azonban sokszor ellopják a show-t a vendégsereg egyes tagjai. És nem pozitív értelemben.

„Nem minden szépen csomagolt uzsonnásdoboz mögött áll törődő anya”

WMN Life – 2023.09.19. – SzHA

Mitől tűnsz elég jó szülőnek a közösségi médiában, és mitől leszel valóban az? Trendkövetésről és önazonos szülőségről kérdezte Geist Klára pszichológust Széles-Horváth Anna.

Én nem szerettem annyira a horvát tengerpartot, de Opatija meggyőzött, hogy mégis

WMN Life – 2023.09.19. – DD

Dián Dóri kollégánk nemrég Adria Nizzájában járt, és útinaplójában azt írja, Opatija mindent tud, amire egy nyaraláson szükség van… sőt, még többet is!

< 1 2 3 4 5 6 7 >