WMN Life
WMN Life

Elkényeztetett, önző, magányos? – Utánajártunk az „egykékkel” kapcsolatos mítoszoknak

WMN Life – 2023.06.08. – MD

A fejlődéslélektan úttörője, Granville Stanley Hall úgy vélte, „egykének lenni önmagában betegség”. Hall közel 100 éve nem él, de az egyedüli gyerekekkel kapcsolatos hiedelmek azóta sem lettek kedvezőek. Úgy sem, hogy közben egyre több az egygyerekes család.

Csepelyi Adrienn: Akarsz-e partner lenni abban, hogy a másik kinyílhasson?

WMN Life – 2023.06.07. – CSA

Eltérnek a szükségleteid az átlagostól, és ezért téged is kikiáltanak kaktusznak?

A felejtés nem csupán hibás emlékezés: nélküle teljesen összeomlanánk

WMN Life – 2023.06.07. – MD

Roppant bosszantó, hogy néha nem emlékszünk dolgokra. Ám a normális felejtésnek nélkülözhetetlen szerepe van a gondolkodásunkban, a kreativitásunkban, az érzelmi jóllétünkben, sőt, a társas kapcsolatainkban is. A világhírű neurológus, Scott A. Small könyvét ajánlja Milanovich Domi.

Kínzó dilemma ebédidőben – Amikor a kinyúló kéz megtagadja az agy parancsát

WMN Life – 2023.06.06. – WMN

Amikor tudod, hogy már eleget ettél, most kéne megállni. De hogyan is lehetne vége egy étkezésnek a desszert előtt? És hogyan maradj mindeközben fitt és karcsú? Ki fog győzni? A hiúság vagy a hedonizmus?

Nyáry Luca: A hiány mutatja, hogy az űr helyén mennyi szeretet volt

WMN Life – 2023.06.06. – NyL

„Ezért fájdalmas kicsit minden költözés. Csak az üres terekben vesszük észre igazán, amit elveszítünk” – ismeri fel Nyáry Luca, miután az önálló életéből visszatért a gyerekkori szobájába.

Balatoni József: „Előnyömre fordítottam a felém tanúsított sajnálatot”

WMN Life – 2023.06.05. – BJ

Jocó bácsitól gyakran megkérdezik, mit szólna most őhozzá a mezítlábas, dadogós, papkeszi kisfiút, aki egykor volt? Íme, a válasza:

„Ha boldogok akarunk lenni, el kell fogadnunk, hogy nem szerethet minket mindenki”

WMN Life – 2023.06.05. – ZKB

„A szabadság valójában egy döntés, hogy elég jók vagyunk önmagunk számára” – magyarázza Czakó Juli színésznő, aki nemrégiben érkezett a budapesti Thália színházhoz Miskolcról, hogy a fővárosiakat is meghódítsa.

Bájcsevegés: kommunikációs zsákutca vagy művészi társalgás?

WMN Life – 2023.06.04. – GyD

„Fussunk már össze valamikor!”, „De rég láttalak”, „Hogy vannak a gyerekek?” – ismerős mondatok? Naná, mind pufogtatjuk őket, ha olyasvalakibe botlunk, akivel nincs idő hosszabb beszélgetésre. Csakhogy a small talk nem mindenkinek megy, és van, aki kifejezetten szenved tőle. Ő hogy vészelje át ezeket a helyzeteket? Erről beszélgetett a WMN egyik legrutinosabb bájcsevegője az egyik legzárkózottabb kollégával.

< 1 2 3 4 5 6 7 >